A vágy villamosa

Az év kulináris durranása Brüsszelhez köthető, ugyanis itt rendezik meg a Brusselicious! névre keresztelt, egész éven át zajló gasztronómiai fesztivált. A szervezőknek sikerült valóban eredeti koncepciókkal előrukkolniuk, például van gourmet-villamosuk is - írja a player.hu.

A franciák retteghetnek, ugyanis cseppet sem lennénk meglepve, ha a Brusselicious! után nem Párizs, hanem Brüsszel számítana Európa kulináris fővárosának. A tizenkét hónapon át zajló események egyszerre nyújtanak kielégülést a hardcore haute cuisine rajongóknak és a mezei haspókoknak. Az év egyik nagy dobása minden bizonnyal a város fölé felhúzott lebegő étterem lesz, de heti ajánlatunk, a gourmet-villamos sem piskóta - írja a player.hu!
Ez a jármű ugyanazon a sínpályán halad, mint Brüsszel egyéb villamosai, ám a hasonlóságok ezzel meg is szűntek. A gourmet-villamos ugyanis nem más, mint egy robogó luxusétterem, amely harmincnégy utast/vendéget szállít két órán keresztül. Ezen százhúsz perc alatt a fedélzeten tartózkodó sztárséf kreációit szolgálják fel a nagyérdeműnek, minden bizonnyal anélkül, hogy a kulturált fogyasztást jegyeket, bérleteket követelő helyi BKV ellenőrök zavarnák meg.

A szervezők szerint a menü nem más, mint a brüsszeli gasztronómia nagy klasszikusainak meglepő újraértelmezése, és mindezt potom hetvenöt euróért. A járatok keddtől vasárnapig a Poelaert térről indulnak, jegyek foglalhatók az esemény honlapján. Mit is mondhatnánk? Utazás és kulináris örömök egyben! A gourmet-villamos kiválóan ötvözi a Player elképzeléseit a tökéletes időtöltésről. Vajon a négyes-hatoson mikor lesz ilyen? (forrás: player.hu, kép: facebook)


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.