Algába csomagolt whiskykoktél-kapszulák

Bár az elfogyasztásuk környezetbarát, csak limitált helyen és ideig lehet(ett) megkóstolni őket.

Algakivonatba csomagolt, ehető whiskykapszulákat mutatott be a The Glenlivet. A kiszerelés sokkal környezetbarátabb már nem is lehetne.

A kapszulák elfogyasztása úgy történik, hogy az ember bekapja őket, majd pedig a fogaival gyöngéd nyomást gyakorol rájuk. A harapás hatására egy idő után összetörnek, hogy aztán a bennük tartalmazott, 23 milliliter whiskykoktél elárassza a szájüreget. Ezt követően a fogyasztó eldönti, hogy finom volt-e a kapszula, majd pedig az italt és a csomagolását – legalábbis ideális esetben – lenyeli.


A különlegességek létrehozásához a The Glenlivet egy Tayēr + Elementary nevű bárral és egy Notpla nevű, fenntartható csomagolási megoldásokat fejlesztő céggel működött együtt. A felhasznált koktélokat Tayēr + Elementary keverte ki, és alighanem megalapozottan Citrusnak (citrus), Woodnak (fa) és Spice-nak (fűszer) nevezte el őket. A Notpla szerepét valószínűleg még ennyire részletesen sem kell ecsetelni.

Az „italfalatkákat” a Londoni Koktélhét (London Cocktail Week) alatt október 13-ig, a Tayēr + Elementarynél van/volt lehetőség megkóstolni, minthogy azonban a koncepció ötletesnek és életképesnek tűnik, a roppanós whisky talán a világ más tájain is bizonyíthat majd.

Forrás: Store Insider


Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.