Nemcsak tulajdonost váltott a vállalkozás, hanem koncepciót is. Mint Gerendai a május 19-én, csütörtökön tartott tájékoztatón elmondta, a június 3-5-ig zajló gasztro eseménysorozatra ezúttal nem jöhet „boldog-boldogtalan”, hanem – mivel fő céljuk az, hogy az egyre nagyobb számú hazai gasztro-rendezvények közül ez legyen az első számú – meghívásos alapon kérték fel a hazai legjobb éttermeket, borászatokat, pálinkát, sajtot, sonkát, szalámit, mézet és egyéb termékeket előállító és árusítóhelyeket, hogy vegyenek részt a június első hétvégéjén tartott eseményen. A listát a hazai gasztro-élet topszakértői állították össze, akik egyébként kevés kivétellel szintén jelen voltak a programot beharangozó eseményen. „Mutassuk be minden területről a legjobbakat, legyen a minőség az elsődleges hívó szó, ennek érdekében megnégyszereztük az eddigi költségvetést és megdupláztuk a közreműködők számát.”, nyilatkozta Gerendai. Ezzel kapcsolatban számokat is közölt: tavaly 32 millió forint volt a Gourmet fesztivál összköltsége még Harisék ideje alatt, idén idáig 128 millió forintot költött a programsorozatra az új tulajdonos. Ahová a tavalyi 70 résztvevőből mindössze a fele kapott idénre is meghívást, az idei közel 100 közreműködő többi része új szereplő lesz.
Újdonság még, hogy a kóstolgatós eszem-iszom mellett idén piactér is lesz, amelynek megszervezését arra a Harmathy Ildikóra bízták, aki a Káli-medencei, nagy sikerű Káptalantóti termelői, bio piac megteremtője is egyben. Még egy újdonság: a helyszínen kizárólag kártyával lehet majd fizetni, ez lesz a Budai Gourmet a kizárólagos fizetési eszköze. A kártya a rendezvény számos pontján készpénzzel vagy bankkártyával feltölthető, az egyenleg minden terminálon ellenőrizhető és a kártyán megmaradó összeg a helyszínen vissza is váltható.