2008-as évjáratú Pécs város bora

Andreas Ebner 2008-as 3-as Hordó házasítását választották tegnap Pécs Város Borává 2012-re az Aranykacsa Étteremben. A nyolcvan százalék cabernet franc, húsz százalék cabernet sauvignon borból készült küvét kilenc bor közül választotta ki a meghívott közönség - írja a Borászportál.

A kilenc beválogatott bort vacsora kíséretében mutatták be a borászok az összegyűlt „szavazóknak”. A PTE TTK SzBI 2010-es zenit és 2008-as cirfandli borát nevezte. Radó István 2009-es cirfandli (száraz), 2008-as édes cirfandli borával érkezet, a Lisicza Borház 2010-es sauvignon blanc, 2011-es primőr rozé, illetve a 2008-as Ébent hozta el, a Matias Pince 2008-as zweigelt borával érkezett a versenyre.

Mozsgó község határában terül el Andreas Ebner 6,5 hektáros birtoka. A Szigetvárhoz közeli táj lenyűgöző, a hosszú jegenyesor és az apró kápolna a szőlőhegy jelképe is lehetne. A fiatal dél-tiroli származású borász különös jelenség. Vörös haja és külseje alapján tipikus német ember benyomását kelti, ehhez azonban igazi olasz mentalitás párosul.

Andreas ültetvényei mind saját telepítésűek, a művelésmódok közül kizárólag a Franciaországban igen kedvelt Guyot-módszert alkalmazza. Az agyagos, kötött talajon termő szőlők fele pinot noir (francia klónok), melyből fajtabor készül, az ültetvény másik felén pedig cabernet sauvignon, franc és merlot osztozik, amelyek együtt adják a 3-as és a 7-es hordó küvé alapanyagát - írja a Borászportál


Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer  kijelentése kiverte a biztosítékot

Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer kijelentése kiverte a biztosítékot 

A borásztársadalom nem nézi jó szemmel az alkoholmentességre buzdító kampányt – szerintük ezzel a hazai borkultúra hitelessége is sérül.
Időutazás a Folly Arborétumban

Időutazás a Folly Arborétumban 

A badacsonyörsi arborétum a nyári hónapokban is ideális úti cél.
Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista 

Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.
Hétvégén Somlói Borgála

Hétvégén Somlói Borgála 

Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.
Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak 

Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.
Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség 

Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.
Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től 

A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.