A vágy villamosa

Az év kulináris durranása Brüsszelhez köthető, ugyanis itt rendezik meg a Brusselicious! névre keresztelt, egész éven át zajló gasztronómiai fesztivált. A szervezőknek sikerült valóban eredeti koncepciókkal előrukkolniuk, például van gourmet-villamosuk is - írja a player.hu.

A franciák retteghetnek, ugyanis cseppet sem lennénk meglepve, ha a Brusselicious! után nem Párizs, hanem Brüsszel számítana Európa kulináris fővárosának. A tizenkét hónapon át zajló események egyszerre nyújtanak kielégülést a hardcore haute cuisine rajongóknak és a mezei haspókoknak. Az év egyik nagy dobása minden bizonnyal a város fölé felhúzott lebegő étterem lesz, de heti ajánlatunk, a gourmet-villamos sem piskóta - írja a player.hu!
Ez a jármű ugyanazon a sínpályán halad, mint Brüsszel egyéb villamosai, ám a hasonlóságok ezzel meg is szűntek. A gourmet-villamos ugyanis nem más, mint egy robogó luxusétterem, amely harmincnégy utast/vendéget szállít két órán keresztül. Ezen százhúsz perc alatt a fedélzeten tartózkodó sztárséf kreációit szolgálják fel a nagyérdeműnek, minden bizonnyal anélkül, hogy a kulturált fogyasztást jegyeket, bérleteket követelő helyi BKV ellenőrök zavarnák meg.

A szervezők szerint a menü nem más, mint a brüsszeli gasztronómia nagy klasszikusainak meglepő újraértelmezése, és mindezt potom hetvenöt euróért. A járatok keddtől vasárnapig a Poelaert térről indulnak, jegyek foglalhatók az esemény honlapján. Mit is mondhatnánk? Utazás és kulináris örömök egyben! A gourmet-villamos kiválóan ötvözi a Player elképzeléseit a tökéletes időtöltésről. Vajon a négyes-hatoson mikor lesz ilyen? (forrás: player.hu, kép: facebook)


A hétvégére tervezett Food Truck Show-t is később tartják meg

A hétvégére tervezett Food Truck Show-t is később tartják meg 

A mostani hétvégére tervezett rendezvény az árvíz miatt kialakult helyzetre való tekintettel nem az eredeti időpontban, hanem 2 héttel később, október 5-6. között lesz megtartva.
Fedezzük fel újra a zöldségeket!

Fedezzük fel újra a zöldségeket! 

Napjainkban mind többen hagyják el a húst, és köteleződnek el a vegetáriánus vagy a vegán táplálkozás mellett, akár átmeneti jelleggel (pl. a veganuár alatt), akár véglegesen.
Jön a Kávé Napja az Akváriumban

Jön a Kávé Napja az Akváriumban 

Korlátlan kávékóstolás, versenyek és csúcskávék otthonra is a kávé világnapján, szeptember 29-én, Budapesten.
Bezár a Balaton térségének első vegán étterme

Bezár a Balaton térségének első vegán étterme 

Hét év után bezár az ikonikus étterem.
Vége a strandidénynek - a balatoni fagylaltosok összegezték az idei szezont

Vége a strandidénynek - a balatoni fagylaltosok összegezték az idei szezont 

Legtöbbjüknél az idei forró nyáron jelentősen megnőtt a forgalom.
Betiltanák a vendéglátóhelyek teraszain a dohányzást

Betiltanák a vendéglátóhelyek teraszain a dohányzást 

Az új szabályozást azzal magyarázzák, hogy a korábbi, 2009-es szabályozás óta sokat változott a dohánypiac.
Újabb étteremben húzzák le a rolót - ezúttal Szolnokon

Újabb étteremben húzzák le a rolót - ezúttal Szolnokon 

A megemelkedett költségek, a sok bizonytalanság és nehézség arra késztette őket, hogy meghozzák ezt a fájdalmas döntést.
Athén a világ egyik legmenőbb gasztronómiai úti célja

Athén a világ egyik legmenőbb gasztronómiai úti célja 

Annak ellenére, hogy mindössze 627 ötcsillagos étteremmel és 31 Michelin-besorolású helyszínnel rendelkezik, úgy tűnik, Athén megnyerte magának a felmérés résztvevőit.
Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája

Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája 

 A kezdeményezés idén még több pizzériával/étteremmel folytatódik - az ország számos pontján. 
Tokaji borok sikerét hozta az idei borverseny

Tokaji borok sikerét hozta az idei borverseny 

Tokaji borok bizonyultak a legjobbnak a 3. Winelovers Wine Awards nemzetközi borversenyen, amelynek eredményeit szombaton hirdették ki a budapesti Corinthia Hotelben megtartott Winelovers 100 Nagykóstolón.

Interjú

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.
Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén

Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén 

A Klasszis TopDesign 2024 verseny egyik zsűritagja, Ariana Grüll a tavalyi versennyel kapcsolatos tapasztalatairól mesélt, és arról, hogy mit vár az idei pályaművektől.