„Az első és legfontosabb, meg kell határozni, hogy mi a célja a párosításnak: új ízeket előhozni, a borral felerősíteni a sajt ízét vagy pont fordítva, esetleg könnyebben fogyaszthatóvá tenni egy-egy intenzívebb ízű sajtot az átlag fogyasztó számára is", mondja Tamás Tibor, az N28 sommelier-je.
Április 12-én tartja az N28 Wine & Kitchen első sajt és borkóstolóját, ahol a Hegedűs Sajtműhely sajt variációit párosítja a legjobb hazai borokkal. Az érlelt sajtokra specializálódott családi vállalkozás sajtkészítő mestere, aki egyben a Magyar Sajtkészítők Egyesületének elnöke is, Hegedűs Imre kalauzolja el a vendégeket a sajtkészítés és a sajt történelem izgalmas világába. A család 2008 óta foglalkozik sajtkészítéssel és azóta is folyamatosan gyarapítják az ehhez szükséges tudásukat a legmagasabb minőségi színvonal elérése érdekében. A kóstolón a kiváló sajtok mellé a poharakba az Ujvári, a Pintér, a Barta, a Von Beőthy és a Harsányi pincészetek kis tételes borai kerülnek.
Részletes tételsor és info: ITT
Forrás: arterego.hu / Turizmus Online