A The Good Food Guide-ban publikált tanulmány szerint a megkérdezett 3 ezer ember 87 százaléka gondolta azt, hogy az éttermekben túl drágán adják a vizet. A Which? a Claridges’ nemrég bevezetett ásványvíz-étlapját is kipécézte, amely harmincféle, a világ minden tájáról származó ásványvíz szerepel, és a legdrágábból, a Bergből 30 euróba kerül egyetlen liter. Ez 13.636-szor drágább a csapvíznél, amelynek literjéért 0,22 penny-t kell fizetni. A kutatásban részt vevő fogyasztók 22 százaléka egyébkánt azt állította, hogy nem érez különbséget az ásványvíz és a csapvíz íze között, sőt 18 százalék azt mondta, hogy jobban szereti a csapvizet. (www.caterersearch.com)
A vendégek drágának tartják az ásványvizet
A fogyasztók többsége azt gondolja, hogy az éttermek túl sokat kérnek a palackozott vízért – mutatta ki az angol Which? kutatása.

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester
A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar
A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.

Új trendek a gin piacon
A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás
Tippek a séftől.

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon
Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.

Furmintok csatája Franciaországban
A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.

Bajban a hazai sörfőzdék
A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.

Fesztiválozik a MOHU új automatája
A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja
Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Új korszak a siófoki menzán
Siófok összes általános- és középiskolájában bevezették a svédasztalos rendszerű menzát.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.