„Szabi, a pék” üzletében minden szombatra kivirágzik a pult a csodás, szalagos rózsafánkoktól, melyeket nemcsak a Pozsonyi úti üzletben, hanem kisebb termelői piacokon is árulnak. Az osztrák és olasz gyökerekkel rendelkező fánkok családi recept alapján készülnek, és naponta változó krémekkel, lekvárokkal töltve kerülnek a pultba – van töltött, díszített, mártott, csokis, sima – szinte a látványtól jóllakhatunk.
A Palettában a szombati kikapcsolódás része a fánk fogyasztás, de elvitelre is bátran kérhetők – ez esetben érdemes előre megrendelni, különösen, ha nagyobb mennyiségről van szó.
Ez egy „négyévszakos” lehetőség, és – bár franchise üzletről van szó – hazai alapanyagokból dolgoznak, csak a receptúrák érkeznek a nemzetközi hálózat tudástárából. A tészta könnyű, nem túl zsíros, cukormentes alapot ad, amit helyben gyúrnak és sütnek, erre kerülnek a változatos mázak és töltelékek.
A foodtruck specialitása a glutén- és tejmentes, vegán fánk és lángos (de készítenek hagyományos burgonyás lángost és szalagos fánkot is) – a FB oldalukon lehet megnézni, hol árusítanak éppen Budapest területén.
A Kempinski hotel Fashion Street felé eső oldalán találjuk az ÉS Bisztrót, ahol kortárs magyar ételeket kóstolhatunk – a farsangi szezonban például csöröge fánkot almapürével és vörösáfonya lekvárral. Az ínyencséget a napi táblás ajánlatban kell keresni.