Afrikai étterem cigányzenével

 Hour Community leírása szerint egy hideg, szeles estén sétált a szerző barátjával a Duluth Streeten, amikor egy ablakon bepillantva meglátták, ahogy egy szakállas, hosszú hajú hegedűs jamel a vele szemben ülő zongoristával.

Nem lehetett eldönteni, az étterem működik-e, gondolom vendég nem sok volt az asztaloknál. Amikor megkérdezték az egyik alkalmazottat, nyitva vannak-e, az volt a válasz: kérdezzék a hegedűst, ő a séf.

Lakatos István hegedűs-szakács abbahagyta a zenélés, üdvözölte a vendégeket, étlapot vitt nekik, majd nekiállt elkészíteni a kért ételeket. A leírásból arra következtethetünk, hogy az ételek egyszerűek, de ízletesek lehettek, bécsi szelet, gulyás, házi sütemények, néhol kicsit sósan, néhol sótlanul. De nem ez a lényeg: a hely hangulata fogta meg őket.

A legmeglepőbb azonban az, hogy a Budapest nevű étteremben a falon afrikai maszkok sorakoznak. Ennek is megvan a magyarázata, az éttermet csak hét közben hívják Budapestnek, hétvégenként tradicionális afrikai konyha üzemel itt. Lakatos István, akinek a főzés csak a hobbija, pénteken este 8-ig küldi ki az utolsó ételeket, aztán a helyi romazenekarba igyekszik játszani, egyébként "tagja a World Symphony Orchestrának" (nyilván a New World Symphonyra gondolt a szerző, az egyesült államokbeli zenekar inkább egy iskola, ami felkészíti a zenészeket a nagyzenekari karrierjükre).

A tesztelők meg voltak elégedve a zenész-séf ételeivel, az árak kifejezetten alacsonyak voltak, ezért sok borravalót adtak. Jól esett olvasni a sorokat, mindenesetre különös jelenség lehet ez a kanadai-magyar-afrikai étterem egy zenész szakáccsal. Aki Montrealban jár, próbálja ki, és írja meg nekünk, hogy főz Lakatos. (forrás: Egy nap a városban Blog)


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.