Zakó László (Jobbik) elfogadhatatlannak nevezte, hogy a kormány különböző intézkedésekkel "kizsigereli" a magyar vendéglátószektort. Mint mondta, az éttermi szolgáltatás áfája is emelkedni fog jövőre, a dohányzás teljes tilalma pedig konfliktusokat, és sok vendéglátóhely bezárását jelentheti majd.
Én sem szeretem a cigarettafüstöt, de tudomásul veszem, hogy van aki a dohányzásról, van, aki a perverz törvényalkotásról nem tud leszokni - fogalmazott. Kifogásolta az Artisjus által a vendéglátóhelyekre kiszabott díjak aránytalanságát, a nyitvatartási idők sokszor indokolatlan korlátozását és a játékgépadó brutális emelését, ami szerinte az utcai "itt a piros hol a piros" szélhámosokhoz vagy a kaparós sorsjegyek felé tereli majd az embereket.
Cséfalvay Zoltán nemzetgazdasági államtitkár válaszában utalt arra, hogy a nemdohányzók védelmére vonatkozó rendelkezés uniós szabály, amit be kell tartani és ilyen a játékgépekre vonatkozó előírás is. Hangsúlyozta, hogy a vendéglátó-ipari vállalkozások forgalmának növelése érdekében átalakul az étkezési utalványok rendszere, a Széchenyi Pihenőkártya és az Erzsébet-utalvány erősíti majd a vendéglátóhelyek forgalmát. (MTI)
A kormány kizsigereli a vendéglátó szektort
(MTI) - A kormány vendéglátóiparral kapcsolatos intézkedéseit, gazdaságpolitikáját és egészségügyi lépéseit kritizálták a napirend előtt felszólalt képviselők kedden az Országgyűlésben.

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert
A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester
A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar
A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.

Új trendek a gin piacon
A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás
Tippek a séftől.

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon
Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.

Furmintok csatája Franciaországban
A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.

Bajban a hazai sörfőzdék
A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.

Fesztiválozik a MOHU új automatája
A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja
Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.