Világszerte óriási népszerűségnek örvend a pizzák Quattro Formaggi nevű fajtája, amelynek felszínén megolvasztott formában négy sajt terül el.
Ennél sokkal több, 41 sajttípussal lefedett pizzával készül az Eurovíziós Dalfesztiválra egy SpareRoom nevű, társbérlet alapú lakásmegosztásokat szervező cég. A 41-es szám nem véletlen, hiszen ennyi ország vesz részt a versenyen és minden államból egy készítmény kap helyet a tésztán.
Matt Hutchinson, a SpareRoom kommunikációs igazgatója szerint az eurovíziós bulik gyakoriak az egyesült királyságbeli társbérletekben, és a pizza tökéletes társasági étel (mivel könnyen felosztható).
A felhasznált sajtok a teljesség igényével a következők:
1. Albánia: Kashkaval stílusú sajt
2. Ausztrália (az ország egy különleges megállapodás miatt vehet részt az európai
eseményen): hosszú érlelésű cheddar
3. Ausztria: osztrák füstölt sajt
4. Azerbajdzsán: Kajmak Travnik
5. Belgium: Pié d'Angloys
6. Ciprus: Halloumi
7. Csehország: nem füstölt Korbáciky
8. Dánia: Castello kék sajt
9. Egyesült Királyság: Wensleydale
10. Észak-Macedónia: Kashkaval stílusú sajt
11. Észtország: Andre stílusú sajt
12. Fehéroroszország: Quark
13. Finnország: Leipäjuusto stílusú sajt
14. Franciaország: camembert
15. Görögország: Epiros görög feta
16. Grúzia: Jaunpils Sulguni
17. Hollandia: gouda
18. Horvátország: Paški sir
19. Izland: Skyr joghurt
20. Izrael: Tal Haemek stílusú sajt
21. Írország: Cashel Blue stílusú sajt
22. Lengyelország: Mlekpol Krolewski Z Kolna
23. Lettország: Talsu Ritulis zöld sajt
24. Litvánia: Luksiu Suris
25. Magyarország: Randolder stílusú sajt
26. Málta: gbejniet stílusú sajt
27. Moldova: Rossiyskiy
28. Montenegró: pljevljai stílusú sajt
29. Németország: bükkfán füstölt sajt
30. Norvégia: Jarlsberg
31. Olaszország: Parmigiano Reggiano
32. Oroszország: füstölt Kosichka stílusú sajt
33. Örményország: Chechil fonott sajt
34. Portugália: Queijo Azeitao Quinta Do Anjo DOP Simões
35. Románia: Brânză de Burduf
36. San Marino: auricchio provolone
37. Spanyolország: manchego
38. Svédország: Åseda Gräddost
39. Svájc: ementáli
40. Szerbia: brinza
41. Szlovénia: trniči stílusú sajt
Jó hír, hogy a nagyszabású esemény zárónapján a készlet erejéig ingyen lehet hozzájutni a pizzához. A rossz hír, hogy csak Londonban. A brit fővárosban egy Baz and Fred nevű pizzériában át lehet venni, vagy akár házhoz is lehet rendelni a nemzetközi specialitást.
Kisebb vigasz, hogy a lehetőségtől eleső ínyencek legalább az interneten nemsokára megtalálhatják a receptet.
41 sajtos pizza az Eurovíziós Dalfesztiválra
Kulináris különlegességgel készül egy társbérletszervező cég a nagyszabású eseményre.
Top 150 termelő, FeteKert, Magyar Konyha
Az vagy, amit megeszel - tartja a kínai mondás. Többek közt ennek igazságtartalmáról is szó esett azon a kiadványbemutatón, ahová szerkesztőségünk is meghívást kapott.
Friss adatok a kávé árának emelkedéséről és a vásárlási szokások alakulásáról
Egy év leforgása alatt az értékesített őrölt kávé mennyisége 3,7 százalékkal csökkent, míg a szemes kávé 1,9 százalékkal, a kapszulás kávék kategóriája pedig volumenben 5,1 százalékkal nőtt.
Andy Warhol és az Absolut vodka
Limitált kiadású Andy Warhol palackkal ünnepli az Absolut a művész újra felfedezett kék festményét.
Vörösborfesztivál-nyitány Villányban
A koncertek mellett lesz szüreti felvonulás és bemutatkoznak a borrendek is...
Norvég sztárséf Budaörsön: különleges ételsor a magyar Bocuse-bajnokkal
Christian André Pettersen és Dalnoki Bence együtt főztek a METRO Gasztroakadémia konyháján.
Egy szegedi kávézó menő minősítést söpört be
A Kék Elefánt Kávézó nyerte el Magyarország első vendéglátóhelyeként a Good Travel Seal fenntarthatósági minősítést.
Indulnak a badacsonyi tematikus gasztrohétvégék
Mostantól magasabb fokozatra kapcsolnak a Gasztrohegy lakói: május végéig más és más programokkal várják a vendégeket.
Elkezdődött az Ifjúsági Szakács Világbajnokság
A Magyarországon megrendezésre kerülő világversenyen hazánkat idén Nyirkos Patrik képviseli.
Ünnepi rendezvény a Vámház körúton
A mozgó éttermek a Vámház körúton ünneplik a századik rendezvényt.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.