Afrikai étterem cigányzenével

 Hour Community leírása szerint egy hideg, szeles estén sétált a szerző barátjával a Duluth Streeten, amikor egy ablakon bepillantva meglátták, ahogy egy szakállas, hosszú hajú hegedűs jamel a vele szemben ülő zongoristával.

Nem lehetett eldönteni, az étterem működik-e, gondolom vendég nem sok volt az asztaloknál. Amikor megkérdezték az egyik alkalmazottat, nyitva vannak-e, az volt a válasz: kérdezzék a hegedűst, ő a séf.

Lakatos István hegedűs-szakács abbahagyta a zenélés, üdvözölte a vendégeket, étlapot vitt nekik, majd nekiállt elkészíteni a kért ételeket. A leírásból arra következtethetünk, hogy az ételek egyszerűek, de ízletesek lehettek, bécsi szelet, gulyás, házi sütemények, néhol kicsit sósan, néhol sótlanul. De nem ez a lényeg: a hely hangulata fogta meg őket.

A legmeglepőbb azonban az, hogy a Budapest nevű étteremben a falon afrikai maszkok sorakoznak. Ennek is megvan a magyarázata, az éttermet csak hét közben hívják Budapestnek, hétvégenként tradicionális afrikai konyha üzemel itt. Lakatos István, akinek a főzés csak a hobbija, pénteken este 8-ig küldi ki az utolsó ételeket, aztán a helyi romazenekarba igyekszik játszani, egyébként "tagja a World Symphony Orchestrának" (nyilván a New World Symphonyra gondolt a szerző, az egyesült államokbeli zenekar inkább egy iskola, ami felkészíti a zenészeket a nagyzenekari karrierjükre).

A tesztelők meg voltak elégedve a zenész-séf ételeivel, az árak kifejezetten alacsonyak voltak, ezért sok borravalót adtak. Jól esett olvasni a sorokat, mindenesetre különös jelenség lehet ez a kanadai-magyar-afrikai étterem egy zenész szakáccsal. Aki Montrealban jár, próbálja ki, és írja meg nekünk, hogy főz Lakatos. (forrás: Egy nap a városban Blog)


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.