A brit sztárséf legszívesebben rászólna az ételüket fotózókra

Heston Blumenthal, a három Michelin-csillagos Kövér Kacsa tulajdonosa nemrég a RadioTimesnak kifejtette, a stábjával már többször beszéltek arról, hogy jelezni kellene-e az ételükről kismilliónyi fotót készítő vendégeiknek, hogy tegyék le a telefont, és inkább élvezzék ki a pillanatot.

Persze eddig - egy kivétellel - nem utasítottak rendre senkit, hiszen nem akarják, hogy a vendégek megsértődjenek, de ő rendszeresen kísértésbe esik, mert zavarja a jelenség. Az egyetlen egy alkalom, amikor mégis felhívták valakinek a figyelmét arra, hogy hagyja abba a fényképezést, akkor történt, amikor az egyik vendégük lázasan használta a vakut, a villogó fény pedig zavaró lehet, ha valaki békében szeretné elfogyasztani az ebédjét/vacsoráját.

{youtube|id=1MOmpoGcd00}

Blumenthal hozzátette, kényes kérdés ez, hiszen a közösségi oldalak igenis fontos szerepet játszanak az életünkben, és a szemünk lett az egyik legfontosabb érzékszervünk, a látvány szerepe hihetetlenül felértékelődött. A brit séf az egyik zsűritag egyébként a Crazy Delicious című műsorban, amiben nagyon hangsúlyos szerepet kap az, hogyan is néznek ki az ételek, és ahogyan több cikkben is fogalmaztak, a "kajapornó" ihlette a létrejöttét. Íme az előzetes:

 

Forrás: Index


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.