A vágy villamosa

Az év kulináris durranása Brüsszelhez köthető, ugyanis itt rendezik meg a Brusselicious! névre keresztelt, egész éven át zajló gasztronómiai fesztivált. A szervezőknek sikerült valóban eredeti koncepciókkal előrukkolniuk, például van gourmet-villamosuk is - írja a player.hu.

A franciák retteghetnek, ugyanis cseppet sem lennénk meglepve, ha a Brusselicious! után nem Párizs, hanem Brüsszel számítana Európa kulináris fővárosának. A tizenkét hónapon át zajló események egyszerre nyújtanak kielégülést a hardcore haute cuisine rajongóknak és a mezei haspókoknak. Az év egyik nagy dobása minden bizonnyal a város fölé felhúzott lebegő étterem lesz, de heti ajánlatunk, a gourmet-villamos sem piskóta - írja a player.hu!
Ez a jármű ugyanazon a sínpályán halad, mint Brüsszel egyéb villamosai, ám a hasonlóságok ezzel meg is szűntek. A gourmet-villamos ugyanis nem más, mint egy robogó luxusétterem, amely harmincnégy utast/vendéget szállít két órán keresztül. Ezen százhúsz perc alatt a fedélzeten tartózkodó sztárséf kreációit szolgálják fel a nagyérdeműnek, minden bizonnyal anélkül, hogy a kulturált fogyasztást jegyeket, bérleteket követelő helyi BKV ellenőrök zavarnák meg.

A szervezők szerint a menü nem más, mint a brüsszeli gasztronómia nagy klasszikusainak meglepő újraértelmezése, és mindezt potom hetvenöt euróért. A járatok keddtől vasárnapig a Poelaert térről indulnak, jegyek foglalhatók az esemény honlapján. Mit is mondhatnánk? Utazás és kulináris örömök egyben! A gourmet-villamos kiválóan ötvözi a Player elképzeléseit a tökéletes időtöltésről. Vajon a négyes-hatoson mikor lesz ilyen? (forrás: player.hu, kép: facebook)


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.