Mit tudnak jobban a Sógorok?

Tényleg jobban tudják, vagy csak jobban akarják csinálni?

Én szeretem Ausztriát, főleg a vidéket! Ismeretlenül végigsétálok egy falun, és mindenki hangosan köszön. Tiszta és rendezett minden. Hagyjuk azt a dumát, hogy náluk nem volt kommunizmus, ők szabadon élhettek és fejlődhettek '45 óta, nem úgy, mint mi. Marhaság! Ők így akarnak élni! Nem öntik a szemetet a szomszéd üres telekre, lenyírják a füvet a ház előtt, az utcán. Ez a rend meglátszik a vendéglátásban is. Bármikor, bárhova bemehetsz, nem kell totózni, hogy jó lesz-e a kaja, csak az lesz-e a számlán, amit fogyasztottál, vagy vizezik-e a sörödet! Minden rendben lesz még egy útszéli kisvendéglőben is Dél-Stájerországban, Karintiában, Tirolban, bárhol. És ha visszamész két év múlva, az adag ugyanakkora és ugyanolyan finom. Tudjátok miért? Mert ők sokáig abból akarnak megélni, és lehet, hogy a gyerekeik öröklik a vendéglőt és majdan ők is abból akarnak megélni. Nem akarják egy év alatt a Porsche árát megkeresni, nem nyavalyognak, hogy az adók, a bérek, a rezsi, hanem dolgoznak! Ne értsetek félre: Minden tiszteletem a hithű és becsületes vendéglősöké itthon is, sok ilyen hely van. De sok olyan hely is van, ahol ettem, finom volt, és amikor 1-2 évvel később visszamentem, hát... Például múltkor.

Ismerőseimmel Nyugat-Magyarországon a határ közelében voltam. Megéheztünk és bementünk egy étterembe, ahol az elmúlt években többször ettem, ezért ajánlottam. Jó kis magyaros kaja: gulyás (klasszikus), utána túrós csusza, fogyasztottam már máskor is! Na ja, mondta az egyik társam: „Te ebben sülthússzaft van!” Tényleg az volt, a csuszán pedig nem pörc volt, hanem nyers szalonnakockák! Ennek tényleg így kell lennie? Egy másik eset: Szegedi Szabadtéri Játékok 2007! Sokan a lelküket kiteszik, hogy népszerűsítsék bel- és külföldön! Vége volt az előadásnak úgy kábé 22.30-kor, kijöttünk a térről, és hogy, hogy nem, megéheztünk. Rajokban húztak a turisták az éttermek felé. Mind nyitva minimum éjfélig! Konyha, mind zárva tíztől! „Uram, a szakács hazament!” Ennek is tényleg így kell lennie? Nem lehetett volna csinálni egy kondér gulyáslevest (amit a pincér kimér egy tálba vagy csészébe, akkor nem kell szakács), és utána tepertős pogácsát adni? Vagy megkérni a szakácsot, hogy a játékok idejére tizenegyig maradjon? Sebaj, a McDonald's megetetett minket! Úgy hallom, idén már néhány leleményes vendéglős nyitva tartott! Örülök! Na, ja, sírni tudni kell, de dolgozni is.

A Zsebkés


Egy korty Ázsia reggelire

Egy korty Ázsia reggelire 

Kulturális ízkavalkáddal hódít az új belvárosi brunchozó.
Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.