A világ legjobb női séfje is ott lesz a Gourmet Fesztiválon

A magyarországi éttermek immár szokásos seregszemléje mellett világ legjobb női séfjének vacsorájára és a hazai Michelin-csillagos éttermek közös menüjére is be lehet fizetni.

Pár hónapja választották a szlovén Ana Rošt, az osztrák-olasz-szlovén hármashatár menti Hiša Franko séfjét a világ legjobb női séfjének a World's 50 Best Restaurant Awardson, májusban pedig Budapesten, az OTP Bank Gourmet Fesztiválon főz majd.

A Millenárisra érkezik Wojciech Modest Amaro, a Michelin-csillagos lengyel Atelier Amaro séfje is. aki nyolcfogásos menüt készít, és külön a fesztiválra készít egy új ebédmenüt a Bocuse d'Or-negyedik Széll Tamás és csapata. Tartanak egy magyar Michelin all-star vacsorát is, ahol a Costes, az Onyx, a Costes Downtown és a Borkonyha séfjei mellett a Váci Desszertszalon atyja, Mihályi László készít egy-egy fogást. Ezeket a vacsorákat a belépőn felül külön jeggyel, előre regisztrálva lehet élvezni.

A május 18. és 21. között rendezett fesztiválon idén is több mint 100 hazai étterem, borászat, sörfőzde, pálinkaház, cukrászda, gourmet üzlet és street foodos jelenik meg a fogásaival, az idei vezényszavak a mangalica és az eper lesznek (nem feltétlenül egyszerre, de nem is kizárt, hogy időnként egyazon tányéron).

Akit nem csak a falatkák és a proseccózás, de a finom szakmai árnyalatok is érdekelnek, a gasztroszínpad programjában még több külföldi nevet találnak majd: a már említett szlovén és lengyel séfen kívül a két Michelin-csillagos burgenlandi Taubenkobel csapatát, Anna Olson kanadai sztárcukrászt, a legjobb szlovák étteremként számon tartott Fouzoo stábját.


Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.