A szervezet még csak ötéves és mindössze kettő taggal indult. Mára több mint ezren csatlakoztak hozzá, mindannyian New York-iak és Los Angeles-iek, azaz van még bőven verbuválási lehetőség az Egyesült Államok nagyvárosaiban, amivel élni is akar a klub.
A két "alapítóatya" 2006-ban New Yorkban határozta el, hogy a szokásosnál jóval egzotikusabb ételekbe is bele kéne kóstolni és kóstoltatni másokat valamennyire szervezett formában. A világháló sokat segített a gasztronauták klubjának bővülésében, bárki csatlakozhat hozzá - nem kellően edzett gyomrú is -, tagdíj nincs. A klub havonta tart vacsorákat, októberben például egy New Yorkban lévő jemeni étteremben falatozott 70-80 tagja. Itt került terítékre főtt birkaszem, amelyet juhfejben szolgáltak fel, azt is jól megpárolva.
Senkit sem kényszerítenek rendezvényeiken a klub vezetői még kóstolásra sem, nemhogy "maradéktalan" étkezésre - pláne repetázásra -, de persze bátorítanak mindenkit ízkalandra. A gasztronauták között akad bankártól művészig, újságírótól orvosig mindenféle "népség", legalább oly színes a tagpaletta, mint az étlaptár - jegyezte meg a The Daily Telegraph című brit lap.
Forrás: MTI