Öt szuper fánklelőhely Budapesten

Bár a farsangnak vége, a fánkszezon még nem ért véget – sőt van, ahol egész évben tobzódhatunk a változatos kínálatban. Érdemes még ezt a hétvégét kihasználni, mert más helyeken szezonális a lehetőség és a „fánknap” általában szombatra esik.

Bomboloni

„Szabi, a pék” üzletében minden szombatra kivirágzik a pult a csodás, szalagos rózsafánkoktól, melyeket nemcsak a Pozsonyi úti üzletben, hanem kisebb termelői piacokon is árulnak. Az osztrák és olasz gyökerekkel rendelkező fánkok családi recept alapján készülnek, és naponta változó krémekkel, lekvárokkal töltve kerülnek a pultba – van töltött, díszített, mártott, csokis, sima – szinte a látványtól jóllakhatunk.

Bomboloni / Fotó: FB
Bomboloni / Fotó: FB

Paletta

A Palettában a szombati kikapcsolódás része a fánk fogyasztás, de elvitelre is bátran kérhetők – ez esetben érdemes előre megrendelni, különösen, ha nagyobb mennyiségről van szó.

Paletta / Fotó.: FB
Paletta / Fotó.: FB

La Donuteria 

Ez egy „négyévszakos” lehetőség, és – bár franchise üzletről van szó – hazai alapanyagokból dolgoznak, csak a receptúrák érkeznek a nemzetközi hálózat tudástárából. A tészta könnyű, nem túl zsíros, cukormentes alapot ad, amit helyben gyúrnak és sütnek, erre kerülnek a változatos mázak és töltelékek.

La Donuteria / Fotó: FB
La Donuteria / Fotó: FB

LángFánk

A foodtruck specialitása a glutén- és tejmentes, vegán fánk és lángos (de készítenek hagyományos burgonyás lángost és szalagos fánkot is) – a FB oldalukon lehet megnézni, hol árusítanak éppen Budapest területén.

LángFánk / Fotó: FB
LángFánk / Fotó: FB

ÉS Bisztró

A Kempinski hotel Fashion Street felé eső oldalán találjuk az ÉS Bisztrót, ahol kortárs magyar ételeket kóstolhatunk – a farsangi szezonban például csöröge fánkot almapürével és vörösáfonya lekvárral. Az ínyencséget a napi táblás ajánlatban kell keresni.

ÉS Bisztró / Fotó: FB
ÉS Bisztró / Fotó: FB


Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.
Megújult étlappal vár az etyeki birtok

Megújult étlappal vár az etyeki birtok 

Defend Márk séf és csapata tálalásában mutatják be a friss ötletekre és szezonális alapanyagokra épülő megújult étlapot.
Zenés-táncos estek a Gundelben

Zenés-táncos estek a Gundelben 

Hagyományélesztés modern köntösben: áprilistól zenés-táncos estek a Gundelben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.