A brit sztárséf legszívesebben rászólna az ételüket fotózókra

Heston Blumenthal, a három Michelin-csillagos Kövér Kacsa tulajdonosa nemrég a RadioTimesnak kifejtette, a stábjával már többször beszéltek arról, hogy jelezni kellene-e az ételükről kismilliónyi fotót készítő vendégeiknek, hogy tegyék le a telefont, és inkább élvezzék ki a pillanatot.

Persze eddig - egy kivétellel - nem utasítottak rendre senkit, hiszen nem akarják, hogy a vendégek megsértődjenek, de ő rendszeresen kísértésbe esik, mert zavarja a jelenség. Az egyetlen egy alkalom, amikor mégis felhívták valakinek a figyelmét arra, hogy hagyja abba a fényképezést, akkor történt, amikor az egyik vendégük lázasan használta a vakut, a villogó fény pedig zavaró lehet, ha valaki békében szeretné elfogyasztani az ebédjét/vacsoráját.

{youtube|id=1MOmpoGcd00}

Blumenthal hozzátette, kényes kérdés ez, hiszen a közösségi oldalak igenis fontos szerepet játszanak az életünkben, és a szemünk lett az egyik legfontosabb érzékszervünk, a látvány szerepe hihetetlenül felértékelődött. A brit séf az egyik zsűritag egyébként a Crazy Delicious című műsorban, amiben nagyon hangsúlyos szerepet kap az, hogyan is néznek ki az ételek, és ahogyan több cikkben is fogalmaztak, a "kajapornó" ihlette a létrejöttét. Íme az előzetes:

 

Forrás: Index


Nyári ízek újrahangolva  – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján

Nyári ízek újrahangolva – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján 

Feith Attila executive séf vezetésével a szálloda nyári étlapja idén is ízutazásra hívja a vendégeket.
Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.