Amikor a sajt a borral jegyben jár

A sajt a bor legjobb barátja, tartja a mondás. Külön-külön is izgalmas, de amikor a kettőt egyszerre lehet fogyasztani, akkor az egymással harmonizáló és egymást kiegészítő ízek egyszerre emelik magasabb szintre a sajt és a borfogyasztást. Ha pedig hazai, kis tételes magyar borokat párosítanak hazai kézműves sajtvariációkkal, az a köztük lévő kapcsolat kiteljesedését jelentheti.                                                                                            

„Az első és legfontosabb, meg kell határozni, hogy mi a célja a párosításnak: új ízeket előhozni, a borral felerősíteni a sajt ízét vagy pont fordítva, esetleg könnyebben fogyaszthatóvá tenni egy-egy intenzívebb ízű sajtot az átlag fogyasztó számára is", mondja Tamás Tibor, az N28 sommelier-je.                                                                 

 

Április 12-én tartja az N28 Wine & Kitchen első sajt és borkóstolóját, ahol a Hegedűs Sajtműhely sajt variációit párosítja a legjobb hazai borokkal. Az érlelt sajtokra specializálódott családi vállalkozás sajtkészítő mestere, aki egyben a Magyar Sajtkészítők Egyesületének elnöke is, Hegedűs Imre kalauzolja el a vendégeket a sajtkészítés és a sajt történelem izgalmas világába. A család 2008 óta foglalkozik sajtkészítéssel és azóta is folyamatosan gyarapítják az ehhez szükséges tudásukat a legmagasabb minőségi színvonal elérése érdekében. A kóstolón a kiváló sajtok mellé a poharakba az Ujvári, a Pintér, a Barta, a Von Beőthy és a Harsányi pincészetek kis tételes borai kerülnek.                                                                                                     

Részletes tételsor és info: ITT

 

 

 

 

 

Forrás: arterego.hu / Turizmus Online


Nappal hagyományos, éjjel automata - jön az első, távfelügyelt kisbolt

Nappal hagyományos, éjjel automata - jön az első, távfelügyelt kisbolt 

Tervek szerint már idén nyáron működnek az első távfelügyelt boltok Magyarországon.
Brad Pitt és Sting kedvenc borai Miskolcon

Brad Pitt és Sting kedvenc borai Miskolcon 

Idén tovább bővül az Avasi Borangolás programkínálata.
Michelin-csillagos gasztroprogram a debreceni Nagyerdőben

Michelin-csillagos gasztroprogram a debreceni Nagyerdőben 

Ízkánaán, Palya Bea és júniusi erdőillat Debrecenben.
Megvannak a pizzafesztivál győztesei

Megvannak a pizzafesztivál győztesei 

A pizzafesztiválon Magyarország legjobb pizzériái és pizzakészítő mesterei versenyeztek egymással.
Megnyílt a Dobay Cukrászda és Pékség a BudaParton

Megnyílt a Dobay Cukrászda és Pékség a BudaParton 

Harmadik cukrászdáját nyitotta a gasztronómia területén két évtizedes tapasztalattal rendelkező VakVarjú Csoport Budapest egyik legmenőbb, legdinamikusabban fejlődő részén, a festői és egyben lazulós hangulatú BudaParton.
Nagy hazai borravaló-körkép: kinek és mennyit jattolnak a magyarok?

Nagy hazai borravaló-körkép: kinek és mennyit jattolnak a magyarok?  

 A digitális fizetés és a számlába beépített szervizdíj terjedésével folyamatosan átalakul a borravaló intézménye is.
Friss felmérés növényi alapú italok fogyasztásáról

Friss felmérés növényi alapú italok fogyasztásáról 

A Danone Magyarország 2024-ben részt vett az öt kelet-közép-európai országban végzett régiós kutatásban, amely a fogyasztók étkezési szokásait mérte fel.
Megdőlt a világ leghosszabb bagettjének rekordja

Megdőlt a világ leghosszabb bagettjének rekordja 

A rekordot idáig Olaszország tartotta egy több, mint 132 méteres bagettel.  
Főszerepben a nők az idei Gourmet Fesztiválon

Főszerepben a nők az idei Gourmet Fesztiválon 

A „sétáló országkóstoló” ezúttal is nagyot merít a hazai kulináris kínálatból.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.