A csillagok pezsgése a szánkban

Az Emirates az egyetlen légitársaság, amely – egy exkluzív megállapodásnak köszönhetően – a fedélzetén szolgálhatja fel a Moët & Chandon, a Veuve Clicquot és a Dom Pérignon luxus pezsgőmárkákat. Az exkluzív együttműködés alkalmából a légitársaság 10 érdekességet gyűjtött össze a felhők feletti pezsgőzéshez - tájékoztatta lapunkat a légitársaság.

  1. A champagne elnevezést csak azon pezsgők érdemelhetik ki, melyek a Franciaország északkeleti Champagne régiójában szüretelt szőlőből készülnek, ahol is a borkészítés művészete egészen a 17. századig nyúlik vissza. Montagne de Reims, Vallée de la Marne, Côte des Blancs, Côte de Sézanne és Aube megyék térségében a szőlőültetvények több mint 84 000 hektáron terülnek el.
  1. Az Emirates több pezsgőt vásárol, mint a világon bármely más légitársaság.
  1. A champagne-ok csillogó buborékjai hosszan tartó, kétszeres erjesztés során kerülnek a palackba. Ezt az időigényes eljárást gyakran nevezik szakszóval méthode traditionnelle-nek vagy méthode Champenoise-nak.
  1. Az Emirates a Dom Pérignon első számú partnere a világon. Az Emirates utasai több mint 30 éve ünnepelhetik a különleges pillanatokat a Moët Hennessy pezsgőivel a légitársaság gépeinek a fedélzetén minden utasosztályon, akár az ülés kényelmében fogyasztva vagy az Emirates A380-as repülőgépek ikonikus fedélzeti bárjában koccintva.
  1. Tévhit, hogy a pezsgősdugót hangos pukkanás kíséretében kell kilőni az üvegből. Ha durran, az azt jelentheti: a pezsgő túl fiatal vagy túl meleg. Szakszerűen a pezsgősdugót óvatosan, halkan szisszentve kell kihúzni az üvegből.

  1. A legmagasabb szintű luxus és minőség biztosítása elengedhetetlen az Emirates „Fly Better" szlogenjéhez. Az elmúlt 16 évben az Emirates több mint 1 milliárd dollárt fektetett borprogramjába. A légitársaság a lehető legkorábban vásárolja meg a kivételes borokat és pezsgőket, hogy az egyes italok érlelődhessenek, így a fedélzeten való felszolgálásig teljes potenciáljuk kibontakozhat.
  1. Úgy tartja a legenda, hogy mikor Dom Pérignon először készítette el ízletesen habzó pezsgőjét, a többi szerzetest azzal a felkiáltással hívta magához: „Siessetek, épp a csillagokat kóstolom!"
  1. Az Emirates járatok fedélzetén a magasan képzett kabinszemélyzet minden pezsgőt tökéletes hőmérsékleten, egyedi pezsgőspohárban kínál, ezzel felejthetetlen élményt nyújtva az utasok számára. A Cabin Crew örömmel segít a pezsgőkhöz passzoló fogás kiválasztásában a fedélzeti menüről, valamint igény szerint bemutatja az egyes italok karakterisztikáját.
  1. A pezsgő színe a koráról árulkodik: a fiatalabb pezsgők általában átlátszóbbak, halványsárga színűek. Az érettebb pezsgők azonban már szalmasárga árnyalatúak, kevésbé átlátszóak és a buborékok is lassabban mozognak az italban.
  1. Az Emirates gyakran szolgál fel vintage és ritka évjáratú pezsgőkülönlegességeket a First Class utasosztály utasainak. Alkalmanként a Business Class utasosztályon utazók is megkóstolhatják a Moët & Chandon vagy a Veuve Clicquot egy-egy különleges évjáratát vagy rozéját, Moët & Chandon válogatás pedig a Turistaosztályon is rendelhető. Nem csak a felhők felett, de a reptéri Emirates Lounge-okban is elérhető a különleges pezsgőkínálat az utasok számára.

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.