A Gundel Iskolában bemutatóztak a francia sztárséfek

Tudósítónktól - A fiatal szakács- és felszolgáló tanulók is megcsodálhatták Gérard Vié és David Rathgeber tudását azon a bemutatón, amit az iskola aulájában tartott a két francia sztárséf.

A Francia Intézet, a Sofitel Budapest Chain Bridge, az Association Europe Francophile és az Europ Assistance Magyarország Kft. szervezésében és támogatásával létrejött kétnapos budapesti látogatás utolsó programja volt Gérard Vié és David Rathgeber kötetlen hangulatú bemutatója a Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskola aulájában.

Az ételek elkészítésében az iskola tanulói is részt vettek, és a szerencsésebbek meg is kóstolhatták a Szent Jakab kagylót és a speciális párolt zöldségeket. Az ételkészítés után kérdéseket is feltehettek a két francia vendégnek, a találkozó végén David Rathgeber bejelentette, hogy mindketten szívesen fogadnak éttermeikbe tanulni vágyó fiatalokat az iskola növendékei közül.

Gérard Vié leghíresebb étterme a Versailles-i, két Michelin csillagos Les Trois Marches, de emellett nyolc további bistro, söröző tartozik a mester portfóliójába. David Rathgeber a rövid idő alatt a párizsi gourmet-k kedvelt helyévé vált, XIV. kerületi L'Assiette tulajdonos konyhafőnöke.

A két sztárséf látogatásának fő célja volt, hogy népszerűsítsék a francia konyhát és közelebb hozzák azt a magyarhoz. "Viszontlátásra jövőre - Budapesten!" - búcsúztak a diákoktól a bemutató után. (Foto: Kolbe Gábor)


Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.