Az egyébként is csak az év felében nyitva tartó, 50 férőhelyes, a molekuláris gasztronómia fellegvárának tartott vendéglőt 2002-ben választották meg először a világ legjobb éttermének, és azóta sem került a harmadiknál rosszabb helyre, de az elmúlt 4 évben mindig az első helyezett volt a listán. Természetesen a menü is speciális: negyvenféle, különleges technikával elkészített fogásból áll, amit körülbelül 5 óra alatt lehet végigenni. Az étterembe hónapokkal előre sem lehetett helyet foglalni, így nagy meglepetést okozott a sztárséf bejelentése.
Adriá további részleteket is elárult, miszerint egy Alapítványt szeretnének létrehozni társával, amely gasztronómiai tevékenységét egy kulináris akadémia formájában, 2014-ben kívánja megkezdeni. Adriá elképzelhetőnek tartja, hogy akár ételt is szolgáljon fel az El Bulli helyén létrejövő szervezet, de gyökeresen más formában. Hogy hogyan is fog pontosan működni, még titok, de nem kizárt, hogy a Santiago de Compostellában február végén megrendezésre kerülő gasztronómiai találkozón újabb részleteket tudhatunk meg. A Chef az interjúban azt is elárulta, hogy az étterem nagy veszteségeket termelt (száz milliós forintos nagyságrendben) az elmúlt években, és ha már ennyi pénzt és energiát áldoz fel, azt inkább valami nagyobb cél érdekében tenné. Ezt a célt szolgálná ez a nonprofit szervezet, ahol gasztronómiai koncepcióját és az El Bulli szellemiségét sokkal szélesebb körben tudná terjeszteni.
Meg kell hagyni, hogy ennél magasabbra már nem törhetett a gasztronómia területén összes elismerést besöprő katalán szakács, aki a molekuláris konyha keretében folyékonnyá változtatta a húst és szilárddá a szószt.
Akkor most mi lesz az El Bullival?
A Barcelonától nem messze fekvő három Michelin csillagos étterem séfje, Ferrán Adriá most hétvégén a New York Timesnak adott telefonos interjújában már nemcsak 2 éves szünetről, hanem az El Bulli végleges bezárásáról beszél - adta hírül a Zipp.

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz
323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak
Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról
A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson
A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.

Bazalt Napok Badacsonytördemicen
A július 4-től 6-ig zajló Bazalt Napok eseménysorozat három napra megtölti a falut zenével, irodalommal, gasztronómiával és művészettel.

Romániában terjeszkedik a lengyel Zabka
A Żabka eddig 89 üzletet nyitott Romániában, de a vállalat szerint akár 4000 üzletet is elbír a piac.

Magyar pezsgő a világ legjobbjai között
A Kreinbacher Birtok Prestige Brut tétele aranyérmet vihetett haza a 2025-ös Decanter World Wine Awards-ról.

Ízek Kertje Nagyrédén
Nagyréde nem csupán a mátrai borvidék egyik fontos központja, hanem egyre inkább kulturális és gasztronómiai élmények színtere is.
Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel
Napi cukiság kimaxolva: a Gundel „család” tagja lett Samu, a kiselefánt.

Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén
A Zelna Borászat Peregrina vörösbora aranyérmet nyert a Decanter World Wine Awards-on.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.