Öt szuper fánklelőhely Budapesten

Bár a farsangnak vége, a fánkszezon még nem ért véget – sőt van, ahol egész évben tobzódhatunk a változatos kínálatban. Érdemes még ezt a hétvégét kihasználni, mert más helyeken szezonális a lehetőség és a „fánknap” általában szombatra esik.

Bomboloni

„Szabi, a pék” üzletében minden szombatra kivirágzik a pult a csodás, szalagos rózsafánkoktól, melyeket nemcsak a Pozsonyi úti üzletben, hanem kisebb termelői piacokon is árulnak. Az osztrák és olasz gyökerekkel rendelkező fánkok családi recept alapján készülnek, és naponta változó krémekkel, lekvárokkal töltve kerülnek a pultba – van töltött, díszített, mártott, csokis, sima – szinte a látványtól jóllakhatunk.

Bomboloni / Fotó: FB
Bomboloni / Fotó: FB

Paletta

A Palettában a szombati kikapcsolódás része a fánk fogyasztás, de elvitelre is bátran kérhetők – ez esetben érdemes előre megrendelni, különösen, ha nagyobb mennyiségről van szó.

Paletta / Fotó.: FB
Paletta / Fotó.: FB

La Donuteria 

Ez egy „négyévszakos” lehetőség, és – bár franchise üzletről van szó – hazai alapanyagokból dolgoznak, csak a receptúrák érkeznek a nemzetközi hálózat tudástárából. A tészta könnyű, nem túl zsíros, cukormentes alapot ad, amit helyben gyúrnak és sütnek, erre kerülnek a változatos mázak és töltelékek.

La Donuteria / Fotó: FB
La Donuteria / Fotó: FB

LángFánk

A foodtruck specialitása a glutén- és tejmentes, vegán fánk és lángos (de készítenek hagyományos burgonyás lángost és szalagos fánkot is) – a FB oldalukon lehet megnézni, hol árusítanak éppen Budapest területén.

LángFánk / Fotó: FB
LángFánk / Fotó: FB

ÉS Bisztró

A Kempinski hotel Fashion Street felé eső oldalán találjuk az ÉS Bisztrót, ahol kortárs magyar ételeket kóstolhatunk – a farsangi szezonban például csöröge fánkot almapürével és vörösáfonya lekvárral. Az ínyencséget a napi táblás ajánlatban kell keresni.

ÉS Bisztró / Fotó: FB
ÉS Bisztró / Fotó: FB


Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.
 Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken

Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken 

Június 7-én és 8-án harmincegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.
Gasztrohétvége Cserkeszőlőn

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn 

A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak. 
Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban 

Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.
Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.