A kutatást 2500 kávéfogyasztó megkérdezésével a Morgan Stanley végezte. Kiderült, hogy az elmúlt három hónapban a Starbucks-fogyasztók közel egyharmada a korábbinál kevesebbszer látogatott el a kávéházba, miközben például a McDonald’s „csak” 17, a Dunkin Donouts pedig 18 százalékos visszaesést volt kénytelen elkönyvelni. A Starbucks hűtlen fogyasztóinak 84 százaléka gazdasági okokra hivatkozott, 65 százalék pedig azt mondta, újra visszatérne a kávéházba, ha olcsóbban adnák a kávét. Ez nem vág össze a Starbucks vezetőinek döntésével, amely egészségesebb menü kialakításával, jobb felszereléssel, a szolgáltatások bővítésével (például ingyenes WiFi), és képzettebb baristák alkalmazásával próbálta visszaszerezni őket. A kutatás kimutatta, hogy azzal az akcióval is csak a nagyobb fogyasztókat tudták megszólítani, hogy délután 2 óra után 2 dollárért adnak egy csésze kávét; a legtöbben ezért nem látogatnak el még egyszer a kávéházba. (www.nrn.com)
A Starbucks problémája: az ár
A Starbucks az elmúlt években sora vezette be az új termékeket, pedig a fogyasztók egy nemrég nyilvánosságra hozott kutatás szerunt egyetlen dolgot szeretnének: alacsonyabb árakat.

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját
Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten
Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.

A lengyel sörgyártás új trendjei
A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.

Új Michelin-csillagos menü az égben
Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen
Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.

Borünnep Szegeden
A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból
Műanyag fóliadarab lehet benne.

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese
Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen
Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival
Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.