A nyékvárkonyi (Vrakúň) Hotel Amade Chateau-ban folytatja karrierjét Volenter István. Volenter István 1999 óta dolgozik szakácsként. Korábban főleg vidéki éttermekben tevékenykedett (Fogadó az Öreg Préshez - Mór, Diófa étterem - Székesfehérvár) de megfordult a budavári Szent György Fogadóban is. A siófoki Mala Gareden étteremből 2010. szeptemberében szerződött a budapesti Mezzoba.
Több versenyen szerepelt, 2006-ban a luxemburgi Culinary World Cup-ról ezüstéremmel tért haza. A 2010-es Bocuse d'Or Selection Hungary versenyén harmadik helyezést szerzett, a 2011-es selejtezőből a legmagasabb pontszámmal jutott a verseny októberi döntőjébe.
Nyékvárkony építészeti műemléke maga a kastély, amit az Amadé család szülőhelye vett körül. A szóbeszéd szerint várkastély volt, de valószínűbb, hogy vidéki kúriának használta a család. Az épület reneszánsz alapokra épült. A 15. században az Amadék átköltöztették székhelyüket a bősi vízi várba, így a kastélyépület pusztulásnak indult. A kastély mai formájának alapjait Pfeifer Mátyás rakatta le 1904-ben, amikor is Lajos-korabeli kastélyt építetett. 1935-ben az épületet Belkó József ügyvéd társaival megvette, és egészen 1948-ig használta, majd 1955-ben az államosítást követően idősek otthona lett. Az épület alapját az U alakú főépület adja, két rövidebb szárnyával. A hozzátartozó gazdasági épületek csak a 18. század végén épültek. A kastély különleges báját fokozza az azt körülölelő angolpark .
A Hotel Amade Chateau alig félórányi autóútra található Győrtől.