41 sajtos pizza az Eurovíziós Dalfesztiválra

Kulináris különlegességgel készül egy társbérletszervező cég a nagyszabású eseményre.

Világszerte óriási népszerűségnek örvend a pizzák Quattro Formaggi nevű fajtája, amelynek felszínén megolvasztott formában négy sajt terül el.

Ennél sokkal több, 41 sajttípussal lefedett pizzával készül az Eurovíziós Dalfesztiválra egy SpareRoom nevű, társbérlet alapú lakásmegosztásokat szervező cég. A 41-es szám nem véletlen, hiszen ennyi ország vesz részt a versenyen és minden államból egy készítmény kap helyet a tésztán.

Matt Hutchinson, a SpareRoom kommunikációs igazgatója szerint az eurovíziós bulik gyakoriak az egyesült királyságbeli társbérletekben, és a pizza tökéletes társasági étel (mivel könnyen felosztható).


A felhasznált sajtok a teljesség igényével a következők:

1.    Albánia: Kashkaval stílusú sajt
2.    Ausztrália (az ország egy különleges megállapodás miatt vehet részt az európai
       eseményen): hosszú érlelésű cheddar
3.    Ausztria: osztrák füstölt sajt
4.    Azerbajdzsán: Kajmak Travnik
5.    Belgium: Pié d'Angloys
6.    Ciprus: Halloumi
7.    Csehország: nem füstölt Korbáciky
8.    Dánia: Castello kék sajt
9.    Egyesült Királyság: Wensleydale
10.    Észak-Macedónia: Kashkaval stílusú sajt
11.    Észtország: Andre stílusú sajt
12.    Fehéroroszország: Quark
13.    Finnország: Leipäjuusto stílusú sajt
14.    Franciaország: camembert
15.    Görögország: Epiros görög feta
16.    Grúzia: Jaunpils Sulguni
17.    Hollandia: gouda
18.    Horvátország: Paški sir
19.    Izland: Skyr joghurt
20.    Izrael: Tal Haemek stílusú sajt
21.    Írország: Cashel Blue stílusú sajt
22.    Lengyelország: Mlekpol Krolewski Z Kolna
23.    Lettország: Talsu Ritulis zöld sajt
24.    Litvánia: Luksiu Suris
25.    Magyarország: Randolder stílusú sajt
26.    Málta: gbejniet stílusú sajt
27.    Moldova: Rossiyskiy
28.    Montenegró: pljevljai stílusú sajt
29.    Németország: bükkfán füstölt sajt
30.    Norvégia: Jarlsberg
31.    Olaszország: Parmigiano Reggiano
32.    Oroszország: füstölt Kosichka stílusú sajt
33.    Örményország: Chechil fonott sajt
34.    Portugália: Queijo Azeitao Quinta Do Anjo DOP Simões
35.    Románia: Brânză de Burduf
36.    San Marino: auricchio provolone
37.    Spanyolország: manchego
38.    Svédország: Åseda Gräddost
39.    Svájc: ementáli
40.    Szerbia: brinza
41.    Szlovénia: trniči stílusú sajt

Jó hír, hogy a nagyszabású esemény zárónapján a készlet erejéig ingyen lehet hozzájutni a pizzához. A rossz hír, hogy csak Londonban. A brit fővárosban egy Baz and Fred nevű pizzériában át lehet venni, vagy akár házhoz is lehet rendelni a nemzetközi specialitást.

Kisebb vigasz, hogy a lehetőségtől eleső ínyencek legalább az interneten nemsokára megtalálhatják a receptet.


Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Új  történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon

Új történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon  

A fesztivál hangulatáról az esti órákban zenei produkciók is gondoskodnak.
Tranzit volt - Zsiráf lesz

Tranzit volt - Zsiráf lesz 

2022 október elsején bezárt a Tranzit Art Café a Kosztolányi Dezső tér közelében, ahol most nagyszabású átépítési munkák zajlanak.
Megvan az idei Borászok Borásza győztese

Megvan az idei Borászok Borásza győztese 

A díj történetében először a Borászok Barátja „civil” díjat két arra érdemes személyiségnek is odaítélték. 
Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál

Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál 

2024. május 3-5. között kerül megrendezésre Kovács Lázár (Lázár Chef) szervezésében a harmadik magyar Piaggio Pizza Fesztivál & Verseny a Kincsem Parkban, a tavaszi Food Truck Show keretében. 
Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében

Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében 

A cukrászdák további sorsát illetően annyit tudni, hogy a Budavári Önkormányzat - a hely tulajdonosaként - nem üzemelteti majd tovább.
Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban

Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban 

Magyar agrár-és élelmiszeripari termékek mutatkoztak be Ázsia legjelentősebb nemzetközi kiállításán.
Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket

Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket 

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.