A Bocuse nulladik napján volt is meglepetés, meg nem is

Ahogy az a Lyon-i döntő alkalmával már megszokott: a nulladik napon minden induló csapat a piacra indult, ahol várja majd őket a meglepetés alapanyag is...

Ámde nem így történt.

A magyar csapat kedd reggel, másodikként áll majd rajthoz Lyonban. Hétfő délután a Bocuse d'Or döntőbe került nemzetei összegyűltek a SIRHA területén berendezett METRO piacon, hogy összegyűjtsék a versenyzésükhöz szükséges alapanyagokat.

A Bocuse d'Or elmúlt éveiben mindig volt meglepetés alapanyag, amit a csapatok csak a piacon tudtak meg. Idén azonban ezt a szabályt nem tartották fenn. Ahogy Pohner Ádám, a magyar csapat séfje fogalmazott: "idén a chartreuse volt a meglepetés".

A csapatoknak ugyanis két ételt kell elkészíteniük: a hústál főszereplője a csontos borjúkaraj, a tányértéma pedig a francia klasszikus, a chartreuse, amelyet különböző kagylófélékkel kell majd elkészíteni.

A magyar csapat -  Pohner Ádám, Hamvas Zoltán (elnök), Csillag Richárd (commis), valamint Segal Viktor (coach) -  kedd reggel 8:10-kor rajtol a döntőben.

Az első napon, azaz kedden tíz ország versenyzik, a magyarok kezdenek másodikként. Ádámék abszolút kiegyensúlyozottan várják a versenynapot. Magabiztosak, elszántak, és most már csak a főzésre koncentrálnak.

 

Kedden rendkívül erős lesz a mezőny, aznap főz többek között az Egyesült Államok, Norvégia és Dánia csapata is. A piacozás előtt arról is sorsolást tartottak, hogy hogyan alakul a kóstoló zsűrizés.

Ennek megfelelően Hamvas Zoltán, a magyar Bocuse d'Or Akadémia és a magyar csapat elnöke a hústál zsűrizésében vesz majd részt.

Forrás: Fotók: Fekete Antonio


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.