A Ráspi elhagyta Budapestet

Megszünteti budapesti tevékenységét Horváth József Ráspi, 2011-ben azonban új éttermet nyit. A budapesti Ráspi étterem neve Márgál Budapestre változik, Gál Attila konyhafőnök egyedül viszi tovább a helyet - írja a Deluxe.hu.

Nagy várakozás előzte meg Horváth József, vagyis Ráspi budapesti étteremnyitását 2009 végén, 2010 elején. A fertőrákosi Ráspi után a második, az étteremtulajdonos-borászról elnevezett vendéglátóhely megnyitása azt jelentette, hogy a budapestieknek nem kell több mint 200 kilométert utaznia a Ráspi-értékek megtapasztalásáért: a hely filozófiája a minőségi magyar alapanyagok, a helyi értékek és az "igazi" ízek megőrzése.

Nagy várakozás előzte meg Horváth József, vagyis Ráspi budapesti étteremnyitását 2009 végén, 2010 elején. A fertőrákosi Ráspi után a második, az étteremtulajdonos-borászról elnevezett vendéglátóhely megnyitása azt jelentette, hogy a budapestieknek nem kell több mint 200 kilométert utaznia a Ráspi-értékek megtapasztalásáért: a hely filozófiája a minőségi magyar alapanyagok, a helyi értékek és az "igazi" ízek megőrzése.

A Király utcai Ráspi Budapest neve azonban nemrég Márgál Budapestre változott, Horváth József Ráspi a Deluxe.hu kérdésére elmondta, hogy elhagyja az éttermet, azt korábbi üzlettársa, Gál Attila viszi tovább.

Eleinte még az volt a megállapodás, hogy a Márgál továbbra is a Ráspi pincészet referenciaétterme marad, de mint Ráspi később elmondta, minden kapcsolatot meg kíván szakítani a hellyel.

Egyúttal megígérte, hogy 2011-ben új éttermet nyit a fővárosban. A mostani tervek szerint ennek Ráspi Budapesten lesz a neve, de mint az étterem tulajdonos mondta, ez még nincs száz százalékosan eldöntve. Az egyik lehetséges verzió szerint még az is lehet, hogy a Ráspi név sem jelenik meg a bejárat fölött. (forrás: Deluxe.hu)


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.