Lassan egy évtizedes hagyománya van a főváros egyik legjelentősebb gasztronómiai-kulturális fesztiváljának, a SzeptEmber Fesztnek. A több színpadon zajló, széles műfaji palettát felölelő kulturális programok mellett a rendezvény fő attrakciója eddig minden évben a pörkölt volt és persze annak számtalan fajtája. A közéleti szereplők főzőversenyén több tucat változatát kóstolhatta meg a zsűri és a világrekorder méretű bográcsból is minden évben több ezres tömeg lakott jól. A versenyzők által kreált sok-sok pörkölt különlegességet azonban eddig csupán a résztvevőknek és a zsűrinek volt módja kipróbálni.
Idén azonban a szervezők több, neves mesterszakács által vezetett étterem közreműködésével, a Magyar Nemzeti Fehérasztal Lovagrend védnöksége alatt megvalósítják a Pörkölt Parádét. A vendégek legalább 30 féle pörköltből választhatnak. Kóstolhatnak például áfonyás muflonpörköltet, szegfűgombás őzpörköltet, kengurupörköltet pekándióval és medvehagymás tofupörköltet is. A Pörkölt Parádén résztvevő éttermek a fesztivál ideje alatt a helyszínen kóstolható pörkölt variációkat néhány hónapon át étlapjukon tartják. (További információk a www.szeptemberfeszt.hu oldalon. )