Az egyébként is csak az év felében nyitva tartó, 50 férőhelyes, a molekuláris gasztronómia fellegvárának tartott vendéglőt 2002-ben választották meg először a világ legjobb éttermének, és azóta sem került a harmadiknál rosszabb helyre, de az elmúlt 4 évben mindig az első helyezett volt a listán. Természetesen a menü is speciális: negyvenféle, különleges technikával elkészített fogásból áll, amit körülbelül 5 óra alatt lehet végigenni. Az étterembe hónapokkal előre sem lehetett helyet foglalni, így nagy meglepetést okozott a sztárséf bejelentése.
Adriá további részleteket is elárult, miszerint egy Alapítványt szeretnének létrehozni társával, amely gasztronómiai tevékenységét egy kulináris akadémia formájában, 2014-ben kívánja megkezdeni. Adriá elképzelhetőnek tartja, hogy akár ételt is szolgáljon fel az El Bulli helyén létrejövő szervezet, de gyökeresen más formában. Hogy hogyan is fog pontosan működni, még titok, de nem kizárt, hogy a Santiago de Compostellában február végén megrendezésre kerülő gasztronómiai találkozón újabb részleteket tudhatunk meg. A Chef az interjúban azt is elárulta, hogy az étterem nagy veszteségeket termelt (száz milliós forintos nagyságrendben) az elmúlt években, és ha már ennyi pénzt és energiát áldoz fel, azt inkább valami nagyobb cél érdekében tenné. Ezt a célt szolgálná ez a nonprofit szervezet, ahol gasztronómiai koncepcióját és az El Bulli szellemiségét sokkal szélesebb körben tudná terjeszteni.
Meg kell hagyni, hogy ennél magasabbra már nem törhetett a gasztronómia területén összes elismerést besöprő katalán szakács, aki a molekuláris konyha keretében folyékonnyá változtatta a húst és szilárddá a szószt.
Akkor most mi lesz az El Bullival?
A Barcelonától nem messze fekvő három Michelin csillagos étterem séfje, Ferrán Adriá most hétvégén a New York Timesnak adott telefonos interjújában már nemcsak 2 éves szünetről, hanem az El Bulli végleges bezárásáról beszél - adta hírül a Zipp.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka
A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?
Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok
Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep
A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown
Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe
Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon
A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért
Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo
Kannabiszt találtak bennük.

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján
Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.