Öt szuper fánklelőhely Budapesten

Bár a farsangnak vége, a fánkszezon még nem ért véget – sőt van, ahol egész évben tobzódhatunk a változatos kínálatban. Érdemes még ezt a hétvégét kihasználni, mert más helyeken szezonális a lehetőség és a „fánknap” általában szombatra esik.

Bomboloni

„Szabi, a pék” üzletében minden szombatra kivirágzik a pult a csodás, szalagos rózsafánkoktól, melyeket nemcsak a Pozsonyi úti üzletben, hanem kisebb termelői piacokon is árulnak. Az osztrák és olasz gyökerekkel rendelkező fánkok családi recept alapján készülnek, és naponta változó krémekkel, lekvárokkal töltve kerülnek a pultba – van töltött, díszített, mártott, csokis, sima – szinte a látványtól jóllakhatunk.

Bomboloni / Fotó: FB
Bomboloni / Fotó: FB

Paletta

A Palettában a szombati kikapcsolódás része a fánk fogyasztás, de elvitelre is bátran kérhetők – ez esetben érdemes előre megrendelni, különösen, ha nagyobb mennyiségről van szó.

Paletta / Fotó.: FB
Paletta / Fotó.: FB

La Donuteria 

Ez egy „négyévszakos” lehetőség, és – bár franchise üzletről van szó – hazai alapanyagokból dolgoznak, csak a receptúrák érkeznek a nemzetközi hálózat tudástárából. A tészta könnyű, nem túl zsíros, cukormentes alapot ad, amit helyben gyúrnak és sütnek, erre kerülnek a változatos mázak és töltelékek.

La Donuteria / Fotó: FB
La Donuteria / Fotó: FB

LángFánk

A foodtruck specialitása a glutén- és tejmentes, vegán fánk és lángos (de készítenek hagyományos burgonyás lángost és szalagos fánkot is) – a FB oldalukon lehet megnézni, hol árusítanak éppen Budapest területén.

LángFánk / Fotó: FB
LángFánk / Fotó: FB

ÉS Bisztró

A Kempinski hotel Fashion Street felé eső oldalán találjuk az ÉS Bisztrót, ahol kortárs magyar ételeket kóstolhatunk – a farsangi szezonban például csöröge fánkot almapürével és vörösáfonya lekvárral. Az ínyencséget a napi táblás ajánlatban kell keresni.

ÉS Bisztró / Fotó: FB
ÉS Bisztró / Fotó: FB


Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség 

Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.
Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től 

A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.
Legjobbak közt a magyar speciality kávé

Legjobbak közt a magyar speciality kávé  

A döntőbe a világ több százezer kávéja közül, kategóriánkként a legjobb tízet választják ki.
Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben

Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben  

A Zadole parkban zajló kétnapos rendezvényen a látogatók Katowice testvérvárosainak kulináris és kulturális kínálatával ismerkedhettek meg.
Fagylaltozók, strandbüfék a nyári ellenőrzések célkeresztjében

Fagylaltozók, strandbüfék a nyári ellenőrzések célkeresztjében 

Országos ellenőrzés lesz a főszezonban bizonyos vendéglátóhelyeken.
Átadták a Gyulai Pálinkafesztivál versenydíjait

Átadták a Gyulai Pálinkafesztivál versenydíjait 

Az idei pálinkafesztiválon az év gyümölcse a cseresznye, így külön kategóriaként bírálta a szakmai zsűri a cseresznyepálinkával töltött 27 bonbont.
Nyári ízek újrahangolva  – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján

Nyári ízek újrahangolva – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján 

Feith Attila executive séf vezetésével a szálloda nyári étlapja idén is ízutazásra hívja a vendégeket.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.