A Ráspi elhagyta Budapestet

Megszünteti budapesti tevékenységét Horváth József Ráspi, 2011-ben azonban új éttermet nyit. A budapesti Ráspi étterem neve Márgál Budapestre változik, Gál Attila konyhafőnök egyedül viszi tovább a helyet - írja a Deluxe.hu.

Nagy várakozás előzte meg Horváth József, vagyis Ráspi budapesti étteremnyitását 2009 végén, 2010 elején. A fertőrákosi Ráspi után a második, az étteremtulajdonos-borászról elnevezett vendéglátóhely megnyitása azt jelentette, hogy a budapestieknek nem kell több mint 200 kilométert utaznia a Ráspi-értékek megtapasztalásáért: a hely filozófiája a minőségi magyar alapanyagok, a helyi értékek és az "igazi" ízek megőrzése.

Nagy várakozás előzte meg Horváth József, vagyis Ráspi budapesti étteremnyitását 2009 végén, 2010 elején. A fertőrákosi Ráspi után a második, az étteremtulajdonos-borászról elnevezett vendéglátóhely megnyitása azt jelentette, hogy a budapestieknek nem kell több mint 200 kilométert utaznia a Ráspi-értékek megtapasztalásáért: a hely filozófiája a minőségi magyar alapanyagok, a helyi értékek és az "igazi" ízek megőrzése.

A Király utcai Ráspi Budapest neve azonban nemrég Márgál Budapestre változott, Horváth József Ráspi a Deluxe.hu kérdésére elmondta, hogy elhagyja az éttermet, azt korábbi üzlettársa, Gál Attila viszi tovább.

Eleinte még az volt a megállapodás, hogy a Márgál továbbra is a Ráspi pincészet referenciaétterme marad, de mint Ráspi később elmondta, minden kapcsolatot meg kíván szakítani a hellyel.

Egyúttal megígérte, hogy 2011-ben új éttermet nyit a fővárosban. A mostani tervek szerint ennek Ráspi Budapesten lesz a neve, de mint az étterem tulajdonos mondta, ez még nincs száz százalékosan eldöntve. Az egyik lehetséges verzió szerint még az is lehet, hogy a Ráspi név sem jelenik meg a bejárat fölött. (forrás: Deluxe.hu)


Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer  kijelentése kiverte a biztosítékot

Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer kijelentése kiverte a biztosítékot 

A borásztársadalom nem nézi jó szemmel az alkoholmentességre buzdító kampányt – szerintük ezzel a hazai borkultúra hitelessége is sérül.
Időutazás a Folly Arborétumban

Időutazás a Folly Arborétumban 

A badacsonyörsi arborétum a nyári hónapokban is ideális úti cél.
Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista 

Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.
Hétvégén Somlói Borgála

Hétvégén Somlói Borgála 

Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.
Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak 

Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.
Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség 

Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.
Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től 

A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.