5 balatoni gasztrocélpont hétvégi kiránduláshoz

A jeges Balaton látványa, az új balatonfüredi korcsolyapálya és más kirándulási lehetőségek sokakat vonzanak a téli tó partjára - nekik állítottunk össze egy listát azokról a helyekről, programokról, ahol garantáltan finom ételek mellett melegedhetnek fel a fagyos élmények után.

Gasztrohegy Badacsony – Halak a hegyen / Fish&Hill

Azoknak, akik kifejezetten a gasztronómiai élményeket keresik, szívből ajánljuk a badacsonyi Gasztrohegy programsorozat januári kiadását, mely a halételek köré épül. Január 20-21-én felfedezhetjük a hegyet, megkóstolhatjuk 10 étterem és pincészet étel- és borkínálatát, mindezt kedvezményes Gasztrohegy-bérlettel.

Hableány ›› Harcsa paprikás túrós csuszával / Gasztrohegy Badacsony / Fotó: FB
Hableány ›› Harcsa paprikás túrós csuszával / Gasztrohegy Badacsony / Fotó: FB

Nagyi kertje Teaház és Étterem, Aszófő

A mesés süteményeiről ismert teaház már teljes étlappal és hétvégi nyitva tartással várja a vendégeket – bár a Sajkodi-öbölre néző teraszukat most nem élvezhetjük, bent, a kandalló mellett is eltölthetünk néhány romantikus órát.

Nagyi kertje Teaház és Étterem / Fotó: FB
Nagyi kertje Teaház és Étterem / Fotó: FB

Groenk Balatonfüred

Laza bisztró Balatonfüreden faszenes grillel, az ország egyik legjobb burgerével, menő delikát kínálattal és gasztroprogramokkal.

Groenk Balatonfüred, burger / Fotó: FB
Groenk Balatonfüred, burger / Fotó: FB

Mala Garden Restaurant, Siófok

A közvetlenül a Balaton partján található négycsillagos hotel magas színvonalú, fúziós étteremmel büszkélkedhet. Az ázsiai ihletésű fogások mellett a jégcsipkés Balaton látványát is élvezhetjük.

Mala Garden, CHAR SIU - kínai BBQ malaccsászár • wokban sült rizs • bimi brokkoli / Fotó: FB
Mala Garden, CHAR SIU - kínai BBQ malaccsászár • wokban sült rizs • bimi brokkoli / Fotó: FB

Dél-Balatoni sétáló kóstoló, Rádpuszta – Gasztro Élménybirtok

A január 20-án tartandó sétáló borkóstolón megismerhetjük a Dél-Balaton borászatainak színe-javát és a legjobb tételeket. Limitált férőhelyes workshopot is terveznek, ahol a pezsgőkészítés titkaiba nyerhetünk betekintést. A programhoz kisbuszos transzferszolgáltatás is igénybe vehető.


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.