A vendéglősök harmada nem tud róla...

A jövő év elején életbe lépő dohányzási tilalomról szóló törvény az éttermek, bárok, vendéglátóhelyek tulajdonosait érintheti a legérzékenyebben. Egy felmérésből mégis úgy tűnik, meglehetős nyugalommal várják a vendéglátósok a januárt. Nem kevés számban akadnak például olyanok, akik szinte semmit sem tudnak a törvénymódosításról - írja a Magyar Hírlap.

Háromezer megkérdezettnek mintegy 35 százaléka mondta azt, hogy csak futólag hallott az új, dohányzási tilalomról szóló törvényről, és egyáltalán nem nézett utána, milyen következményei lehetnek majd ennek a vállalkozása számára - derül ki a Clearsmoke.hu felméréséből. Majdnem ugyanennyien, valamivel több mint 32 százalék azonban saját állítása szerint már kiskapukat is felfedezett a törvénymódosításban, és igyekszik majd kihasználni őket. Tizenhat százalék nem tud ilyen kiskapukról, noha bevallása szerint jól ismeri a törvénytervezetet, míg további 17 százalék valamilyen okból megtagadta a válaszadást - írja a Magyar Hírlap.
Ezek után nem meglepő, hogy arra a kérdésre, miszerint származhat-e vendéglátóhelyének valamilyen hátránya az új "cigistop" törvényből, a megkérdezettek 41 százaléka az óvatos "biztosan lesz, de megpróbálok talpon maradni" választ adta. Az azonban meglepő, hogy húsz százalék még csak el sem gondolkodott eddig ezen a kérdésen, és 11 százalék gondolja úgy, hogy egyáltalán nem származhat hátránya a módosításból.
Csupán 112 válaszoló vélekedett úgy, hogy kifejezetten előnyös lesz számára, ha bevezetik januártól a szigo rítást, további 106 vendéglátós pedig már a profilváltáson gondolkodik.
Az Európai Unió tagországaiban már bevezetett, hasonlóan szigorú törvényről meglehetősen megosztottak a vélemények. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a válaszolók kilenc százaléka szerint sehol sem olyan szigorú ez a törvény, mint hazánkban. Mindössze hat százalék gondolja úgy, hogy más országokban sem vált be a szigorítás, így nálunk sem fog. (forrás: Magyar Hírlap)


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.