Alföldi borokkal kínálták a kínai kormányfőt kísérő üzletembereket

A Ven Csia-pao kínai miniszterelnök budapesti látogatása idejére szervezett Kína – Közép- és Kelet-Európai Gazdasági és Kereskedelmi Fórum fogadásán a szervezők kizárólag a Duna borrégió borait kínálták a több mint hatszáz résztvevőnek. A fórumot követő „gasztronómiai csúcson” a borrégió csaknem teljes szortimentjét felszolgálták, beleértve természetesen a vezető pincészetek csúcsborait is – tudatta közleményében az Agrármarketing Centrum (AMC).

„A régió borvidékeinek legkiválóbb borai ezzel az őket megillető helyre kerültek. Nagy elismerés ez az alföldi borkészítők számára” – mondta Frittmann János, az soltvadkerti borász. Szerinte egyre nyilvánvalóbb, hogy a Duna borrégió megítélését át kell értékelni, az ott készülő borok ugyanis egyre jobbak, mind szembetűnőbb az alföldi borok frissessége, zamatossága, és ezt a szakmai közönség és a piac is mindinkább elismeri. Ennek az AMC szerint az egyik legnagyobb súlyú bizonyítéka a kínai–magyar gazdasági konferenciára készült borlap, amelyen a régió csúcsborai szerepeltek, közöttük a Frittmann Testvérektől a Kunsági Merlot Selection és a fahordóban érlelt Soltvadkerti Ezerjó, a Gedeon Birtokról a Kunsági Perle Rosé, valamint a Font Pincészettől a Kunsági Irsai Olivér.

A gazdasági csúcskonferencián való szereplés jelentősen erősíti az alföldi borok szakmai és piaci elismertségét, és páratlan piaci lehetőségeket is kínál. A konferencián ugyanis mintegy hatszáz magyar és kínai, továbbá elsősorban a közép-kelet-európai régióból érkezett vezető gazdasági szakember és diplomata vett részt, akik révén széles körben jelentősen növekedhet az alföldi borászat ismertsége és elismertsége. Az közlemény kitér arra, hogy az Agrármarketing Centrum (AMC) jelenleg is folyó, az alföldi borok népszerűsítését célzó kampánya a konferencia rendezésével nem várt, de nagyon hatékony, az ország határain jócskán túlmutató támogatást kapott. Azzal ugyanis, hogy a Duna borrégió borait szolgálták fel a fórumon, megnyílhat a belépés esélye több, közöttük a gyakorlatilag korlátlan lehetőségeket kínáló kínai piacra. (forrás: Agromonitor)


Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.
Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.
Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója 

Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.
A világ tíz legjobb kávézója

A világ tíz legjobb kávézója 

Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.
Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre 

Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.
Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában

Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában 

Fényfestés, zene, borok és gasztroélmények a Miskolci Soho-ban.
Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.