A Ráspi elhagyta Budapestet

Megszünteti budapesti tevékenységét Horváth József Ráspi, 2011-ben azonban új éttermet nyit. A budapesti Ráspi étterem neve Márgál Budapestre változik, Gál Attila konyhafőnök egyedül viszi tovább a helyet - írja a Deluxe.hu.

Nagy várakozás előzte meg Horváth József, vagyis Ráspi budapesti étteremnyitását 2009 végén, 2010 elején. A fertőrákosi Ráspi után a második, az étteremtulajdonos-borászról elnevezett vendéglátóhely megnyitása azt jelentette, hogy a budapestieknek nem kell több mint 200 kilométert utaznia a Ráspi-értékek megtapasztalásáért: a hely filozófiája a minőségi magyar alapanyagok, a helyi értékek és az "igazi" ízek megőrzése.

Nagy várakozás előzte meg Horváth József, vagyis Ráspi budapesti étteremnyitását 2009 végén, 2010 elején. A fertőrákosi Ráspi után a második, az étteremtulajdonos-borászról elnevezett vendéglátóhely megnyitása azt jelentette, hogy a budapestieknek nem kell több mint 200 kilométert utaznia a Ráspi-értékek megtapasztalásáért: a hely filozófiája a minőségi magyar alapanyagok, a helyi értékek és az "igazi" ízek megőrzése.

A Király utcai Ráspi Budapest neve azonban nemrég Márgál Budapestre változott, Horváth József Ráspi a Deluxe.hu kérdésére elmondta, hogy elhagyja az éttermet, azt korábbi üzlettársa, Gál Attila viszi tovább.

Eleinte még az volt a megállapodás, hogy a Márgál továbbra is a Ráspi pincészet referenciaétterme marad, de mint Ráspi később elmondta, minden kapcsolatot meg kíván szakítani a hellyel.

Egyúttal megígérte, hogy 2011-ben új éttermet nyit a fővárosban. A mostani tervek szerint ennek Ráspi Budapesten lesz a neve, de mint az étterem tulajdonos mondta, ez még nincs száz százalékosan eldöntve. Az egyik lehetséges verzió szerint még az is lehet, hogy a Ráspi név sem jelenik meg a bejárat fölött. (forrás: Deluxe.hu)


Sztárséffel nyit éttermet Gerendai az alsóörsi vitorláskikötőben

Sztárséffel nyit éttermet Gerendai az alsóörsi vitorláskikötőben 

Megkezdte első szezonját az Ypsilon Yacht Club Alsóörsön.
Bezár a Michelin Guide által ajánlott budapesti étterem

Bezár a Michelin Guide által ajánlott budapesti étterem 

A közkedvelt Kertész utcai étterem öt év után búcsúzik.
 Rangos ceremónián mutatták be a Michelin Guide Dubai új kiadását

Rangos ceremónián mutatták be a Michelin Guide Dubai új kiadását 

A MICHELIN 2024. július 4-én este egy rangos ceremónián mutatta be az idei MICHELIN Guide Dubai harmadik kiadását a nemrég megnyílt One&Only One Za'abeel hotelben.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Ez a McDonald's burger lekerül az étlapról – íme, miért

Ez a McDonald's burger lekerül az étlapról – íme, miért 

Rossz hír azok számára, akik több vegetáriánus lehetőséget keresnének a McDonald's-ban.
Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat?

Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat? 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) már várja a jelöléseket.
Vidéken van cukrászdája? Akkor ez érdekelheti

Vidéken van cukrászdája? Akkor ez érdekelheti 

Július 2-től, keddtől indul az összesen 13 milliárd forint értékű turisztikai támogatási konstrukció második üteme vidéki cukrászdák részére.
 Kaliforniai életérzés Budapesten

Kaliforniai életérzés Budapesten 

Magyarországon szinte egyedülálló módon Kalifornia által inspirált ételekkel várja vendégeit az étterem.
Nincs itthon ehhez hasonló!

Nincs itthon ehhez hasonló! 

Bemutatjuk Maul Zsolt többszörös díjnyertes villányi borászt - alapításának negyedszázados évfordulóját tavaly ünneplő pincészetén keresztül.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is. 

Interjú

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is. 
Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát”

Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát” 

Legújabb fejlesztéseikről és a hotel bővítéséről Gottwald Szilárddal beszélgettünk.