A Miele Főzőiskola egyedülálló módon a hazai gasztro portálok sorában, valódi közösségi oldalként, elhivatott munkatársakkal működik. "Ezt az oldalt azért hoztuk létre, hogy egy olyan közösséget építsünk, ahol mindenki a gasztronómia szerelmese, ahol mindannyian rajongunk a finom ételekért, a nemes borokért és a jó társaságért. A mielefozoiskola.hu mindenkit szeretettel vár, akinek fontos az élete és az étele minősége, legyen akár kezdő vagy profi. A kezdőknek szívesen átadjuk a tudásunkat, a profiktól boldogan tanulunk " - mondta Papp Gábor, a Miele Kft. marketingvezetője. A vezető hozzátette: „Örömmel veszünk részt a Budai Gourmet-en, célunk, hogy mind többen ismerjék fel az egészséges ételkészítésben rejlő finom ízeket és technikákat.”
A Miele Gasztro színpad a konyhatechnikai bemutatók és érdekességek mellett számos, a márka nevével fémjelzett, kifejezetten a látogatók számára összeállított programmal várja az érdeklődőket. A piacon úttörőnek számító, rendkívül reprezentatív, Miele készülékekkel felszerelt mobil konyhának köszönhetően a rendezvény látogatói, egy exkluzív étteremhez méltó környezetben, olyan ételeket kóstolhatnak és olyan főzőshow-kat követhetnek figyelemmel, melyek amellett, hogy reprezentálják a különlegesen finom, egészséges ízeket, hasznos tippekkel szolgálnak az ételek otthoni elkészítésére, illetve e magas minőségű készülékek használatára vonatkozóan is.
A gyermekek egészséges táplálkozását a fókuszba állító, az ő közreműködésükkel zajló programelem felhívja a szülők figyelmét arra, hogy az egészség megőrzésében a táplálkozásnak, a minőségi alapanyagoknak, illetve a megfelelő elkészítési módok megválasztásának kiemelkedő szerepe van. A pénteki nap másik érdekessége a Tepan Yaki bemutató, mely szemlélteti és a hagyományostól eltérő módon ad választ a kérdésre: miért és hogyan kell zsiradék nélkül jól főzni? Ugyanezen a napon Kis Sándor, a Főzőiskola séfje könnyű, ínycsiklandozó gyümölcsös édességeket készít a nyáresti partik hangulatához igazodva.
A szombat délután egy igazi olívaolaj kóstolóval indul, Tóth Gusztáv, olíva importőr közreműködésével. Az eltérő karakterű olívaolajok útvesztőjében nem könnyű kiigazodni, nem illenek egyformán minden ételhez. Egy borsosabb változat például eluralkodhat a könnyebb ételeken, míg egy szerényebb, lágy olaj aromája esetleg nem jön elő, elbújik egy domináns ízű fogás mögött. A szakértő tippjei segítségével könnyedén kiválaszthatja azt a fajtát, mely ételéhez dukál!
A hipp-hopp tányérdesszertek bemutató, ahogy azt neve is jelzi, a gyorsan elkészíthető, látványos ételek mustrája, mely felkészíti a kezdő, illetve a haladó háziasszonyokat a váratlanul betoppanó vendégek ellátásának legjobb módjára. A vasárnapi látogatók figyelmébe ajánljuk ezen kívül, a természethez visszanyúlva, az ehető virágokból készült ételek show-ját, illetve kóstolóját is, mely minden bizonnyal tartogat meglepetéseket!