Lian Roe táplálkozáskutató és kollégái több séfet és étterem tulajdonost kérdeztek meg azzal kapcsolatban, hogy mennyire tartják szem előtt, illetve fontosnak az egészséges ételek felszolgálását munkahelyükön, illetve, mit tudnának azért tenni, hogy az ételköltemények kevésbé legyenek hízlalóak a vendégek számára.
A felmérésben résztvevő 432 személy 72%-a úgy nyilatkozott, hogy az adott ételből képes volna a kalóriamennyiséget 10%-kal csökkenteni anélkül, hogy az ízhatásra az bármilyen hatást gyakorolna. A válaszadók 21%-a szerint ez akár a kalóriavevitel 25%-ának elhagyásával is megoldható. A szakemberek szerint már a kisebb, és több válaszadó által megoldhatónak tartott 10%-os átlagos kalóriacsökkentés is hatalmas lépést jelentene az elhízás járványszerű terjedésének megfékezésében. (Nők Lapja Café)