A csillagok pezsgése a szánkban

Az Emirates az egyetlen légitársaság, amely – egy exkluzív megállapodásnak köszönhetően – a fedélzetén szolgálhatja fel a Moët & Chandon, a Veuve Clicquot és a Dom Pérignon luxus pezsgőmárkákat. Az exkluzív együttműködés alkalmából a légitársaság 10 érdekességet gyűjtött össze a felhők feletti pezsgőzéshez - tájékoztatta lapunkat a légitársaság.

  1. A champagne elnevezést csak azon pezsgők érdemelhetik ki, melyek a Franciaország északkeleti Champagne régiójában szüretelt szőlőből készülnek, ahol is a borkészítés művészete egészen a 17. századig nyúlik vissza. Montagne de Reims, Vallée de la Marne, Côte des Blancs, Côte de Sézanne és Aube megyék térségében a szőlőültetvények több mint 84 000 hektáron terülnek el.
  1. Az Emirates több pezsgőt vásárol, mint a világon bármely más légitársaság.
  1. A champagne-ok csillogó buborékjai hosszan tartó, kétszeres erjesztés során kerülnek a palackba. Ezt az időigényes eljárást gyakran nevezik szakszóval méthode traditionnelle-nek vagy méthode Champenoise-nak.
  1. Az Emirates a Dom Pérignon első számú partnere a világon. Az Emirates utasai több mint 30 éve ünnepelhetik a különleges pillanatokat a Moët Hennessy pezsgőivel a légitársaság gépeinek a fedélzetén minden utasosztályon, akár az ülés kényelmében fogyasztva vagy az Emirates A380-as repülőgépek ikonikus fedélzeti bárjában koccintva.
  1. Tévhit, hogy a pezsgősdugót hangos pukkanás kíséretében kell kilőni az üvegből. Ha durran, az azt jelentheti: a pezsgő túl fiatal vagy túl meleg. Szakszerűen a pezsgősdugót óvatosan, halkan szisszentve kell kihúzni az üvegből.

  1. A legmagasabb szintű luxus és minőség biztosítása elengedhetetlen az Emirates „Fly Better" szlogenjéhez. Az elmúlt 16 évben az Emirates több mint 1 milliárd dollárt fektetett borprogramjába. A légitársaság a lehető legkorábban vásárolja meg a kivételes borokat és pezsgőket, hogy az egyes italok érlelődhessenek, így a fedélzeten való felszolgálásig teljes potenciáljuk kibontakozhat.
  1. Úgy tartja a legenda, hogy mikor Dom Pérignon először készítette el ízletesen habzó pezsgőjét, a többi szerzetest azzal a felkiáltással hívta magához: „Siessetek, épp a csillagokat kóstolom!"
  1. Az Emirates járatok fedélzetén a magasan képzett kabinszemélyzet minden pezsgőt tökéletes hőmérsékleten, egyedi pezsgőspohárban kínál, ezzel felejthetetlen élményt nyújtva az utasok számára. A Cabin Crew örömmel segít a pezsgőkhöz passzoló fogás kiválasztásában a fedélzeti menüről, valamint igény szerint bemutatja az egyes italok karakterisztikáját.
  1. A pezsgő színe a koráról árulkodik: a fiatalabb pezsgők általában átlátszóbbak, halványsárga színűek. Az érettebb pezsgők azonban már szalmasárga árnyalatúak, kevésbé átlátszóak és a buborékok is lassabban mozognak az italban.
  1. Az Emirates gyakran szolgál fel vintage és ritka évjáratú pezsgőkülönlegességeket a First Class utasosztály utasainak. Alkalmanként a Business Class utasosztályon utazók is megkóstolhatják a Moët & Chandon vagy a Veuve Clicquot egy-egy különleges évjáratát vagy rozéját, Moët & Chandon válogatás pedig a Turistaosztályon is rendelhető. Nem csak a felhők felett, de a reptéri Emirates Lounge-okban is elérhető a különleges pezsgőkínálat az utasok számára.

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.