Alföldi borokkal kínálták a kínai kormányfőt kísérő üzletembereket

A Ven Csia-pao kínai miniszterelnök budapesti látogatása idejére szervezett Kína – Közép- és Kelet-Európai Gazdasági és Kereskedelmi Fórum fogadásán a szervezők kizárólag a Duna borrégió borait kínálták a több mint hatszáz résztvevőnek. A fórumot követő „gasztronómiai csúcson” a borrégió csaknem teljes szortimentjét felszolgálták, beleértve természetesen a vezető pincészetek csúcsborait is – tudatta közleményében az Agrármarketing Centrum (AMC).

„A régió borvidékeinek legkiválóbb borai ezzel az őket megillető helyre kerültek. Nagy elismerés ez az alföldi borkészítők számára” – mondta Frittmann János, az soltvadkerti borász. Szerinte egyre nyilvánvalóbb, hogy a Duna borrégió megítélését át kell értékelni, az ott készülő borok ugyanis egyre jobbak, mind szembetűnőbb az alföldi borok frissessége, zamatossága, és ezt a szakmai közönség és a piac is mindinkább elismeri. Ennek az AMC szerint az egyik legnagyobb súlyú bizonyítéka a kínai–magyar gazdasági konferenciára készült borlap, amelyen a régió csúcsborai szerepeltek, közöttük a Frittmann Testvérektől a Kunsági Merlot Selection és a fahordóban érlelt Soltvadkerti Ezerjó, a Gedeon Birtokról a Kunsági Perle Rosé, valamint a Font Pincészettől a Kunsági Irsai Olivér.

A gazdasági csúcskonferencián való szereplés jelentősen erősíti az alföldi borok szakmai és piaci elismertségét, és páratlan piaci lehetőségeket is kínál. A konferencián ugyanis mintegy hatszáz magyar és kínai, továbbá elsősorban a közép-kelet-európai régióból érkezett vezető gazdasági szakember és diplomata vett részt, akik révén széles körben jelentősen növekedhet az alföldi borászat ismertsége és elismertsége. Az közlemény kitér arra, hogy az Agrármarketing Centrum (AMC) jelenleg is folyó, az alföldi borok népszerűsítését célzó kampánya a konferencia rendezésével nem várt, de nagyon hatékony, az ország határain jócskán túlmutató támogatást kapott. Azzal ugyanis, hogy a Duna borrégió borait szolgálták fel a fórumon, megnyílhat a belépés esélye több, közöttük a gyakorlatilag korlátlan lehetőségeket kínáló kínai piacra. (forrás: Agromonitor)


Meghosszabbított nyitvatartás a brit puboknál a második világháborús győzelem napján

Meghosszabbított nyitvatartás a brit puboknál a második világháborús győzelem napján 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.