A bornak lehet saját évszaka

Augusztus közepétől egészen novemberig ünneplik a Borőszt Alsó-Ausztriában, mely során a helyiek több ezer turistával közösen élvezik a helyi borokat és gasztronómiát. Ez az időszak a nyárutó, vagy vénasszonyok nyara, amikor a legszebb arcukat mutatják és aranysárga, gesztenyebarna színben pompáznak a szőlőskertek. 

Kerékpárral vagy túrabakancsban is látogatható 8 borvidék (Kremstal, Wagram, Weinviertel, Thermenregion Wienerwald, Wachau, Traisental, Kamptal, Carnuntum) közös rendezvénysorozattal készül az ún. Weinherbst-re, azaz a Borőszre, amelyet idén 24. alkalommal rendeznek meg. Több mint 100 borúti településen 600-nál is több rendezvény közül lehet válogatni - így a szervezők szerint a Borősz Európa legnagyobb borturisztikai eseményévé nőtte ki magát.

Alsó-Ausztria a maga 30.000 hektáros szőlőterületével Ausztria legnagyobb bortermelő területe. Az alsó-ausztriai borászok régi bortermelő hagyományokra támaszkodnak, miközben az innováció útját járják. Jól ismerik a vidék kitűnő termőtalaját, mely leginkább a Zöldveltelini, a Rajnai Rizling, a Fehér Burgundi és a Chardonnay fajtáinak kedvez, de termelnek Piros Veltelinit, Rothgipflert és Zirfandlit is, melyek a heurigerekben, azaz a helyi, hagyományos borozókban ízlenek a legjobban.

 


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.