A vendéglősök harmada nem tud róla...

A jövő év elején életbe lépő dohányzási tilalomról szóló törvény az éttermek, bárok, vendéglátóhelyek tulajdonosait érintheti a legérzékenyebben. Egy felmérésből mégis úgy tűnik, meglehetős nyugalommal várják a vendéglátósok a januárt. Nem kevés számban akadnak például olyanok, akik szinte semmit sem tudnak a törvénymódosításról - írja a Magyar Hírlap.

Háromezer megkérdezettnek mintegy 35 százaléka mondta azt, hogy csak futólag hallott az új, dohányzási tilalomról szóló törvényről, és egyáltalán nem nézett utána, milyen következményei lehetnek majd ennek a vállalkozása számára - derül ki a Clearsmoke.hu felméréséből. Majdnem ugyanennyien, valamivel több mint 32 százalék azonban saját állítása szerint már kiskapukat is felfedezett a törvénymódosításban, és igyekszik majd kihasználni őket. Tizenhat százalék nem tud ilyen kiskapukról, noha bevallása szerint jól ismeri a törvénytervezetet, míg további 17 százalék valamilyen okból megtagadta a válaszadást - írja a Magyar Hírlap.
Ezek után nem meglepő, hogy arra a kérdésre, miszerint származhat-e vendéglátóhelyének valamilyen hátránya az új "cigistop" törvényből, a megkérdezettek 41 százaléka az óvatos "biztosan lesz, de megpróbálok talpon maradni" választ adta. Az azonban meglepő, hogy húsz százalék még csak el sem gondolkodott eddig ezen a kérdésen, és 11 százalék gondolja úgy, hogy egyáltalán nem származhat hátránya a módosításból.
Csupán 112 válaszoló vélekedett úgy, hogy kifejezetten előnyös lesz számára, ha bevezetik januártól a szigo rítást, további 106 vendéglátós pedig már a profilváltáson gondolkodik.
Az Európai Unió tagországaiban már bevezetett, hasonlóan szigorú törvényről meglehetősen megosztottak a vélemények. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a válaszolók kilenc százaléka szerint sehol sem olyan szigorú ez a törvény, mint hazánkban. Mindössze hat százalék gondolja úgy, hogy más országokban sem vált be a szigorítás, így nálunk sem fog. (forrás: Magyar Hírlap)


Amerikai importőrök: alaposan betáraztak proseccóból a védővámok réme miatt

Amerikai importőrök: alaposan betáraztak proseccóból a védővámok réme miatt 

Az a biztos, ami már a tárolókban van.
Valentin-nap a város felett

Valentin-nap a város felett 

Valentin-napi élmények a Matild Palotában.
Búcsú az ismert konyhai tárolóedényektől

Búcsú az ismert konyhai tárolóedényektől 

Immár hivatalosan is bejelentették: végleg eltűnik Magyarországról a Tupperware – az az amerikai cég, amelynek neve egybeforrt a konyhai műanyag tárolódobozokkal.
Lehúzza a rolót a borsodiak egyik kedvenc étterme

Lehúzza a rolót a borsodiak egyik kedvenc étterme 

A kazincbarcikai Borsod Burger étterem másfél évnyi működés után bezárja kapuit.
Briósokat készít rászorulóknak egy fiatal miskolci pék

Briósokat készít rászorulóknak egy fiatal miskolci pék 

A fiatal pék célja, hogy friss péksüteményeivel segítse a helyi közösséget, különösen azokat, akik nehéz anyagi körülmények között élnek.
NGM: decemberben a magyar lakosság inkább külföldön vásárolt, mintsem itthon

NGM: decemberben a magyar lakosság inkább külföldön vásárolt, mintsem itthon 

A Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján a kiskereskedelmi forgalom 2024-ben a megelőző évhez viszonyítva összességében 2,6 százalékkal növekedett.
Guinness-rekord: megsütötték Magyarország legtöbb szeletből álló Dobostortáját

Guinness-rekord: megsütötték Magyarország legtöbb szeletből álló Dobostortáját 

A kísérletre Dobos C. József cukrász halálának 100. évfordulójának tiszteletére került sor.
Nápolyi pizza a pesti Michelin-ajánlott olasz étteremtől

Nápolyi pizza a pesti Michelin-ajánlott olasz étteremtől 

Közös pizzázással támogatja a Virtuózok fiatal tehetségeit az Alelí Budapest étterem.
Végéhez közeledik a koreai influenszer budapesti gasztrotúrája

Végéhez közeledik a koreai influenszer budapesti gasztrotúrája 

A fináléban hat darab lángost fogyasztott el a korai mokpang influenszer.
Letisztult designnal Burger King-nyitás az Omszki-tónál

Letisztult designnal Burger King-nyitás az Omszki-tónál 

Budakalászon nyitotta meg 59. magyarországi egységét a gyorsétteremlánc.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.