Világszerte óriási népszerűségnek örvend a pizzák Quattro Formaggi nevű fajtája, amelynek felszínén megolvasztott formában négy sajt terül el.
Ennél sokkal több, 41 sajttípussal lefedett pizzával készül az Eurovíziós Dalfesztiválra egy SpareRoom nevű, társbérlet alapú lakásmegosztásokat szervező cég. A 41-es szám nem véletlen, hiszen ennyi ország vesz részt a versenyen és minden államból egy készítmény kap helyet a tésztán.
Matt Hutchinson, a SpareRoom kommunikációs igazgatója szerint az eurovíziós bulik gyakoriak az egyesült királyságbeli társbérletekben, és a pizza tökéletes társasági étel (mivel könnyen felosztható).
A felhasznált sajtok a teljesség igényével a következők:
1. Albánia: Kashkaval stílusú sajt
2. Ausztrália (az ország egy különleges megállapodás miatt vehet részt az európai
eseményen): hosszú érlelésű cheddar
3. Ausztria: osztrák füstölt sajt
4. Azerbajdzsán: Kajmak Travnik
5. Belgium: Pié d'Angloys
6. Ciprus: Halloumi
7. Csehország: nem füstölt Korbáciky
8. Dánia: Castello kék sajt
9. Egyesült Királyság: Wensleydale
10. Észak-Macedónia: Kashkaval stílusú sajt
11. Észtország: Andre stílusú sajt
12. Fehéroroszország: Quark
13. Finnország: Leipäjuusto stílusú sajt
14. Franciaország: camembert
15. Görögország: Epiros görög feta
16. Grúzia: Jaunpils Sulguni
17. Hollandia: gouda
18. Horvátország: Paški sir
19. Izland: Skyr joghurt
20. Izrael: Tal Haemek stílusú sajt
21. Írország: Cashel Blue stílusú sajt
22. Lengyelország: Mlekpol Krolewski Z Kolna
23. Lettország: Talsu Ritulis zöld sajt
24. Litvánia: Luksiu Suris
25. Magyarország: Randolder stílusú sajt
26. Málta: gbejniet stílusú sajt
27. Moldova: Rossiyskiy
28. Montenegró: pljevljai stílusú sajt
29. Németország: bükkfán füstölt sajt
30. Norvégia: Jarlsberg
31. Olaszország: Parmigiano Reggiano
32. Oroszország: füstölt Kosichka stílusú sajt
33. Örményország: Chechil fonott sajt
34. Portugália: Queijo Azeitao Quinta Do Anjo DOP Simões
35. Románia: Brânză de Burduf
36. San Marino: auricchio provolone
37. Spanyolország: manchego
38. Svédország: Åseda Gräddost
39. Svájc: ementáli
40. Szerbia: brinza
41. Szlovénia: trniči stílusú sajt
Jó hír, hogy a nagyszabású esemény zárónapján a készlet erejéig ingyen lehet hozzájutni a pizzához. A rossz hír, hogy csak Londonban. A brit fővárosban egy Baz and Fred nevű pizzériában át lehet venni, vagy akár házhoz is lehet rendelni a nemzetközi specialitást.
Kisebb vigasz, hogy a lehetőségtől eleső ínyencek legalább az interneten nemsokára megtalálhatják a receptet.
41 sajtos pizza az Eurovíziós Dalfesztiválra
Kulináris különlegességgel készül egy társbérletszervező cég a nagyszabású eseményre.

Magyar pezsgő a világ legjobbjai között
A Kreinbacher Birtok Prestige Brut tétele aranyérmet vihetett haza a 2025-ös Decanter World Wine Awards-ról.

Ízek Kertje Nagyrédén
Nagyréde nem csupán a mátrai borvidék egyik fontos központja, hanem egyre inkább kulturális és gasztronómiai élmények színtere is.
Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel
Napi cukiság kimaxolva: a Gundel „család” tagja lett Samu, a kiselefánt.

Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén
A Zelna Borászat Peregrina vörösbora aranyérmet nyert a Decanter World Wine Awards-on.

Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás
Megkezdődtek a 2026-os Südback előkészületei.

Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek
Négy évtized különleges fogásai a Matild Palotában – egy estén felszolgálva.

Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében
Idén 22. alkalommal rendezték meg a világ legnagyobb, egyben legjelentősebb hatású borversenyét.

Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen
A tokaji Minaro Hotel bármenedzsere két koktéllal aratott győzelmet a Magyarország Itala 2025 versenyen.

Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról
Rizs a magyar alföldről, a Körösök völgyéből.

Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép
Egy friss felmérésből kiderült, ahol van lehetőség digitális borravalóadásra, ott a vendégek szívesebben honorálják a színvonalas kiszolgálást.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.