„Mint egykori workoholic, magam is tudom, hogy a stresszes napokon nagyon nehéz élvezni az étkezést. Az ember legtöbbször csak „bekap valamit”, amiben rendszerint nincsenek meg szükséges tápanyagok. Pedig egy komoly stressznek kitett menedzsernek speciális étrendre van szüksége; ezt kínáljuk mi” – vázolja fel koncepcióját az étterem tulajdonosa, és az ötlet kitalálója, Patricia Essl. A „brainfood”-nak nevezett, saját recept alapján, friss alapanyagokból készített ételek állandó szinten tartják a vércukrot, és elsősorban fogyasztójuk hangulatát, koncenrálóképességét és fizikai teljesítőképességét befolyásolják kedvezően. A fogásokat „energiacsoportok” szerint osztották fel; az étterem tulajdonosa a legújabb táplálkozástudományi ismeretekre hivatkozva azt állítja, másfajta ételt kell választania annak, akik például elmélyült koncentrációra készül, illetve annak, akire tárgyalás vár, vagy az esti lazításkor. A fogásokat szeptembertől telefonon vagy interneten is meg lehet rendelni. (www.gast.at)
Antistressz-menü elvitelre
Speciális, szénhidrátokban, proteinekben és vitaminokban gazdag, elvihető menüt kínál az egyik bécsi belvárosi étterem azoknak a menedzsereknek, akik naponta komoly stressznek teszik ki magukat, amikor megerőltető meetingeken és tárgyalásokon vesznek részt.

Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen
A tokaji Minaro Hotel bármenedzsere két koktéllal aratott győzelmet a Magyarország Itala 2025 versenyen.

Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról
Rizs a magyar alföldről, a Körösök völgyéből.

Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép
Egy friss felmérésből kiderült, ahol van lehetőség digitális borravalóadásra, ott a vendégek szívesebben honorálják a színvonalas kiszolgálást.

Nem lesz idén akácméz?
Rekordgyenge termés – drágulás és hiány várható.

Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer kijelentése kiverte a biztosítékot
A borásztársadalom nem nézi jó szemmel az alkoholmentességre buzdító kampányt – szerintük ezzel a hazai borkultúra hitelessége is sérül.

Időutazás a Folly Arborétumban
A badacsonyörsi arborétum a nyári hónapokban is ideális úti cél.

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista
Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.

Hétvégén Somlói Borgála
Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak
Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben
Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.