Őszi aranyban a villányi Bock Pincészet

A Villányi Bock Pincészet gasztronómiával, borászattal és turizmussal foglalkozó szakújságírókat hívott meg október közepén, hogy bemutassák, mit tudnak kínálni azoknak, akik a villányi borvidékre kíváncsiak. 

Magyarország első borútjának, a Villány-Siklósi Borútnak 17 települése műemlék pincékkel, borversenyekkel, rendezvényekkel várja a borszerető turistákat. Utunk során Palkonya, Villánykövesd és Villány híres fehérfalú pincéit láthattuk.

Bock József felmenői kilencedik generáció óta foglalkoznak szőlőműveléssel és borkészítéssel. Az egyik legismertebb és legnépszerűbb villányi borász 1997-ben az Év bortermelője lett, 2007-ben pedig a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével is kitüntették a magyar borokért és borkultúráért végzett kiemelkedő munkájáért. "A dűlőszelektált bordeaux-i fajták kell, hogy meghatározzák a borvidék jövőképét, az itteni terroir miatt Villány megteheti, hogy nagy borokat készítsen, sok más hazai borvidékkel ellentétben” - valllja. Vendéglátással 1996 óta foglalkozik, panziója 2012 óta szálloda és a Bock Hotel Ermitage néven szerzett magának hírt. 

Bock József öt éves, aranyló törkölypálinkával, és a pincészet egyik büszkeségével, a Fanni Gyöngyöző Roséval köszönt minket. A Bock birtok 75 hektárnyi területet foglal magába,tudjuk meg, melynek kiváló adottságokkal bíró szőlőültetvényei a Jammertal, Csillagvölgy, Remete, Fekete-hegy, Kopár, Ördögárok, Bocor, Göntér, Fennsík, Winter-oldal és Hosszú-hát dűlőkön találhatóak.

Házbejárásra indultunk a ma már négycsillagos Bock Hotel Ermitage-ban, mely 27 légkondicionált szobával, 58 férőhellyel és egy modern wellness részleggel várja a pihenni vágyókat. A hotel szerves részét képezi a korszerű technikai eszközökkel felszerelt konferenciaterem. A hotel folyosóin áthaladva az autentikus hangulatú Óbor Étterembe vitt az út, mely borvacsoráknak, borkóstolóknak és kisebb rendezvényeknek adhat otthont. A fogások itt Nemesné Barbara séf keze munkáját dicsérik, a hozzájuk illlő borokat pedig Tamás Róbert, a Bock Pince sommelier-je válogatja.

Bock József vezetésével borkóstolással egybekötött pincelátogatáson is részt vettünk. Évente 800 ezer palackot töltenek meg, ennek 90 százaléka vörösbor. A mintegy 5.000 négyzetméteres földalatti pincerendszer igazi kuriózumokat is rejt. A 2012-es Ermitage, Syrah és Fekete-hegyi Cabernet Franc Selection borokat egyenesen a hordóból kóstolhattuk meg. A pince egyik legékesebb pontja a mintegy 100 fő befogadására alkalmas, különleges akusztikával rendelkező körpince.

Jó hangulatban hallgattuk a híres borász történeteit. Elmondta, hogy a család nemcsak a mindennapi munkával járul hozzá a Bock Pince sikeréhez, de olykor egy-egy újonnan készülő bor nevét is ők ihletik, mint például a Marcell pezsgő és a Fanni Gyöngyöző Rosé esetében, amelyek a borász két unokájának neveit viselik. Így derült fény arra is, hogy a prémium kategóriás Magnifico, a pince merlot válogatása és egyben csúcsbora, nevét hosszas keresgélés után, egy teraszon töltött esti borozgatás során kapta.


Egy korty Ázsia reggelire

Egy korty Ázsia reggelire 

Kulturális ízkavalkáddal hódít az új belvárosi brunchozó.
Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.