Algakivonatba csomagolt, ehető whiskykapszulákat mutatott be a The Glenlivet. A kiszerelés sokkal környezetbarátabb már nem is lehetne.
A kapszulák elfogyasztása úgy történik, hogy az ember bekapja őket, majd pedig a fogaival gyöngéd nyomást gyakorol rájuk. A harapás hatására egy idő után összetörnek, hogy aztán a bennük tartalmazott, 23 milliliter whiskykoktél elárassza a szájüreget. Ezt követően a fogyasztó eldönti, hogy finom volt-e a kapszula, majd pedig az italt és a csomagolását – legalábbis ideális esetben – lenyeli.
A különlegességek létrehozásához a The Glenlivet egy Tayēr + Elementary nevű bárral és egy Notpla nevű, fenntartható csomagolási megoldásokat fejlesztő céggel működött együtt. A felhasznált koktélokat Tayēr + Elementary keverte ki, és alighanem megalapozottan Citrusnak (citrus), Woodnak (fa) és Spice-nak (fűszer) nevezte el őket. A Notpla szerepét valószínűleg még ennyire részletesen sem kell ecsetelni.
Az „italfalatkákat” a Londoni Koktélhét (London Cocktail Week) alatt október 13-ig, a Tayēr + Elementarynél van/volt lehetőség megkóstolni, minthogy azonban a koncepció ötletesnek és életképesnek tűnik, a roppanós whisky talán a világ más tájain is bizonyíthat majd.
Forrás: Store Insider