Ajánlhatunk desszertnek egy Dior-rózsát?

A gasztronómiához mindig is hozzátartoztak az illatok. Tudják ezt a Diornál, a parfümjeiről ismert divatháznál is, akik sikeres kávézó- és étteremláncot is működtetnek a világ különböző pontjain.

Anne-Sophie Pic Dior-desszertjei / Fotó: LVHM - Dior
Anne-Sophie Pic Dior-desszertjei / Fotó: LVHM - Dior

A Diort birtokló LVHM-cégcsoport a First Class által idézett közleménye szerint a 2025-ben, Japánban nyitó étterem

“kivételes élményt ígér, egyesítve Anne-Sophie Pic kiváló kulináris tehetségét az ikonikus francia divatház időtlen eleganciájával.”

Monsieur Dior éttermek egyébként találhatóak az Egyesült Államokban, Ázsia több pontján és természetesen Párizsban is.

Anne-Sophie Pic az a sztárséf, aki nem csak azzal írta be magát a történelembe, hogy az egyik legsikeresebb nő a gasztronómia világában és összesen 10 Michelin csillagot szerzett különböző éttermeknek, hanem azzal is, hogy miután az apja által ráhagyott étterem elveszítette három Michelin-csillagát, ő képes volt visszaszerezni.

Anne-Sophie Pic / fotó: anne-sophie-pic.com
Anne-Sophie Pic / fotó: anne-sophie-pic.com

Japánban először a Café Dior by Sophie Pic nyitott meg, nevében hordozva a minőséget. A Café Diorban a séf Christian Dior divattervező archívumából ihletett péksüteményeket és desszerteket készített, azokon a márkára jellemző ikonikus jegyekkel, motívumokkal. A sikert követően azonban másfajta folytatás jön: egy kávézó után nyit a rendes étterem, a Monsieur Dior is.


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.