A 3.99 dollárba kerülő „Triple Steak Burrito” a legdrágább étlapon, 69 centtel kerül többe, mint az utána következő grillezett csirke. Az étlap azt a módszert követi, hogy azoknak is kínál fogásokat, akik a drágább, és azoknak is, akik az olcsóbb ételeket részesítik előnyben. Ezt a módszert már több gyorsétterem forgalmának fellendítésére alkalmazták sikerrel, például a McDonald’s és a Burger King esetében. A tanulmány, amelyre hivatkozva a Taco Bull bevezette ezt a viszonylag drága fogást, idén májusban készítették, 2 ezer ember online megkérdezésével. Végkövetkeztetése az volt, hogy az emberek kevesebbet fognak étterembe menni a gazdasági válság miatt, de ha elmennek, akkor nem sajnálják a pénzt a minőségre; ezt állította legalábbis a megkérdezettek 61 százaléka. Sokan voltak, akik kijelentették, hogy megértik, hogy az éttermeknek a nehéz gazdasági helyzet miatt emelniük kell az áraikat. Mindössze 25 százalék mondta, hogy az áramelkedés mögött az éttermek haszonlesése áll, 75 százalék a magasabb energiaköltségekkel és az élelmiszer-inflációval kapcsolta össze. (www.nrn.com)
A minőséget megfizetik a vendégek
Egy amerikai tanulmány szerint a vendégek még a nehéz gazdasági helyzetben is hajlandóak megfizetni a minőséget. A Taco Bull étterem be is vezette a piacr exkluzív burritóját.

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját
Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten
Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.

A lengyel sörgyártás új trendjei
A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.

Új Michelin-csillagos menü az égben
Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen
Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.

Borünnep Szegeden
A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból
Műanyag fóliadarab lehet benne.

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese
Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen
Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival
Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.