A vendéglősök harmada nem tud róla...

A jövő év elején életbe lépő dohányzási tilalomról szóló törvény az éttermek, bárok, vendéglátóhelyek tulajdonosait érintheti a legérzékenyebben. Egy felmérésből mégis úgy tűnik, meglehetős nyugalommal várják a vendéglátósok a januárt. Nem kevés számban akadnak például olyanok, akik szinte semmit sem tudnak a törvénymódosításról - írja a Magyar Hírlap.

Háromezer megkérdezettnek mintegy 35 százaléka mondta azt, hogy csak futólag hallott az új, dohányzási tilalomról szóló törvényről, és egyáltalán nem nézett utána, milyen következményei lehetnek majd ennek a vállalkozása számára - derül ki a Clearsmoke.hu felméréséből. Majdnem ugyanennyien, valamivel több mint 32 százalék azonban saját állítása szerint már kiskapukat is felfedezett a törvénymódosításban, és igyekszik majd kihasználni őket. Tizenhat százalék nem tud ilyen kiskapukról, noha bevallása szerint jól ismeri a törvénytervezetet, míg további 17 százalék valamilyen okból megtagadta a válaszadást - írja a Magyar Hírlap.
Ezek után nem meglepő, hogy arra a kérdésre, miszerint származhat-e vendéglátóhelyének valamilyen hátránya az új "cigistop" törvényből, a megkérdezettek 41 százaléka az óvatos "biztosan lesz, de megpróbálok talpon maradni" választ adta. Az azonban meglepő, hogy húsz százalék még csak el sem gondolkodott eddig ezen a kérdésen, és 11 százalék gondolja úgy, hogy egyáltalán nem származhat hátránya a módosításból.
Csupán 112 válaszoló vélekedett úgy, hogy kifejezetten előnyös lesz számára, ha bevezetik januártól a szigo rítást, további 106 vendéglátós pedig már a profilváltáson gondolkodik.
Az Európai Unió tagországaiban már bevezetett, hasonlóan szigorú törvényről meglehetősen megosztottak a vélemények. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a válaszolók kilenc százaléka szerint sehol sem olyan szigorú ez a törvény, mint hazánkban. Mindössze hat százalék gondolja úgy, hogy más országokban sem vált be a szigorítás, így nálunk sem fog. (forrás: Magyar Hírlap)


Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Új  történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon

Új történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon  

A fesztivál hangulatáról az esti órákban zenei produkciók is gondoskodnak.
Tranzit volt - Zsiráf lesz

Tranzit volt - Zsiráf lesz 

2022 október elsején bezárt a Tranzit Art Café a Kosztolányi Dezső tér közelében, ahol most nagyszabású átépítési munkák zajlanak.
Megvan az idei Borászok Borásza győztese

Megvan az idei Borászok Borásza győztese 

A díj történetében először a Borászok Barátja „civil” díjat két arra érdemes személyiségnek is odaítélték. 
Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál

Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál 

2024. május 3-5. között kerül megrendezésre Kovács Lázár (Lázár Chef) szervezésében a harmadik magyar Piaggio Pizza Fesztivál & Verseny a Kincsem Parkban, a tavaszi Food Truck Show keretében. 
Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében

Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében 

A cukrászdák további sorsát illetően annyit tudni, hogy a Budavári Önkormányzat - a hely tulajdonosaként - nem üzemelteti majd tovább.
Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban

Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban 

Magyar agrár-és élelmiszeripari termékek mutatkoztak be Ázsia legjelentősebb nemzetközi kiállításán.
Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket

Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket 

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.