Algába csomagolt whiskykoktél-kapszulák

Bár az elfogyasztásuk környezetbarát, csak limitált helyen és ideig lehet(ett) megkóstolni őket.

Algakivonatba csomagolt, ehető whiskykapszulákat mutatott be a The Glenlivet. A kiszerelés sokkal környezetbarátabb már nem is lehetne.

A kapszulák elfogyasztása úgy történik, hogy az ember bekapja őket, majd pedig a fogaival gyöngéd nyomást gyakorol rájuk. A harapás hatására egy idő után összetörnek, hogy aztán a bennük tartalmazott, 23 milliliter whiskykoktél elárassza a szájüreget. Ezt követően a fogyasztó eldönti, hogy finom volt-e a kapszula, majd pedig az italt és a csomagolását – legalábbis ideális esetben – lenyeli.


A különlegességek létrehozásához a The Glenlivet egy Tayēr + Elementary nevű bárral és egy Notpla nevű, fenntartható csomagolási megoldásokat fejlesztő céggel működött együtt. A felhasznált koktélokat Tayēr + Elementary keverte ki, és alighanem megalapozottan Citrusnak (citrus), Woodnak (fa) és Spice-nak (fűszer) nevezte el őket. A Notpla szerepét valószínűleg még ennyire részletesen sem kell ecsetelni.

Az „italfalatkákat” a Londoni Koktélhét (London Cocktail Week) alatt október 13-ig, a Tayēr + Elementarynél van/volt lehetőség megkóstolni, minthogy azonban a koncepció ötletesnek és életképesnek tűnik, a roppanós whisky talán a világ más tájain is bizonyíthat majd.

Forrás: Store Insider


Búcsú az ismert konyhai tárolóedényektől

Búcsú az ismert konyhai tárolóedényektől 

Immár hivatalosan is bejelentették: végleg eltűnik Magyarországról a Tupperware – az az amerikai cég, amelynek neve egybeforrt a konyhai műanyag tárolódobozokkal.
Lehúzza a rolót a borsodiak egyik kedvenc étterme

Lehúzza a rolót a borsodiak egyik kedvenc étterme 

A kazincbarcikai Borsod Burger étterem másfél évnyi működés után bezárja kapuit.
Briósokat készít rászorulóknak egy fiatal miskolci pék

Briósokat készít rászorulóknak egy fiatal miskolci pék 

A fiatal pék célja, hogy friss péksüteményeivel segítse a helyi közösséget, különösen azokat, akik nehéz anyagi körülmények között élnek.
NGM: decemberben a magyar lakosság inkább külföldön vásárolt, mintsem itthon

NGM: decemberben a magyar lakosság inkább külföldön vásárolt, mintsem itthon 

A Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján a kiskereskedelmi forgalom 2024-ben a megelőző évhez viszonyítva összességében 2,6 százalékkal növekedett.
Guinness-rekord: megsütötték Magyarország legtöbb szeletből álló Dobostortáját

Guinness-rekord: megsütötték Magyarország legtöbb szeletből álló Dobostortáját 

A kísérletre Dobos C. József cukrász halálának 100. évfordulójának tiszteletére került sor.
Nápolyi pizza a pesti Michelin-ajánlott olasz étteremtől

Nápolyi pizza a pesti Michelin-ajánlott olasz étteremtől 

Közös pizzázással támogatja a Virtuózok fiatal tehetségeit az Alelí Budapest étterem.
Végéhez közeledik a koreai influenszer budapesti gasztrotúrája

Végéhez közeledik a koreai influenszer budapesti gasztrotúrája 

A fináléban hat darab lángost fogyasztott el a korai mokpang influenszer.
Letisztult designnal Burger King-nyitás az Omszki-tónál

Letisztult designnal Burger King-nyitás az Omszki-tónál 

Budakalászon nyitotta meg 59. magyarországi egységét a gyorsétteremlánc.
Zöld lámpa a  szupermarketlánc első bolti kocsmájának

Zöld lámpa a szupermarketlánc első bolti kocsmájának 

A tervek szerint a kocsma a dundonaldi üzletben kap helyet, amely a Lidl reményei szerint új vásárlókat vonz majd az üzletbe.
Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének

Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének 

A két ikonikus piros tábla mellett a harmadik is ott „tündököl” a Stílusos Vidéki Éttermiségivel (SVÉT-tel) együtt.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.