Világszerte óriási népszerűségnek örvend a pizzák Quattro Formaggi nevű fajtája, amelynek felszínén megolvasztott formában négy sajt terül el.
Ennél sokkal több, 41 sajttípussal lefedett pizzával készül az Eurovíziós Dalfesztiválra egy SpareRoom nevű, társbérlet alapú lakásmegosztásokat szervező cég. A 41-es szám nem véletlen, hiszen ennyi ország vesz részt a versenyen és minden államból egy készítmény kap helyet a tésztán.
Matt Hutchinson, a SpareRoom kommunikációs igazgatója szerint az eurovíziós bulik gyakoriak az egyesült királyságbeli társbérletekben, és a pizza tökéletes társasági étel (mivel könnyen felosztható).
A felhasznált sajtok a teljesség igényével a következők:
1. Albánia: Kashkaval stílusú sajt
2. Ausztrália (az ország egy különleges megállapodás miatt vehet részt az európai
eseményen): hosszú érlelésű cheddar
3. Ausztria: osztrák füstölt sajt
4. Azerbajdzsán: Kajmak Travnik
5. Belgium: Pié d'Angloys
6. Ciprus: Halloumi
7. Csehország: nem füstölt Korbáciky
8. Dánia: Castello kék sajt
9. Egyesült Királyság: Wensleydale
10. Észak-Macedónia: Kashkaval stílusú sajt
11. Észtország: Andre stílusú sajt
12. Fehéroroszország: Quark
13. Finnország: Leipäjuusto stílusú sajt
14. Franciaország: camembert
15. Görögország: Epiros görög feta
16. Grúzia: Jaunpils Sulguni
17. Hollandia: gouda
18. Horvátország: Paški sir
19. Izland: Skyr joghurt
20. Izrael: Tal Haemek stílusú sajt
21. Írország: Cashel Blue stílusú sajt
22. Lengyelország: Mlekpol Krolewski Z Kolna
23. Lettország: Talsu Ritulis zöld sajt
24. Litvánia: Luksiu Suris
25. Magyarország: Randolder stílusú sajt
26. Málta: gbejniet stílusú sajt
27. Moldova: Rossiyskiy
28. Montenegró: pljevljai stílusú sajt
29. Németország: bükkfán füstölt sajt
30. Norvégia: Jarlsberg
31. Olaszország: Parmigiano Reggiano
32. Oroszország: füstölt Kosichka stílusú sajt
33. Örményország: Chechil fonott sajt
34. Portugália: Queijo Azeitao Quinta Do Anjo DOP Simões
35. Románia: Brânză de Burduf
36. San Marino: auricchio provolone
37. Spanyolország: manchego
38. Svédország: Åseda Gräddost
39. Svájc: ementáli
40. Szerbia: brinza
41. Szlovénia: trniči stílusú sajt
Jó hír, hogy a nagyszabású esemény zárónapján a készlet erejéig ingyen lehet hozzájutni a pizzához. A rossz hír, hogy csak Londonban. A brit fővárosban egy Baz and Fred nevű pizzériában át lehet venni, vagy akár házhoz is lehet rendelni a nemzetközi specialitást.
Kisebb vigasz, hogy a lehetőségtől eleső ínyencek legalább az interneten nemsokára megtalálhatják a receptet.
41 sajtos pizza az Eurovíziós Dalfesztiválra
Kulináris különlegességgel készül egy társbérletszervező cég a nagyszabású eseményre.

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?
Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok
Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep
A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown
Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe
Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon
A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért
Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo
Kannabiszt találtak bennük.

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján
Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben
A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.