A 3.99 dollárba kerülő „Triple Steak Burrito” a legdrágább étlapon, 69 centtel kerül többe, mint az utána következő grillezett csirke. Az étlap azt a módszert követi, hogy azoknak is kínál fogásokat, akik a drágább, és azoknak is, akik az olcsóbb ételeket részesítik előnyben. Ezt a módszert már több gyorsétterem forgalmának fellendítésére alkalmazták sikerrel, például a McDonald’s és a Burger King esetében. A tanulmány, amelyre hivatkozva a Taco Bull bevezette ezt a viszonylag drága fogást, idén májusban készítették, 2 ezer ember online megkérdezésével. Végkövetkeztetése az volt, hogy az emberek kevesebbet fognak étterembe menni a gazdasági válság miatt, de ha elmennek, akkor nem sajnálják a pénzt a minőségre; ezt állította legalábbis a megkérdezettek 61 százaléka. Sokan voltak, akik kijelentették, hogy megértik, hogy az éttermeknek a nehéz gazdasági helyzet miatt emelniük kell az áraikat. Mindössze 25 százalék mondta, hogy az áramelkedés mögött az éttermek haszonlesése áll, 75 százalék a magasabb energiaköltségekkel és az élelmiszer-inflációval kapcsolta össze. (www.nrn.com)
A minőséget megfizetik a vendégek
Egy amerikai tanulmány szerint a vendégek még a nehéz gazdasági helyzetben is hajlandóak megfizetni a minőséget. A Taco Bull étterem be is vezette a piacr exkluzív burritóját.
Kétkilós rántott szeletet tüntetett el Pesten a koreai lány, a világ egyik legismertebb gasztroinfluenszere
Pihenésképpen aztán jóétvággyal nekilátott egy pacalpörköltnek is, majd visszatért a rántott húshoz.
A Lidl német egységeiben alaposan megemelik a béreket
Megfejelik az óránként 5100 forintos minimálbért németországi üzleteikben.
Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható
A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny
2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében.
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként
Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem
A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben
2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon
Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól
Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat
A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Interjú
Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.