A Gundel Iskolában bemutatóztak a francia sztárséfek

Tudósítónktól - A fiatal szakács- és felszolgáló tanulók is megcsodálhatták Gérard Vié és David Rathgeber tudását azon a bemutatón, amit az iskola aulájában tartott a két francia sztárséf.

A Francia Intézet, a Sofitel Budapest Chain Bridge, az Association Europe Francophile és az Europ Assistance Magyarország Kft. szervezésében és támogatásával létrejött kétnapos budapesti látogatás utolsó programja volt Gérard Vié és David Rathgeber kötetlen hangulatú bemutatója a Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskola aulájában.

Az ételek elkészítésében az iskola tanulói is részt vettek, és a szerencsésebbek meg is kóstolhatták a Szent Jakab kagylót és a speciális párolt zöldségeket. Az ételkészítés után kérdéseket is feltehettek a két francia vendégnek, a találkozó végén David Rathgeber bejelentette, hogy mindketten szívesen fogadnak éttermeikbe tanulni vágyó fiatalokat az iskola növendékei közül.

Gérard Vié leghíresebb étterme a Versailles-i, két Michelin csillagos Les Trois Marches, de emellett nyolc további bistro, söröző tartozik a mester portfóliójába. David Rathgeber a rövid idő alatt a párizsi gourmet-k kedvelt helyévé vált, XIV. kerületi L'Assiette tulajdonos konyhafőnöke.

A két sztárséf látogatásának fő célja volt, hogy népszerűsítsék a francia konyhát és közelebb hozzák azt a magyarhoz. "Viszontlátásra jövőre - Budapesten!" - búcsúztak a diákoktól a bemutató után. (Foto: Kolbe Gábor)


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.