A 3.99 dollárba kerülő „Triple Steak Burrito” a legdrágább étlapon, 69 centtel kerül többe, mint az utána következő grillezett csirke. Az étlap azt a módszert követi, hogy azoknak is kínál fogásokat, akik a drágább, és azoknak is, akik az olcsóbb ételeket részesítik előnyben. Ezt a módszert már több gyorsétterem forgalmának fellendítésére alkalmazták sikerrel, például a McDonald’s és a Burger King esetében. A tanulmány, amelyre hivatkozva a Taco Bull bevezette ezt a viszonylag drága fogást, idén májusban készítették, 2 ezer ember online megkérdezésével. Végkövetkeztetése az volt, hogy az emberek kevesebbet fognak étterembe menni a gazdasági válság miatt, de ha elmennek, akkor nem sajnálják a pénzt a minőségre; ezt állította legalábbis a megkérdezettek 61 százaléka. Sokan voltak, akik kijelentették, hogy megértik, hogy az éttermeknek a nehéz gazdasági helyzet miatt emelniük kell az áraikat. Mindössze 25 százalék mondta, hogy az áramelkedés mögött az éttermek haszonlesése áll, 75 százalék a magasabb energiaköltségekkel és az élelmiszer-inflációval kapcsolta össze. (www.nrn.com)
A minőséget megfizetik a vendégek
Egy amerikai tanulmány szerint a vendégek még a nehéz gazdasági helyzetben is hajlandóak megfizetni a minőséget. A Taco Bull étterem be is vezette a piacr exkluzív burritóját.

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester
A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar
A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.

Új trendek a gin piacon
A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás
Tippek a séftől.

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon
Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.

Furmintok csatája Franciaországban
A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.

Bajban a hazai sörfőzdék
A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.

Fesztiválozik a MOHU új automatája
A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja
Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Új korszak a siófoki menzán
Siófok összes általános- és középiskolájában bevezették a svédasztalos rendszerű menzát.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.