Ámde nem így történt.
A magyar csapat kedd reggel, másodikként áll majd rajthoz Lyonban. Hétfő délután a Bocuse d'Or döntőbe került nemzetei összegyűltek a SIRHA területén berendezett METRO piacon, hogy összegyűjtsék a versenyzésükhöz szükséges alapanyagokat.
A Bocuse d'Or elmúlt éveiben mindig volt meglepetés alapanyag, amit a csapatok csak a piacon tudtak meg. Idén azonban ezt a szabályt nem tartották fenn. Ahogy Pohner Ádám, a magyar csapat séfje fogalmazott: "idén a chartreuse volt a meglepetés".
A csapatoknak ugyanis két ételt kell elkészíteniük: a hústál főszereplője a csontos borjúkaraj, a tányértéma pedig a francia klasszikus, a chartreuse, amelyet különböző kagylófélékkel kell majd elkészíteni.
A magyar csapat - Pohner Ádám, Hamvas Zoltán (elnök), Csillag Richárd (commis), valamint Segal Viktor (coach) - kedd reggel 8:10-kor rajtol a döntőben.
Az első napon, azaz kedden tíz ország versenyzik, a magyarok kezdenek másodikként. Ádámék abszolút kiegyensúlyozottan várják a versenynapot. Magabiztosak, elszántak, és most már csak a főzésre koncentrálnak.
Kedden rendkívül erős lesz a mezőny, aznap főz többek között az Egyesült Államok, Norvégia és Dánia csapata is. A piacozás előtt arról is sorsolást tartottak, hogy hogyan alakul a kóstoló zsűrizés.
Ennek megfelelően Hamvas Zoltán, a magyar Bocuse d'Or Akadémia és a magyar csapat elnöke a hústál zsűrizésében vesz majd részt.
Forrás: Fotók: Fekete Antonio