5 balatoni gasztrocélpont hétvégi kiránduláshoz

A jeges Balaton látványa, az új balatonfüredi korcsolyapálya és más kirándulási lehetőségek sokakat vonzanak a téli tó partjára - nekik állítottunk össze egy listát azokról a helyekről, programokról, ahol garantáltan finom ételek mellett melegedhetnek fel a fagyos élmények után.

Gasztrohegy Badacsony – Halak a hegyen / Fish&Hill

Azoknak, akik kifejezetten a gasztronómiai élményeket keresik, szívből ajánljuk a badacsonyi Gasztrohegy programsorozat januári kiadását, mely a halételek köré épül. Január 20-21-én felfedezhetjük a hegyet, megkóstolhatjuk 10 étterem és pincészet étel- és borkínálatát, mindezt kedvezményes Gasztrohegy-bérlettel.

Hableány ›› Harcsa paprikás túrós csuszával / Gasztrohegy Badacsony / Fotó: FB
Hableány ›› Harcsa paprikás túrós csuszával / Gasztrohegy Badacsony / Fotó: FB

Nagyi kertje Teaház és Étterem, Aszófő

A mesés süteményeiről ismert teaház már teljes étlappal és hétvégi nyitva tartással várja a vendégeket – bár a Sajkodi-öbölre néző teraszukat most nem élvezhetjük, bent, a kandalló mellett is eltölthetünk néhány romantikus órát.

Nagyi kertje Teaház és Étterem / Fotó: FB
Nagyi kertje Teaház és Étterem / Fotó: FB

Groenk Balatonfüred

Laza bisztró Balatonfüreden faszenes grillel, az ország egyik legjobb burgerével, menő delikát kínálattal és gasztroprogramokkal.

Groenk Balatonfüred, burger / Fotó: FB
Groenk Balatonfüred, burger / Fotó: FB

Mala Garden Restaurant, Siófok

A közvetlenül a Balaton partján található négycsillagos hotel magas színvonalú, fúziós étteremmel büszkélkedhet. Az ázsiai ihletésű fogások mellett a jégcsipkés Balaton látványát is élvezhetjük.

Mala Garden, CHAR SIU - kínai BBQ malaccsászár • wokban sült rizs • bimi brokkoli / Fotó: FB
Mala Garden, CHAR SIU - kínai BBQ malaccsászár • wokban sült rizs • bimi brokkoli / Fotó: FB

Dél-Balatoni sétáló kóstoló, Rádpuszta – Gasztro Élménybirtok

A január 20-án tartandó sétáló borkóstolón megismerhetjük a Dél-Balaton borászatainak színe-javát és a legjobb tételeket. Limitált férőhelyes workshopot is terveznek, ahol a pezsgőkészítés titkaiba nyerhetünk betekintést. A programhoz kisbuszos transzferszolgáltatás is igénybe vehető.


Ezeket a strandételeket mindenképp meg kell kóstolni!

Ezeket a strandételeket mindenképp meg kell kóstolni! 

40 különleges balatoni ételt kóstolt körbe a Balatoni Kör szakmai előzsűrije, és választotta ki azt a tíz nevezőt, akik bekerültek az Év strandétele verseny döntőjébe.
Tevetej-nagyhatalom lennénk?

Tevetej-nagyhatalom lennénk? 

Ugyanis a magyarországi tevetej feldolgozását tanulmányozás céljából a távoli Csádból egy komplett delegáció érkezett hazánkba.
Ludányi József: Ezt csak szerelemből lehet csinálni

Ludányi József: Ezt csak szerelemből lehet csinálni 

A Mátra gyönyörű bortermelő vidékén található Ludányi Pincészet tulajdonosával, Ludányi Józseffel beszélgettünk a borászat történetéről és persze borokról.
Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat?

Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat? 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) már várja a jelöléseket.
A hely, ahol a „slow food” kifejezést komolyan veszik

A hely, ahol a „slow food” kifejezést komolyan veszik 

2024-ben a Dining Guide Év Fenntartható Étterme a Natura Hill Zebegény.
Íme, Európa legszebb szőlőbirtoka

Íme, Európa legszebb szőlőbirtoka 

Egy tanulmány több mint húszezer Google véleményt vizsgált meg, hogy felmérje, mely borászatok találhatók a legfestőibb helyeken.
MVI-jelentés 2023-ról: csökkent a vendéglátóhelyek száma

MVI-jelentés 2023-ról: csökkent a vendéglátóhelyek száma 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) minden évben közzéteszi statisztikai helyzetjelentését a vendéglátásról, így tettek 2023-mal kapcsolatban is.
A Top 10  legmenőbb koktélbár

A Top 10 legmenőbb koktélbár 

Mutatjuk az ország legmenőbb koktélbárjait!
Itt a brutális meleg, igazi logisztikai bravúr a gyorséttermekbe eljuttatni az alapanyagot

Itt a brutális meleg, igazi logisztikai bravúr a gyorséttermekbe eljuttatni az alapanyagot 

Extra hűtési megoldásokra van szükség, hogy az élelmiszerek a megfelelő hőmérsékleten érkezzenek meg a kiszolgáló egységekbe.
A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre

A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre 

Készül az első, balatoni településről elnevezett sör, amely Zamárdiban, a Balaton Beer Weekenden debütál.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.