Zakó László (Jobbik) elfogadhatatlannak nevezte, hogy a kormány különböző intézkedésekkel "kizsigereli" a magyar vendéglátószektort. Mint mondta, az éttermi szolgáltatás áfája is emelkedni fog jövőre, a dohányzás teljes tilalma pedig konfliktusokat, és sok vendéglátóhely bezárását jelentheti majd.
Én sem szeretem a cigarettafüstöt, de tudomásul veszem, hogy van aki a dohányzásról, van, aki a perverz törvényalkotásról nem tud leszokni - fogalmazott. Kifogásolta az Artisjus által a vendéglátóhelyekre kiszabott díjak aránytalanságát, a nyitvatartási idők sokszor indokolatlan korlátozását és a játékgépadó brutális emelését, ami szerinte az utcai "itt a piros hol a piros" szélhámosokhoz vagy a kaparós sorsjegyek felé tereli majd az embereket.
Cséfalvay Zoltán nemzetgazdasági államtitkár válaszában utalt arra, hogy a nemdohányzók védelmére vonatkozó rendelkezés uniós szabály, amit be kell tartani és ilyen a játékgépekre vonatkozó előírás is. Hangsúlyozta, hogy a vendéglátó-ipari vállalkozások forgalmának növelése érdekében átalakul az étkezési utalványok rendszere, a Széchenyi Pihenőkártya és az Erzsébet-utalvány erősíti majd a vendéglátóhelyek forgalmát. (MTI)
A kormány kizsigereli a vendéglátó szektort
(MTI) - A kormány vendéglátóiparral kapcsolatos intézkedéseit, gazdaságpolitikáját és egészségügyi lépéseit kritizálták a napirend előtt felszólalt képviselők kedden az Országgyűlésben.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.