Nagy várakozás előzte meg Horváth József, vagyis Ráspi budapesti étteremnyitását 2009 végén, 2010 elején. A fertőrákosi Ráspi után a második, az étteremtulajdonos-borászról elnevezett vendéglátóhely megnyitása azt jelentette, hogy a budapestieknek nem kell több mint 200 kilométert utaznia a Ráspi-értékek megtapasztalásáért: a hely filozófiája a minőségi magyar alapanyagok, a helyi értékek és az "igazi" ízek megőrzése.
Nagy várakozás előzte meg Horváth József, vagyis Ráspi budapesti étteremnyitását 2009 végén, 2010 elején. A fertőrákosi Ráspi után a második, az étteremtulajdonos-borászról elnevezett vendéglátóhely megnyitása azt jelentette, hogy a budapestieknek nem kell több mint 200 kilométert utaznia a Ráspi-értékek megtapasztalásáért: a hely filozófiája a minőségi magyar alapanyagok, a helyi értékek és az "igazi" ízek megőrzése.
A Király utcai Ráspi Budapest neve azonban nemrég Márgál Budapestre változott, Horváth József Ráspi a Deluxe.hu kérdésére elmondta, hogy elhagyja az éttermet, azt korábbi üzlettársa, Gál Attila viszi tovább.
Eleinte még az volt a megállapodás, hogy a Márgál továbbra is a Ráspi pincészet referenciaétterme marad, de mint Ráspi később elmondta, minden kapcsolatot meg kíván szakítani a hellyel.
Egyúttal megígérte, hogy 2011-ben új éttermet nyit a fővárosban. A mostani tervek szerint ennek Ráspi Budapesten lesz a neve, de mint az étterem tulajdonos mondta, ez még nincs száz százalékosan eldöntve. Az egyik lehetséges verzió szerint még az is lehet, hogy a Ráspi név sem jelenik meg a bejárat fölött. (forrás: Deluxe.hu)