A Thummerer Pincészet az Év Pincészete

Az Egri borvidékhez tartozó Noszvajon működő Thummerer Pincészet lett a 2011-es év pincészete; az erről szóló elismerést csütörtökön Noszvajon vette át Thummerer Vilmos - adta hírül az MTI.

A díjat a Magyar Borakadémia, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) és a Szőlő és Bortermelők Szövetsége által delegált 85 szakember szavazata alapján ítélik oda évről-évre egy-egy pincészetnek, az idén immár 10. alkalommal.

Horváth Csaba, a HNT főtitkára, aki 22 borvidék, mintegy 70 ezer borásza nevében gratulált Thummerer Vilmosnak a díj átadásakor elmondta: a pincészet tevékenységét mindig is az igényesség és a minőség jellemezte.

Ugyanakkor annak nyomán, hogy saját területén termeli meg a szőlőt, egy komplex, a teljes vertikumot átfogó vállalkozás, hiszen a termeléstől, a borászaton át a vendéglátásig terjed a tevékenysége.

Thummerer Vilmos, a pincészet alapítója elmondta, hogy 1984 óta foglalkozik magánvállalkozóként szőlőtermesztéssel és 1992-ben vásárolta meg a pincészetnek helyet adó telephelyet és pincéket. Elsőként egy 7 hektáros területen kezdte meg a gazdálkodást és ma már közel 100 hektárnyi szőlőterülettel rendelkezik. Valamennyi ültetvényt ő maga telepítette.

A vállalkozás évente mintegy 350 ezer palack bor értékesítése mellett több mint 300 millió forintos árbevételt termel.

Termékeik között megtalálhatóak a nettó 400 forintos, napi fogyasztásra szánt borok, de olyan több ezer forintos csúcsborok is, amelyek a világon bárhol bátran bemutathatóak.

Folyamatosan nagy borkészleteket tárolnak, így egy rossz év esetén is ki tudják szolgálni vevőiket - mondta Thummerer Vilmos, aki 1995-ben elnyerte az Év Bortermelője címet is. (MTI)


Búcsú az ismert konyhai tárolóedényektől

Búcsú az ismert konyhai tárolóedényektől 

Immár hivatalosan is bejelentették: végleg eltűnik Magyarországról a Tupperware – az az amerikai cég, amelynek neve egybeforrt a konyhai műanyag tárolódobozokkal.
Lehúzza a rolót a borsodiak egyik kedvenc étterme

Lehúzza a rolót a borsodiak egyik kedvenc étterme 

A kazincbarcikai Borsod Burger étterem másfél évnyi működés után bezárja kapuit.
Briósokat készít rászorulóknak egy fiatal miskolci pék

Briósokat készít rászorulóknak egy fiatal miskolci pék 

A fiatal pék célja, hogy friss péksüteményeivel segítse a helyi közösséget, különösen azokat, akik nehéz anyagi körülmények között élnek.
NGM: decemberben a magyar lakosság inkább külföldön vásárolt, mintsem itthon

NGM: decemberben a magyar lakosság inkább külföldön vásárolt, mintsem itthon 

A Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján a kiskereskedelmi forgalom 2024-ben a megelőző évhez viszonyítva összességében 2,6 százalékkal növekedett.
Guinness-rekord: megsütötték Magyarország legtöbb szeletből álló Dobostortáját

Guinness-rekord: megsütötték Magyarország legtöbb szeletből álló Dobostortáját 

A kísérletre Dobos C. József cukrász halálának 100. évfordulójának tiszteletére került sor.
Nápolyi pizza a pesti Michelin-ajánlott olasz étteremtől

Nápolyi pizza a pesti Michelin-ajánlott olasz étteremtől 

Közös pizzázással támogatja a Virtuózok fiatal tehetségeit az Alelí Budapest étterem.
Végéhez közeledik a koreai influenszer budapesti gasztrotúrája

Végéhez közeledik a koreai influenszer budapesti gasztrotúrája 

A fináléban hat darab lángost fogyasztott el a korai mokpang influenszer.
Letisztult designnal Burger King-nyitás az Omszki-tónál

Letisztult designnal Burger King-nyitás az Omszki-tónál 

Budakalászon nyitotta meg 59. magyarországi egységét a gyorsétteremlánc.
Zöld lámpa a  szupermarketlánc első bolti kocsmájának

Zöld lámpa a szupermarketlánc első bolti kocsmájának 

A tervek szerint a kocsma a dundonaldi üzletben kap helyet, amely a Lidl reményei szerint új vásárlókat vonz majd az üzletbe.
Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének

Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének 

A két ikonikus piros tábla mellett a harmadik is ott „tündököl” a Stílusos Vidéki Éttermiségivel (SVÉT-tel) együtt.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.