Sütemény és kávé – egy pár?

Ha ma egy kávézó vagy cukrászda többféle kávéféleséget kínál, akkor az ajánlatok sorában érdemes szerepelnie egy hozzá ízben passzoló, harmonikusan illő süteményféleségnek is. Ha pedig az adott hely étlapján, desszertlapján felsorolja, sőt szép fotó kíséretében be is mutatja a kávét a hozzá való desszerttel – a legmenőbb irányvonalat követi a világban.

Gondoljunk csak a szakma által gyakran lenézett gyorséttermi láncok jelenlegi ajánlataira: süti kávéval nap mint nap szerepel náluk, és nagyon sikeres a fogyasztóik körében, mert számukra megkönnyíti az édes választást.

Legyen kiiindulási alap a friss pörkölés

Mivel a variációk száma szinte végtelen, így csak néhány példát mutatunk be, amelyet a divatos pesti Gozsdu-udvarban a nyár végén megnyitott különleges világú kávézónk kínálatából emeltünk ki. Nálunk is – ahogy más ilyen jellegű üzletnél – a kiindulási pont mindig a kávé. Ennek a minősége a legfontosabb egy kávézó szempontjából. A jó kávé alapja pedig a frissesség. Mivel a rendelést követően mi helyben pörkölünk minden adagot, így ez biztos alapot nyújt. Ha például egy eszpresszót kér a vendég, az ajánlható etióp Sidamo típusú zöldkávéból. Közepesen testes, hosszan tartó, gyümölcsös utóízéhez jól illenek a szárazabb, enyhén édes stílusú kekszféleségek. A csokoládés, illetve a különféle diós-mandulás kekszek hozzá a legnépszerűbb társítások. Rövid, gyors gasztronómiai élményhez, csak egy kávé mellé nyugodtan ajánlhatók.

Kiadós reggeli

Aki ennél többre vágyik, annak javasoljuk a következő párosítást: a brazil Daterra Monte Cristo kávéból készült Latte Machiattóhoz nagyszerű kísérőtárs lehet a csokoládémuffin, mert az erős, krémes, kakaós utóízű kávé ezzel a desszerttel társítva jó darabig biztosítja az éhségérzet elmúlását, azonkívül, hogy a vendégnek kellemes élményt nyújt.

Következő párosításnak pedig a nicaraguai Las Morenitas területről származó kávét ajánlhatnánk, amelynek lágy, csokoládés- karamelles utóíze a közepesen erős kávé eredménye. Az ebből a típusú kávéból készített kapucsínó mellé tálcán kínált, többféle ízesítésű croissant-ok már kiadós reggelit biztosítanak a vendégnek.

Szieszta helyett

Amennyiben egy hosszabb/rövidebb ebéd után a vendég az álmosságát szeretné egy édességgel párosított kávéval elűzni, akkor az indonéz Mandheling típusú kávéból készített Americano lehetne a legjobb választás, méghozzá egy gyümölcsös sajttorta kíséretében. A kávé ugyanis közepesen testes, krémes íze remekül passzol a szilvás vagy szőlős sajttortához.

Mivel az emberek nagy többsége szereti az édes ízeket, így számukra a kávék párosítása süteményekkel, azok kipróbálása, rendelése folyamatos kulináris élvezeteket nyújt. Külföldi, többéves tapasztalataink alapján nyugodtan állíthatjuk, ha szakembert kérnek fel, hogy egy adott sütemény mellé ő párosítsa a kávét, akkor ott garantálható a siker, folyamatosan nő a vendégelégedettség.


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.