Ez volt a McCain Foodservice megbízására készült tanulmány egyik megállapítása. A kutatást több, mint ezer ember megkérdezésével végezték. A megkérdezettek 67 százaléka állította, hogy szívesebben ünnepel a családjával vagy a barátaival házon kívül. A döntésnél a legfontosabb szempont a menü változatossága, ami még a gazdasági válság ellenére is megelőzi az árat. Sőt, 77 százalék kész lenne többet is fizetni, ha biztosan tudná, hogy jó minőségű alapanyagokból készült az étel. Adrian Greaves, a McCain társigazgatója ezt jó jelnek tartja: „Eszerint van némi okunk az optimizmusra. Az éttermeknek ki kell használni az ünnepi időszakokat, elsősorban a karácsonyt, és azt kell nyújtani a vendégeknek, amit várnak.” (www.costsectorcatering.co.uk)
Adventkor népszerűbbek az éttermek Nagy Britanniában
Advent idején még a gazdasági nehézségek ellenére is hetente kétszer vagy háromszor házon kívül étkezne az emberek több, mint negyede – legalábbis az Egyesült Királyságban.

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester
A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar
A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.

Új trendek a gin piacon
A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás
Tippek a séftől.

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon
Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.

Furmintok csatája Franciaországban
A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.

Bajban a hazai sörfőzdék
A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.

Fesztiválozik a MOHU új automatája
A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja
Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Új korszak a siófoki menzán
Siófok összes általános- és középiskolájában bevezették a svédasztalos rendszerű menzát.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.