5 balatoni gasztrocélpont hétvégi kiránduláshoz

A jeges Balaton látványa, az új balatonfüredi korcsolyapálya és más kirándulási lehetőségek sokakat vonzanak a téli tó partjára - nekik állítottunk össze egy listát azokról a helyekről, programokról, ahol garantáltan finom ételek mellett melegedhetnek fel a fagyos élmények után.

Gasztrohegy Badacsony – Halak a hegyen / Fish&Hill

Azoknak, akik kifejezetten a gasztronómiai élményeket keresik, szívből ajánljuk a badacsonyi Gasztrohegy programsorozat januári kiadását, mely a halételek köré épül. Január 20-21-én felfedezhetjük a hegyet, megkóstolhatjuk 10 étterem és pincészet étel- és borkínálatát, mindezt kedvezményes Gasztrohegy-bérlettel.

Hableány ›› Harcsa paprikás túrós csuszával / Gasztrohegy Badacsony / Fotó: FB
Hableány ›› Harcsa paprikás túrós csuszával / Gasztrohegy Badacsony / Fotó: FB

Nagyi kertje Teaház és Étterem, Aszófő

A mesés süteményeiről ismert teaház már teljes étlappal és hétvégi nyitva tartással várja a vendégeket – bár a Sajkodi-öbölre néző teraszukat most nem élvezhetjük, bent, a kandalló mellett is eltölthetünk néhány romantikus órát.

Nagyi kertje Teaház és Étterem / Fotó: FB
Nagyi kertje Teaház és Étterem / Fotó: FB

Groenk Balatonfüred

Laza bisztró Balatonfüreden faszenes grillel, az ország egyik legjobb burgerével, menő delikát kínálattal és gasztroprogramokkal.

Groenk Balatonfüred, burger / Fotó: FB
Groenk Balatonfüred, burger / Fotó: FB

Mala Garden Restaurant, Siófok

A közvetlenül a Balaton partján található négycsillagos hotel magas színvonalú, fúziós étteremmel büszkélkedhet. Az ázsiai ihletésű fogások mellett a jégcsipkés Balaton látványát is élvezhetjük.

Mala Garden, CHAR SIU - kínai BBQ malaccsászár • wokban sült rizs • bimi brokkoli / Fotó: FB
Mala Garden, CHAR SIU - kínai BBQ malaccsászár • wokban sült rizs • bimi brokkoli / Fotó: FB

Dél-Balatoni sétáló kóstoló, Rádpuszta – Gasztro Élménybirtok

A január 20-án tartandó sétáló borkóstolón megismerhetjük a Dél-Balaton borászatainak színe-javát és a legjobb tételeket. Limitált férőhelyes workshopot is terveznek, ahol a pezsgőkészítés titkaiba nyerhetünk betekintést. A programhoz kisbuszos transzferszolgáltatás is igénybe vehető.


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.