5 balatoni gasztrocélpont hétvégi kiránduláshoz

A jeges Balaton látványa, az új balatonfüredi korcsolyapálya és más kirándulási lehetőségek sokakat vonzanak a téli tó partjára - nekik állítottunk össze egy listát azokról a helyekről, programokról, ahol garantáltan finom ételek mellett melegedhetnek fel a fagyos élmények után.

Gasztrohegy Badacsony – Halak a hegyen / Fish&Hill

Azoknak, akik kifejezetten a gasztronómiai élményeket keresik, szívből ajánljuk a badacsonyi Gasztrohegy programsorozat januári kiadását, mely a halételek köré épül. Január 20-21-én felfedezhetjük a hegyet, megkóstolhatjuk 10 étterem és pincészet étel- és borkínálatát, mindezt kedvezményes Gasztrohegy-bérlettel.

Hableány ›› Harcsa paprikás túrós csuszával / Gasztrohegy Badacsony / Fotó: FB
Hableány ›› Harcsa paprikás túrós csuszával / Gasztrohegy Badacsony / Fotó: FB

Nagyi kertje Teaház és Étterem, Aszófő

A mesés süteményeiről ismert teaház már teljes étlappal és hétvégi nyitva tartással várja a vendégeket – bár a Sajkodi-öbölre néző teraszukat most nem élvezhetjük, bent, a kandalló mellett is eltölthetünk néhány romantikus órát.

Nagyi kertje Teaház és Étterem / Fotó: FB
Nagyi kertje Teaház és Étterem / Fotó: FB

Groenk Balatonfüred

Laza bisztró Balatonfüreden faszenes grillel, az ország egyik legjobb burgerével, menő delikát kínálattal és gasztroprogramokkal.

Groenk Balatonfüred, burger / Fotó: FB
Groenk Balatonfüred, burger / Fotó: FB

Mala Garden Restaurant, Siófok

A közvetlenül a Balaton partján található négycsillagos hotel magas színvonalú, fúziós étteremmel büszkélkedhet. Az ázsiai ihletésű fogások mellett a jégcsipkés Balaton látványát is élvezhetjük.

Mala Garden, CHAR SIU - kínai BBQ malaccsászár • wokban sült rizs • bimi brokkoli / Fotó: FB
Mala Garden, CHAR SIU - kínai BBQ malaccsászár • wokban sült rizs • bimi brokkoli / Fotó: FB

Dél-Balatoni sétáló kóstoló, Rádpuszta – Gasztro Élménybirtok

A január 20-án tartandó sétáló borkóstolón megismerhetjük a Dél-Balaton borászatainak színe-javát és a legjobb tételeket. Limitált férőhelyes workshopot is terveznek, ahol a pezsgőkészítés titkaiba nyerhetünk betekintést. A programhoz kisbuszos transzferszolgáltatás is igénybe vehető.


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.