A METRO megkezdte a Michelin-dicsőségtáblák kiszállítását

Szeptember 14-én lehullott a lepel a Michelin Guide idei díjazottjainak kilétéről – a Michelin névtelen inspektorai által ajánlott vendéglátóhelyek szerepelnek a népszerű gasztronómiai útikönyvben, s az elnyert méltatást igazoló táblácskát is kapnak. Idén nem kell sokat várakozni a plakettekre, mert a METRO a kihirdetés másnapján megkezdte azok kiszállítását az arra érdemesült vendéglátóhelyeknek.

A Michelin Guide és a minőségi gasztronómia partnereként hosszú évek óta a METRO Nagykereskedelem gondoskodik a csúcsminőséget igazoló Michelin-táblák célba juttatásáról. A feladat ezúttal profi logisztikát kíván, hiszen mint ismert, valóságos díjesőt hozott a Michelin Guide idei magyarországi válogatása.

75 étterem, közte 28 budapesti, és 47 vidéki vendéglátóhely szerepel a Michelin Guide megfelelő rovataiban. 2 kétcsillagos étterem, 7 egycsillagos étterem, 7 Bib Gourmand étterem, 59 ajánlott étterem, valamint 5 Michelin zöld csillagos (fenntartható) étterem lett az idei Michelin Gála mérlege.

A METRO Magyarország munkatársai szeptember 15-én szimbolikus helyszínről, a Hősök teréről indulva kézbesítik a gasztronómia héroszainak a dicsőségtáblákat. A Michelin-plakettek kiszállítása 14:00 órakor startolt el: a szélrózsa minden irányába tartó METRO-csapatok a lehető legtöbb táblát visznek el a Michelin-leleplezés másnapján megérdemelt helyére, s azon vannak, hogy egy héten belül minden tábla a büszke tulajdonosához kerüljön.

„Minden évben jutalomjátékként éljük meg a Michelin-plakettek átadását, mert a díjazottak túlnyomó része egyben METRO-partner is, akiknek a törekvéseit, terveit jól ismerjük.” – fejti ki Bősze Ákos HoReCa üzletágfejlesztési vezető. – „Számos minőségi alapanyagot, különlegességet szinte csak tőlünk tud stabilan beszerezni egy-egy színvonalas étterem. A Michelin-elismerések odaítélését évről-évre kicsit úgy éljük meg, hogy mi is hozzá tudtunk járulni a magyar gasztronómia hírnevének öregbítéséhez. Külön öröm, hogy a táblák kiszállítása során személyesen gratulálhatunk a díjazottaknak.”


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.