- A champagne elnevezést csak azon pezsgők érdemelhetik ki, melyek a Franciaország északkeleti Champagne régiójában szüretelt szőlőből készülnek, ahol is a borkészítés művészete egészen a 17. századig nyúlik vissza. Montagne de Reims, Vallée de la Marne, Côte des Blancs, Côte de Sézanne és Aube megyék térségében a szőlőültetvények több mint 84 000 hektáron terülnek el.
- Az Emirates több pezsgőt vásárol, mint a világon bármely más légitársaság.
- A champagne-ok csillogó buborékjai hosszan tartó, kétszeres erjesztés során kerülnek a palackba. Ezt az időigényes eljárást gyakran nevezik szakszóval méthode traditionnelle-nek vagy méthode Champenoise-nak.
- Az Emirates a Dom Pérignon első számú partnere a világon. Az Emirates utasai több mint 30 éve ünnepelhetik a különleges pillanatokat a Moët Hennessy pezsgőivel a légitársaság gépeinek a fedélzetén minden utasosztályon, akár az ülés kényelmében fogyasztva vagy az Emirates A380-as repülőgépek ikonikus fedélzeti bárjában koccintva.
- Tévhit, hogy a pezsgősdugót hangos pukkanás kíséretében kell kilőni az üvegből. Ha durran, az azt jelentheti: a pezsgő túl fiatal vagy túl meleg. Szakszerűen a pezsgősdugót óvatosan, halkan szisszentve kell kihúzni az üvegből.
- A legmagasabb szintű luxus és minőség biztosítása elengedhetetlen az Emirates „Fly Better" szlogenjéhez. Az elmúlt 16 évben az Emirates több mint 1 milliárd dollárt fektetett borprogramjába. A légitársaság a lehető legkorábban vásárolja meg a kivételes borokat és pezsgőket, hogy az egyes italok érlelődhessenek, így a fedélzeten való felszolgálásig teljes potenciáljuk kibontakozhat.
- Úgy tartja a legenda, hogy mikor Dom Pérignon először készítette el ízletesen habzó pezsgőjét, a többi szerzetest azzal a felkiáltással hívta magához: „Siessetek, épp a csillagokat kóstolom!"
- Az Emirates járatok fedélzetén a magasan képzett kabinszemélyzet minden pezsgőt tökéletes hőmérsékleten, egyedi pezsgőspohárban kínál, ezzel felejthetetlen élményt nyújtva az utasok számára. A Cabin Crew örömmel segít a pezsgőkhöz passzoló fogás kiválasztásában a fedélzeti menüről, valamint igény szerint bemutatja az egyes italok karakterisztikáját.
- A pezsgő színe a koráról árulkodik: a fiatalabb pezsgők általában átlátszóbbak, halványsárga színűek. Az érettebb pezsgők azonban már szalmasárga árnyalatúak, kevésbé átlátszóak és a buborékok is lassabban mozognak az italban.
- Az Emirates gyakran szolgál fel vintage és ritka évjáratú pezsgőkülönlegességeket a First Class utasosztály utasainak. Alkalmanként a Business Class utasosztályon utazók is megkóstolhatják a Moët & Chandon vagy a Veuve Clicquot egy-egy különleges évjáratát vagy rozéját, Moët & Chandon válogatás pedig a Turistaosztályon is rendelhető. Nem csak a felhők felett, de a reptéri Emirates Lounge-okban is elérhető a különleges pezsgőkínálat az utasok számára.