Üzleti siker, marketingkudarc

A McDonald’s saját népszerűsítésére szeretett volna begyűjteni néhány élménybeszámólót Twitteren arról, hogy milyen jó az embereknek a gyorsétteremlánc. A felhasználók azonban ahelyett, hogy mennyire szeretik a McDonald’sot, arról kezdtek posztolni, hogy miket találtak a szendvicsükben, és hogy mennyire rossz élményeik voltak. A kampányt gyorsan lezárták - írja az mmonline.

A McDonald's jelentősen javította eredményét a negyedik negyedévben, közölte a vállalat. A cég bevételei 10 százalékkal ugrottak meg, és 6,8 milliárd dollárt tettek ki, míg a nyeresége 1,38 milliárd lett, azaz részvényenként 1,33 dollárt. A számok meghaladják az egy évvel korábbi eredményeket, illetve az elemzők által várt részvényenkénti 1,30 dolláros nyereséget is.

A McDonald's vezetői az eredményeket kommentálva azt hangoztatták, hogy céljuk továbbra is a hatékonyság növelése melletti terjeszkedés. Az elképzelések szerint 1300 új egységet szeretnének világszerte nyitni az idei évben. A most közzétett beszámoló szerint egyébként a globális terjeszkedés jó eredményeket hozott, hiszen minden régióban növelni tudta az eredményét a vállalat - írja a Menedzsment Fórum.

A bejelentéssel szinte egyidőben a McDonald's hivatalos Twitter-oldalán még január 18-án kezdett egy népszerűsítési akcióba. A cél az volt, hogy az étteremlánc fogyasztói, beszállítói, dolgozói megosszák a nagyvilággal a McDonald'shoz köthető jó élményeiket.

Azt várták, hogy a fogyasztók osszák meg a kedvenc mcdonald’sos élményeiket, hogy aztán ezeket egy helyen összegyűjtve reklámozhassák magukat.

Itt szabadult el a pokol, a felhasználók mind arra használták a hivatalos taget, hogy az étteremláncot szidják, felemlegetve a legkínosabb sztorikat. Kezdve a rasszista backdoor üzenetektől odáig, hogy ki mit talált a szendvicseiben, és hogy a cég állítólag hogyan csökkenti a minőséget.

„Imádok ráharapni a kis csontszilánkokra a Big Macemben. A csontevés biztos meggátolja a csontritkulást” – írta az egyik felhasználó. „Egy korábbi McDonald’s-alkalmazott mesélte, hogy a cég csökkenti a frissen bevezetett termékek minőségét azután, hogy lement a bevezetőkampány” – vádolta meg a céget egy másik.

„A bátyám egyszer egy műkörmöt talált a szendvicsében” – írta egy harmadik. „Hogy lehetnek ilyen népszerűek, ha patkányok szaladgálnak a zsömlés zacskóikban?” – tette fel a kérdést egy negyedik.

Ilyen és ehhez hasonló üzenetek záporoznak még most is, percenként legalább egy tucat, szerte a világból. A cég a kampány elindítása után nem sokkal hivatalosan be is ismerte, hogy elbukott a nagy ötlet.

„Egy óra elteltével már láttuk, hogy nem úgy mennek a dolgok, ahogy terveztük. Elég negatív irányban ment minden ahhoz, hogy megváltoztassuk a tervünket” – mondta a Paidcontentnek Rick Wion, a McDonald’s social media igazgatója.

Öröm az ürömben, hogy a kampány végül elérte a célját, a McDonald’s pozitív üzenete, a „Ha valamit büszkén csinálsz, akkor az emberek megízlelhetik”, nagyon népszerű lett – írta a velvet.hu. (forrás: Menedzsment Fórum / Velvet / Marketing&Media)


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.