A Thummerer Pincészet az Év Pincészete

Az Egri borvidékhez tartozó Noszvajon működő Thummerer Pincészet lett a 2011-es év pincészete; az erről szóló elismerést csütörtökön Noszvajon vette át Thummerer Vilmos - adta hírül az MTI.

A díjat a Magyar Borakadémia, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) és a Szőlő és Bortermelők Szövetsége által delegált 85 szakember szavazata alapján ítélik oda évről-évre egy-egy pincészetnek, az idén immár 10. alkalommal.

Horváth Csaba, a HNT főtitkára, aki 22 borvidék, mintegy 70 ezer borásza nevében gratulált Thummerer Vilmosnak a díj átadásakor elmondta: a pincészet tevékenységét mindig is az igényesség és a minőség jellemezte.

Ugyanakkor annak nyomán, hogy saját területén termeli meg a szőlőt, egy komplex, a teljes vertikumot átfogó vállalkozás, hiszen a termeléstől, a borászaton át a vendéglátásig terjed a tevékenysége.

Thummerer Vilmos, a pincészet alapítója elmondta, hogy 1984 óta foglalkozik magánvállalkozóként szőlőtermesztéssel és 1992-ben vásárolta meg a pincészetnek helyet adó telephelyet és pincéket. Elsőként egy 7 hektáros területen kezdte meg a gazdálkodást és ma már közel 100 hektárnyi szőlőterülettel rendelkezik. Valamennyi ültetvényt ő maga telepítette.

A vállalkozás évente mintegy 350 ezer palack bor értékesítése mellett több mint 300 millió forintos árbevételt termel.

Termékeik között megtalálhatóak a nettó 400 forintos, napi fogyasztásra szánt borok, de olyan több ezer forintos csúcsborok is, amelyek a világon bárhol bátran bemutathatóak.

Folyamatosan nagy borkészleteket tárolnak, így egy rossz év esetén is ki tudják szolgálni vevőiket - mondta Thummerer Vilmos, aki 1995-ben elnyerte az Év Bortermelője címet is. (MTI)


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.