Algába csomagolt whiskykoktél-kapszulák

Bár az elfogyasztásuk környezetbarát, csak limitált helyen és ideig lehet(ett) megkóstolni őket.

Algakivonatba csomagolt, ehető whiskykapszulákat mutatott be a The Glenlivet. A kiszerelés sokkal környezetbarátabb már nem is lehetne.

A kapszulák elfogyasztása úgy történik, hogy az ember bekapja őket, majd pedig a fogaival gyöngéd nyomást gyakorol rájuk. A harapás hatására egy idő után összetörnek, hogy aztán a bennük tartalmazott, 23 milliliter whiskykoktél elárassza a szájüreget. Ezt követően a fogyasztó eldönti, hogy finom volt-e a kapszula, majd pedig az italt és a csomagolását – legalábbis ideális esetben – lenyeli.


A különlegességek létrehozásához a The Glenlivet egy Tayēr + Elementary nevű bárral és egy Notpla nevű, fenntartható csomagolási megoldásokat fejlesztő céggel működött együtt. A felhasznált koktélokat Tayēr + Elementary keverte ki, és alighanem megalapozottan Citrusnak (citrus), Woodnak (fa) és Spice-nak (fűszer) nevezte el őket. A Notpla szerepét valószínűleg még ennyire részletesen sem kell ecsetelni.

Az „italfalatkákat” a Londoni Koktélhét (London Cocktail Week) alatt október 13-ig, a Tayēr + Elementarynél van/volt lehetőség megkóstolni, minthogy azonban a koncepció ötletesnek és életképesnek tűnik, a roppanós whisky talán a világ más tájain is bizonyíthat majd.

Forrás: Store Insider


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.