Algába csomagolt whiskykoktél-kapszulák

Bár az elfogyasztásuk környezetbarát, csak limitált helyen és ideig lehet(ett) megkóstolni őket.

Algakivonatba csomagolt, ehető whiskykapszulákat mutatott be a The Glenlivet. A kiszerelés sokkal környezetbarátabb már nem is lehetne.

A kapszulák elfogyasztása úgy történik, hogy az ember bekapja őket, majd pedig a fogaival gyöngéd nyomást gyakorol rájuk. A harapás hatására egy idő után összetörnek, hogy aztán a bennük tartalmazott, 23 milliliter whiskykoktél elárassza a szájüreget. Ezt követően a fogyasztó eldönti, hogy finom volt-e a kapszula, majd pedig az italt és a csomagolását – legalábbis ideális esetben – lenyeli.


A különlegességek létrehozásához a The Glenlivet egy Tayēr + Elementary nevű bárral és egy Notpla nevű, fenntartható csomagolási megoldásokat fejlesztő céggel működött együtt. A felhasznált koktélokat Tayēr + Elementary keverte ki, és alighanem megalapozottan Citrusnak (citrus), Woodnak (fa) és Spice-nak (fűszer) nevezte el őket. A Notpla szerepét valószínűleg még ennyire részletesen sem kell ecsetelni.

Az „italfalatkákat” a Londoni Koktélhét (London Cocktail Week) alatt október 13-ig, a Tayēr + Elementarynél van/volt lehetőség megkóstolni, minthogy azonban a koncepció ötletesnek és életképesnek tűnik, a roppanós whisky talán a világ más tájain is bizonyíthat majd.

Forrás: Store Insider


Nyári ízek újrahangolva  – bemutatkozott a Kozmo Hotel új szezonális étlapja

Nyári ízek újrahangolva – bemutatkozott a Kozmo Hotel új szezonális étlapja 

Feith Attila executive séf vezetésével a szálloda nyári étlapja idén is ízutazásra hívja a vendégeket.
Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.