Amikor a sajt a borral jegyben jár

A sajt a bor legjobb barátja, tartja a mondás. Külön-külön is izgalmas, de amikor a kettőt egyszerre lehet fogyasztani, akkor az egymással harmonizáló és egymást kiegészítő ízek egyszerre emelik magasabb szintre a sajt és a borfogyasztást. Ha pedig hazai, kis tételes magyar borokat párosítanak hazai kézműves sajtvariációkkal, az a köztük lévő kapcsolat kiteljesedését jelentheti.                                                                                            

„Az első és legfontosabb, meg kell határozni, hogy mi a célja a párosításnak: új ízeket előhozni, a borral felerősíteni a sajt ízét vagy pont fordítva, esetleg könnyebben fogyaszthatóvá tenni egy-egy intenzívebb ízű sajtot az átlag fogyasztó számára is", mondja Tamás Tibor, az N28 sommelier-je.                                                                 

 

Április 12-én tartja az N28 Wine & Kitchen első sajt és borkóstolóját, ahol a Hegedűs Sajtműhely sajt variációit párosítja a legjobb hazai borokkal. Az érlelt sajtokra specializálódott családi vállalkozás sajtkészítő mestere, aki egyben a Magyar Sajtkészítők Egyesületének elnöke is, Hegedűs Imre kalauzolja el a vendégeket a sajtkészítés és a sajt történelem izgalmas világába. A család 2008 óta foglalkozik sajtkészítéssel és azóta is folyamatosan gyarapítják az ehhez szükséges tudásukat a legmagasabb minőségi színvonal elérése érdekében. A kóstolón a kiváló sajtok mellé a poharakba az Ujvári, a Pintér, a Barta, a Von Beőthy és a Harsányi pincészetek kis tételes borai kerülnek.                                                                                                     

Részletes tételsor és info: ITT

 

 

 

 

 

Forrás: arterego.hu / Turizmus Online


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.