41 sajtos pizza az Eurovíziós Dalfesztiválra

Kulináris különlegességgel készül egy társbérletszervező cég a nagyszabású eseményre.

Világszerte óriási népszerűségnek örvend a pizzák Quattro Formaggi nevű fajtája, amelynek felszínén megolvasztott formában négy sajt terül el.

Ennél sokkal több, 41 sajttípussal lefedett pizzával készül az Eurovíziós Dalfesztiválra egy SpareRoom nevű, társbérlet alapú lakásmegosztásokat szervező cég. A 41-es szám nem véletlen, hiszen ennyi ország vesz részt a versenyen és minden államból egy készítmény kap helyet a tésztán.

Matt Hutchinson, a SpareRoom kommunikációs igazgatója szerint az eurovíziós bulik gyakoriak az egyesült királyságbeli társbérletekben, és a pizza tökéletes társasági étel (mivel könnyen felosztható).

A felhasznált sajtok a teljesség igényével a következők:

1.    Albánia: Kashkaval stílusú sajt
2.    Ausztrália (az ország egy különleges megállapodás miatt vehet részt az európai
       eseményen): hosszú érlelésű cheddar
3.    Ausztria: osztrák füstölt sajt
4.    Azerbajdzsán: Kajmak Travnik
5.    Belgium: Pié d'Angloys
6.    Ciprus: Halloumi
7.    Csehország: nem füstölt Korbáciky
8.    Dánia: Castello kék sajt
9.    Egyesült Királyság: Wensleydale
10.    Észak-Macedónia: Kashkaval stílusú sajt
11.    Észtország: Andre stílusú sajt
12.    Fehéroroszország: Quark
13.    Finnország: Leipäjuusto stílusú sajt
14.    Franciaország: camembert
15.    Görögország: Epiros görög feta
16.    Grúzia: Jaunpils Sulguni
17.    Hollandia: gouda
18.    Horvátország: Paški sir
19.    Izland: Skyr joghurt
20.    Izrael: Tal Haemek stílusú sajt
21.    Írország: Cashel Blue stílusú sajt
22.    Lengyelország: Mlekpol Krolewski Z Kolna
23.    Lettország: Talsu Ritulis zöld sajt
24.    Litvánia: Luksiu Suris
25.    Magyarország: Randolder stílusú sajt
26.    Málta: gbejniet stílusú sajt
27.    Moldova: Rossiyskiy
28.    Montenegró: pljevljai stílusú sajt
29.    Németország: bükkfán füstölt sajt
30.    Norvégia: Jarlsberg
31.    Olaszország: Parmigiano Reggiano
32.    Oroszország: füstölt Kosichka stílusú sajt
33.    Örményország: Chechil fonott sajt
34.    Portugália: Queijo Azeitao Quinta Do Anjo DOP Simões
35.    Románia: Brânză de Burduf
36.    San Marino: auricchio provolone
37.    Spanyolország: manchego
38.    Svédország: Åseda Gräddost
39.    Svájc: ementáli
40.    Szerbia: brinza
41.    Szlovénia: trniči stílusú sajt

Jó hír, hogy a nagyszabású esemény zárónapján a készlet erejéig ingyen lehet hozzájutni a pizzához. A rossz hír, hogy csak Londonban. A brit fővárosban egy Baz and Fred nevű pizzériában át lehet venni, vagy akár házhoz is lehet rendelni a nemzetközi specialitást.

Kisebb vigasz, hogy a lehetőségtől eleső ínyencek legalább az interneten nemsokára megtalálhatják a receptet.


Bezár a Balaton térségének első vegán étterme

Bezár a Balaton térségének első vegán étterme 

Hét év után bezár az ikonikus étterem.
Vége a strandidénynek - a balatoni fagylaltosok összegezték az idei szezont

Vége a strandidénynek - a balatoni fagylaltosok összegezték az idei szezont 

Legtöbbjüknél az idei forró nyáron jelentősen megnőtt a forgalom.
Fedezzük fel újra a zöldségeket!

Fedezzük fel újra a zöldségeket! 

Napjainkban mind többen hagyják el a húst, és köteleződnek el a vegetáriánus vagy a vegán táplálkozás mellett, akár átmeneti jelleggel (pl. a veganuár alatt), akár véglegesen.
Betiltanák a vendéglátóhelyek teraszain a dohányzást

Betiltanák a vendéglátóhelyek teraszain a dohányzást 

Az új szabályozást azzal magyarázzák, hogy a korábbi, 2009-es szabályozás óta sokat változott a dohánypiac.
Újabb étteremben húzzák le a rolót - ezúttal Szolnokon

Újabb étteremben húzzák le a rolót - ezúttal Szolnokon 

A megemelkedett költségek, a sok bizonytalanság és nehézség arra késztette őket, hogy meghozzák ezt a fájdalmas döntést.
Athén a világ egyik legmenőbb gasztronómiai úti célja

Athén a világ egyik legmenőbb gasztronómiai úti célja 

Annak ellenére, hogy mindössze 627 ötcsillagos étteremmel és 31 Michelin-besorolású helyszínnel rendelkezik, úgy tűnik, Athén megnyerte magának a felmérés résztvevőit.
Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája

Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája 

 A kezdeményezés idén még több pizzériával/étteremmel folytatódik - az ország számos pontján. 
Tokaji borok sikerét hozta az idei borverseny

Tokaji borok sikerét hozta az idei borverseny 

Tokaji borok bizonyultak a legjobbnak a 3. Winelovers Wine Awards nemzetközi borversenyen, amelynek eredményeit szombaton hirdették ki a budapesti Corinthia Hotelben megtartott Winelovers 100 Nagykóstolón.
Így kapcsolódik össze az alkoholtrendek változása és a turizmus

Így kapcsolódik össze az alkoholtrendek változása és a turizmus 

A Spirit Tourism egy gyorsan fejlődő ágazat, ami lehetőséget kínál a helyi turizmus növekedésére, ezáltal munkahelyek teremtésére és a helyi gazdaságok fellendítésére.
Stratégiai partnerség egy rummal?

Stratégiai partnerség egy rummal? 

Bizony, a mai világban ez nagyon is megtörténhet. Hiszen az imént jelentették be, hogy a FLAVA Kitchen & More lett az Eminente rum márka első hazai képviselője.

Interjú

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.
Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén

Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén 

A Klasszis TopDesign 2024 verseny egyik zsűritagja, Ariana Grüll a tavalyi versennyel kapcsolatos tapasztalatairól mesélt, és arról, hogy mit vár az idei pályaművektől.