5 balatoni gasztrocélpont hétvégi kiránduláshoz

A jeges Balaton látványa, az új balatonfüredi korcsolyapálya és más kirándulási lehetőségek sokakat vonzanak a téli tó partjára - nekik állítottunk össze egy listát azokról a helyekről, programokról, ahol garantáltan finom ételek mellett melegedhetnek fel a fagyos élmények után.

Gasztrohegy Badacsony – Halak a hegyen / Fish&Hill

Azoknak, akik kifejezetten a gasztronómiai élményeket keresik, szívből ajánljuk a badacsonyi Gasztrohegy programsorozat januári kiadását, mely a halételek köré épül. Január 20-21-én felfedezhetjük a hegyet, megkóstolhatjuk 10 étterem és pincészet étel- és borkínálatát, mindezt kedvezményes Gasztrohegy-bérlettel.

Hableány ›› Harcsa paprikás túrós csuszával / Gasztrohegy Badacsony / Fotó: FB
Hableány ›› Harcsa paprikás túrós csuszával / Gasztrohegy Badacsony / Fotó: FB

Nagyi kertje Teaház és Étterem, Aszófő

A mesés süteményeiről ismert teaház már teljes étlappal és hétvégi nyitva tartással várja a vendégeket – bár a Sajkodi-öbölre néző teraszukat most nem élvezhetjük, bent, a kandalló mellett is eltölthetünk néhány romantikus órát.

Nagyi kertje Teaház és Étterem / Fotó: FB
Nagyi kertje Teaház és Étterem / Fotó: FB

Groenk Balatonfüred

Laza bisztró Balatonfüreden faszenes grillel, az ország egyik legjobb burgerével, menő delikát kínálattal és gasztroprogramokkal.

Groenk Balatonfüred, burger / Fotó: FB
Groenk Balatonfüred, burger / Fotó: FB

Mala Garden Restaurant, Siófok

A közvetlenül a Balaton partján található négycsillagos hotel magas színvonalú, fúziós étteremmel büszkélkedhet. Az ázsiai ihletésű fogások mellett a jégcsipkés Balaton látványát is élvezhetjük.

Mala Garden, CHAR SIU - kínai BBQ malaccsászár • wokban sült rizs • bimi brokkoli / Fotó: FB
Mala Garden, CHAR SIU - kínai BBQ malaccsászár • wokban sült rizs • bimi brokkoli / Fotó: FB

Dél-Balatoni sétáló kóstoló, Rádpuszta – Gasztro Élménybirtok

A január 20-án tartandó sétáló borkóstolón megismerhetjük a Dél-Balaton borászatainak színe-javát és a legjobb tételeket. Limitált férőhelyes workshopot is terveznek, ahol a pezsgőkészítés titkaiba nyerhetünk betekintést. A programhoz kisbuszos transzferszolgáltatás is igénybe vehető.


Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.
 Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken

Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken 

Június 7-én és 8-án harmincegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.
Gasztrohétvége Cserkeszőlőn

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn 

A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak. 
Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban 

Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.
Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.