A Burger King még a tavalyi év folyamán megalapította oroszországi Burger King Rus névű leányvállalatát, majd már áprilisban hozzálátott a leendő alkalmazottak kiválasztásához. Oroszország 140 milliós lakosságával mindenképp jelentős piacot biztosíthat a franchise-hálózat számára, amely ezideáig még nem képviselte magát az orosz piacon.
A Burger King franchise-rendszer több, mint 11.800 étteremmel van jelen az USA 50 tagállamában, és világszerte 74 országban. A gyorséttermek 90 százaléka franchise-átvevők tulajdonában, és irányítása alatt áll. Sokan közülük már több tíz éve családi jellegű vállalkozásban működtetik gyorséttermüket.
Hazánkban jelenleg 24 Burger King étterem található. A cég eddig a Budapesten való térhódításra koncentrált, mivel a 24 étteremből csupán 4 található vidéken.
A Burger King csatába indult az orosz hamburgerfogyasztók kegyeiért
A világ egyik legnagyobb franchise gyorsétteremlánca, a Burger King ringbe száll az orosz hamburgerrajongók kegyeiért. A vállalat oroszországi reklámcége bejelentette, hogy első egységük január 21-én debütál a nagyközönség előtt, a moszkvai Tepliy Sten bevásárlóközpontban - adta hírül a Franchiseportál.

Szőlő alapú gintermékek hazai szakemberektől
Közel 430 millió forint támogatással valósította meg a fejlesztést.

Híres csehországi sörfőzdék a nagy elődök nyomában
Több, mint négy százalékkal többet készítette tavaly, mint 2023-ban.

A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon
Michelin-csillagos éttermek, népszerű street food helyek, borászatok, cukrászdák és kézműves finomságok egy helyen.

Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől
Idén luxuscikk lehet a cseresznye és az őszibarack is.

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris
A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának
Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem
Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját
Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten
Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.

A lengyel sörgyártás új trendjei
A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.