„Mint egykori workoholic, magam is tudom, hogy a stresszes napokon nagyon nehéz élvezni az étkezést. Az ember legtöbbször csak „bekap valamit”, amiben rendszerint nincsenek meg szükséges tápanyagok. Pedig egy komoly stressznek kitett menedzsernek speciális étrendre van szüksége; ezt kínáljuk mi” – vázolja fel koncepcióját az étterem tulajdonosa, és az ötlet kitalálója, Patricia Essl. A „brainfood”-nak nevezett, saját recept alapján, friss alapanyagokból készített ételek állandó szinten tartják a vércukrot, és elsősorban fogyasztójuk hangulatát, koncenrálóképességét és fizikai teljesítőképességét befolyásolják kedvezően. A fogásokat „energiacsoportok” szerint osztották fel; az étterem tulajdonosa a legújabb táplálkozástudományi ismeretekre hivatkozva azt állítja, másfajta ételt kell választania annak, akik például elmélyült koncentrációra készül, illetve annak, akire tárgyalás vár, vagy az esti lazításkor. A fogásokat szeptembertől telefonon vagy interneten is meg lehet rendelni. (www.gast.at)
Antistressz-menü elvitelre
Speciális, szénhidrátokban, proteinekben és vitaminokban gazdag, elvihető menüt kínál az egyik bécsi belvárosi étterem azoknak a menedzsereknek, akik naponta komoly stressznek teszik ki magukat, amikor megerőltető meetingeken és tárgyalásokon vesznek részt.

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester
A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar
A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.

Új trendek a gin piacon
A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás
Tippek a séftől.

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon
Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.

Furmintok csatája Franciaországban
A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.

Bajban a hazai sörfőzdék
A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.

Fesztiválozik a MOHU új automatája
A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja
Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Új korszak a siófoki menzán
Siófok összes általános- és középiskolájában bevezették a svédasztalos rendszerű menzát.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.