Átadták a megújult debreceni METRO-t

A METRO áruházlánc 2022-től folyamatosan alakítja át hazai áruházait: a felújítási hullám 2024 első felében érte el debreceni egységüket A professzionális vevők igényeire reagálva, és az új többcsatornás nagykereskedelmi modell alkalmazásának szellemében történt átalakításoknak köszönhetően Debrecen város és Hajdú-Bihar vármegye vendéglátóhelyei és független kiskereskedői hatékonyabb és kényelmesebb szolgáltatásokat élvezhetnek mostantól. A megújult áruházat június 6-án ünnepélyes keretek között vehették birtokba partnereik.  

Bodó Zsolt áruház- és vonzáskörzeti igazgató a megnyitón elmondta, hogy a felújítás látványos, vevőteret érintő részével már április végén elkészültek, míg az energetikai beruházások végére kicsit később tehettek pontot. A munkálatok azonban egyetlen perc kiesést sem okoztak az áruház működésében, hiszen

gyorsított ütemben, éjszaka végezték – a vevők kiszolgálása ezalatt folyamatos volt.

A debreceni egység a második legnagyobb lélekszámú magyar település és vonzáskörzetének vezető nagykereskedelmeként több ezer vendéglátóhelyet és független kiskereskedőt lát el termékekkel, így a zavartalan működés a turizmus érdekeit is szolgálta.

Bodó Zsolt áruház- és vonzáskörzeti igazgató / Forrás: METRO Nagykereskedelem
Bodó Zsolt áruház- és vonzáskörzeti igazgató / Forrás: METRO Nagykereskedelem

Profikra szabott hatékonyság minden szinten

Az átalakítások egyszerre szolgálják a vevők által az áruházban folytatott beszerzések és az áruházi kiszolgálás hatékonyságát. A vásárlói útvonal lerövidült, szélesebb közlekedőfolyosók szolgálják a kényelmes nagybani vásárlást. A vásárlói igényekhez igazítva az áruházi térben nagyobb lett az élelmiszereket kínáló terület.

A termékelhelyezéseket a nagykereskedelmi jelleghez igazították: ez 30-40 százalékkal több raklapos kihelyezést, a polcok nagyobb kiszerelésű termékekkel, egységcsomagokkal való feltöltését, és új lépcsőzetes árazási politika érvényesítését is jelentette. A közös ki- és bejárat kialakításával a vevőszolgálat és kassza terület egy térbe került, ami az ügyintézést és az áruházi közlekedést egyaránt meggyorsította. A hűtőrendszert korszerűsítették, a hűtő- és fagyasztóbútorokat lecserélték, ami nemcsak magasabb komfortot, hanem jelentős energiamegtakarítást is jelent. Az energetikai fejlesztések később kiegészülnek napelemes rendszerrel és világítás-korszerűsítéssel is.

A most átadott, átalakított debreceni nagykereskedelmi üzlet látványos hűtőtároló megoldásai / Forrás: METRO Nagykereskedelem
A most átadott, átalakított debreceni nagykereskedelmi üzlet látványos hűtőtároló megoldásai / Forrás: METRO Nagykereskedelem

Üzenetértékű változások

Dr. Kápolna Beáta beszerzési igazgató, a vállalat Igazgatótanácsának tagja a megnyitón kiemelte: vállalatuk leszámolva a hipermarket-jelleget sugalló külsőségekkel, visszatér a kulcs célcsoportok üzletmenetéhez jobban illeszkedő nagykereskedelmi gyökereihez – ám a 21. századhoz méltóan fejlett eszközökkel, több csatornán műveli azt.

Az új modell az árazásban is megmutatkozik: a népszerű Többet olcsóbban termékkosárban immár közel 5000 áru szerepel, és a kör folyamatosan bővül.

Többcsatornás nagykereskedelmi értékesítés

Az áruházlánc 2021-ben határozta el nemzetközi szinten a kulcs vevőcsoportokra – a vendéglátóipari és a kiskereskedelmi vásárlókra – koncentráló működési stratégiáját. A stratégia célja a többcsatornás nagykereskedelmi értékesítés kiteljesítése, valamint a vállalaton belüli munkafolyamatok hatékonyságának emelése és egyszerűsítése.

Az áruházi értékesítés, a kiszállítási üzletág, valamint a digitalis szolgáltatások alkotják a többcsatornás nagykereskedelmi modell pilléreit.

Bár mindegyik területet érinti a fejlesztés, de a külső szemlélő számára az áruházak és a vevőterek átalakulása a leginkább szembetűnő.

Eddig az áruházlánc 13 hazai tagjából 12 újult meg: sorrendben a budakalászi, a kelet-pesti, a szegedi, a szombathelyi, a győri, a nyíregyházi, a székesfehérvári, a ferencvárosi, a miskolci, a budaörsi, a pécsi és immár a debreceni is. A kecskeméti egység őszi felújításával fog zárulni a kör.

 


Molnár Ferenc álma teljesül: márciustól 0/24-ben nyitva a New York Café

Molnár Ferenc álma teljesül: márciustól 0/24-ben nyitva a New York Café 

Újabb mérföldkőhöz érkezett a világ legszebb kávéházaként számon tartott 130 éves New York Café.
Debrecen borai az idén a következők...

Debrecen borai az idén a következők... 

Hét borvidék hét kiemelkedő pincészete kapta meg a Debrecen Város Bora címet.
Elhunyt a magyar csilitermesztés meghatározó alakja

Elhunyt a magyar csilitermesztés meghatározó alakja 

Váratlanul elhunyt a magyar csili világ ismert alakja, Bánfi Krisztián, akinek Kígyóscsili névvel fémjelzett vállalkozása a hazai csilitermesztés elengedhetetlen részévé vált.
Bajban Románia burgonyatermesztése

Bajban Románia burgonyatermesztése 

Márpedig Európa burgonyatermesztésének harmadát eddig Románia adta.
Nincs fából vaskarika: búcsúzik a balatonfüredi étterem

Nincs fából vaskarika: búcsúzik a balatonfüredi étterem 

Az étterem  közösségi oldalán jelentette be, hogy fájó szívvel, de bezárják a vendéglátóegységet.
Programok és fejlesztések a villányi borvidéken

Programok és fejlesztések a villányi borvidéken 

A következő pár évben összesen mintegy ötmilliárd forintnyi fejlesztés valósul meg Villányban.
Rajnai rizling a legjobb magyar borok között

Rajnai rizling a legjobb magyar borok között 

A Pannonhalmi borvidék egyik legismertebb pincészeténél, a Cseri Pincészetnél jóideje fontos szerep jut a számoknak.  
Hamarosan személyzet nélküli Auchant nyitnak Újbudán

Hamarosan személyzet nélküli Auchant nyitnak Újbudán 

Személyzet nélküli, okos üzletet nyit február végén a nemzetközi kiskereskedelmi üzletlánc.
Michelin-csillagok Ausztriának: kulináris kiválóságok díjazása a MICHELIN Guide-on

Michelin-csillagok Ausztriának: kulináris kiválóságok díjazása a MICHELIN Guide-on 

Mérföldkő az osztrák kulináris és turizmus helyzetben: 82 MICHELIN-csillag, 33 Zöld Csillag és 43 Bib-Gourmand-díj Ausztriának.
Felmérés: mennyit költenek fenntartás nélkül a vendégek egy étteremben?

Felmérés: mennyit költenek fenntartás nélkül a vendégek egy étteremben? 

A hazai vendéglátóipar számára érdekes adatokat szolgáltat az a kutatás, amelynek legfőbb megállapításait most ismertetjük.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.