A csillagok pezsgése a szánkban

Az Emirates az egyetlen légitársaság, amely – egy exkluzív megállapodásnak köszönhetően – a fedélzetén szolgálhatja fel a Moët & Chandon, a Veuve Clicquot és a Dom Pérignon luxus pezsgőmárkákat. Az exkluzív együttműködés alkalmából a légitársaság 10 érdekességet gyűjtött össze a felhők feletti pezsgőzéshez - tájékoztatta lapunkat a légitársaság.

  1. A champagne elnevezést csak azon pezsgők érdemelhetik ki, melyek a Franciaország északkeleti Champagne régiójában szüretelt szőlőből készülnek, ahol is a borkészítés művészete egészen a 17. századig nyúlik vissza. Montagne de Reims, Vallée de la Marne, Côte des Blancs, Côte de Sézanne és Aube megyék térségében a szőlőültetvények több mint 84 000 hektáron terülnek el.
  1. Az Emirates több pezsgőt vásárol, mint a világon bármely más légitársaság.
  1. A champagne-ok csillogó buborékjai hosszan tartó, kétszeres erjesztés során kerülnek a palackba. Ezt az időigényes eljárást gyakran nevezik szakszóval méthode traditionnelle-nek vagy méthode Champenoise-nak.
  1. Az Emirates a Dom Pérignon első számú partnere a világon. Az Emirates utasai több mint 30 éve ünnepelhetik a különleges pillanatokat a Moët Hennessy pezsgőivel a légitársaság gépeinek a fedélzetén minden utasosztályon, akár az ülés kényelmében fogyasztva vagy az Emirates A380-as repülőgépek ikonikus fedélzeti bárjában koccintva.
  1. Tévhit, hogy a pezsgősdugót hangos pukkanás kíséretében kell kilőni az üvegből. Ha durran, az azt jelentheti: a pezsgő túl fiatal vagy túl meleg. Szakszerűen a pezsgősdugót óvatosan, halkan szisszentve kell kihúzni az üvegből.

  1. A legmagasabb szintű luxus és minőség biztosítása elengedhetetlen az Emirates „Fly Better" szlogenjéhez. Az elmúlt 16 évben az Emirates több mint 1 milliárd dollárt fektetett borprogramjába. A légitársaság a lehető legkorábban vásárolja meg a kivételes borokat és pezsgőket, hogy az egyes italok érlelődhessenek, így a fedélzeten való felszolgálásig teljes potenciáljuk kibontakozhat.
  1. Úgy tartja a legenda, hogy mikor Dom Pérignon először készítette el ízletesen habzó pezsgőjét, a többi szerzetest azzal a felkiáltással hívta magához: „Siessetek, épp a csillagokat kóstolom!"
  1. Az Emirates járatok fedélzetén a magasan képzett kabinszemélyzet minden pezsgőt tökéletes hőmérsékleten, egyedi pezsgőspohárban kínál, ezzel felejthetetlen élményt nyújtva az utasok számára. A Cabin Crew örömmel segít a pezsgőkhöz passzoló fogás kiválasztásában a fedélzeti menüről, valamint igény szerint bemutatja az egyes italok karakterisztikáját.
  1. A pezsgő színe a koráról árulkodik: a fiatalabb pezsgők általában átlátszóbbak, halványsárga színűek. Az érettebb pezsgők azonban már szalmasárga árnyalatúak, kevésbé átlátszóak és a buborékok is lassabban mozognak az italban.
  1. Az Emirates gyakran szolgál fel vintage és ritka évjáratú pezsgőkülönlegességeket a First Class utasosztály utasainak. Alkalmanként a Business Class utasosztályon utazók is megkóstolhatják a Moët & Chandon vagy a Veuve Clicquot egy-egy különleges évjáratát vagy rozéját, Moët & Chandon válogatás pedig a Turistaosztályon is rendelhető. Nem csak a felhők felett, de a reptéri Emirates Lounge-okban is elérhető a különleges pezsgőkínálat az utasok számára.

Tranzit volt - Zsiráf lesz

Tranzit volt - Zsiráf lesz 

2022 október elsején bezárt a Tranzit Art Café a Kosztolányi Dezső tér közelében, ahol most nagyszabású átépítési munkák zajlanak.
Megvan az idei Borászok Borásza győztese

Megvan az idei Borászok Borásza győztese 

A díj történetében először a Borászok Barátja „civil” díjat két arra érdemes személyiségnek is odaítélték. 
Pizza, kutyák és igazi családi program. Jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál!

Pizza, kutyák és igazi családi program. Jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál! 

2024. május 3-5. között kerül megrendezésre Kovács Lázár (Lázár Chef) szervezésében a harmadik magyar Piaggio Pizza Fesztivál & Verseny a Kincsem Parkban, a tavaszi Food Truck Show keretében. 
Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében

Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében 

A cukrászdák további sorsát illetően annyit tudni, hogy a Budavári Önkormányzat - a hely tulajdonosaként - nem üzemelteti majd tovább.
Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban

Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban 

Magyar agrár-és élelmiszeripari termékek mutatkoztak be Ázsia legjelentősebb nemzetközi kiállításán.
Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket

Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket 

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.
Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?