A Ráspi elhagyta Budapestet

Megszünteti budapesti tevékenységét Horváth József Ráspi, 2011-ben azonban új éttermet nyit. A budapesti Ráspi étterem neve Márgál Budapestre változik, Gál Attila konyhafőnök egyedül viszi tovább a helyet - írja a Deluxe.hu.

Nagy várakozás előzte meg Horváth József, vagyis Ráspi budapesti étteremnyitását 2009 végén, 2010 elején. A fertőrákosi Ráspi után a második, az étteremtulajdonos-borászról elnevezett vendéglátóhely megnyitása azt jelentette, hogy a budapestieknek nem kell több mint 200 kilométert utaznia a Ráspi-értékek megtapasztalásáért: a hely filozófiája a minőségi magyar alapanyagok, a helyi értékek és az "igazi" ízek megőrzése.

Nagy várakozás előzte meg Horváth József, vagyis Ráspi budapesti étteremnyitását 2009 végén, 2010 elején. A fertőrákosi Ráspi után a második, az étteremtulajdonos-borászról elnevezett vendéglátóhely megnyitása azt jelentette, hogy a budapestieknek nem kell több mint 200 kilométert utaznia a Ráspi-értékek megtapasztalásáért: a hely filozófiája a minőségi magyar alapanyagok, a helyi értékek és az "igazi" ízek megőrzése.

A Király utcai Ráspi Budapest neve azonban nemrég Márgál Budapestre változott, Horváth József Ráspi a Deluxe.hu kérdésére elmondta, hogy elhagyja az éttermet, azt korábbi üzlettársa, Gál Attila viszi tovább.

Eleinte még az volt a megállapodás, hogy a Márgál továbbra is a Ráspi pincészet referenciaétterme marad, de mint Ráspi később elmondta, minden kapcsolatot meg kíván szakítani a hellyel.

Egyúttal megígérte, hogy 2011-ben új éttermet nyit a fővárosban. A mostani tervek szerint ennek Ráspi Budapesten lesz a neve, de mint az étterem tulajdonos mondta, ez még nincs száz százalékosan eldöntve. Az egyik lehetséges verzió szerint még az is lehet, hogy a Ráspi név sem jelenik meg a bejárat fölött. (forrás: Deluxe.hu)


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.