Ez a legszínvonalasabb autópálya-étterem

2011 után immár másodszor kapta meg "A Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ legszínvonalasabb partnere" címet az M7-es autópálya 60. kilométerénél lévő fehérvári M7 Bisztró - Albapark étterem.

A Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ Vagyongazdálkodási konferenciáján átadták az M0, M1, M3, M7 autópályák mellett található legjobb éttermeknek járó díjakat.
A legszínvonalasabb autópálya-étteremnek járó díjat 2011 után idén is a M7-es autópálya 60. kilométerénél lévő fehérvári M7 Bisztró - Albapark étterem nyerte el. Az elismerést Szabó Zoltán, a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ főigazgatója adta át Szakály Attilának, az M7 Bisztró - Albapark étterem vezetőjének.

A Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ (KKK) a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium háttérintézménye, az országos közúthálózat vagyonkezelője, elsődleges feladata a közúthálózat finanszírozását szolgáló költségvetési előirányzatok kezelése és a közlekedési szakma koordinációja. A KKK minden évben több alkalommal felkeresi azokat az autópályák mellett található éttermeket, amelyek önállóan, vagy üzemanyag-töltőállomással egybeépítve nyújtanak étkezési és pihenési szolgáltatásokat az úton lévőknek. A látogatás során egy ellenőrzési lista alapján pontozzák az éttermek által nyújtott étel- és italkínálatot, az étterem és a mellékhelységek tisztaságát, a berendezések minőségét, a kiegészítő szolgáltatásokat, mint például a gyermekek számára biztosított játszósarkot.



Házias ízek és grillpult

Az M7-es fehérvári pihenőjében közel három évtizede nyílt meg – az országban elsők között – az autópálya menti vendéglátóhely. Az autósok, kamionosok körében már akkor rendkívül népszerű Fehérvár bisztrót Szakály Antal üzemeltette 1984-től, a 2009-ben megnyílt M7 Bisztró - Albapark étterem vezetését pedig fia, Szakály Attila vette át. Az M7 Bisztró - Albapark étteremben a korábban megszokott, házias ízesítésű készételek mellett immár önkiszolgáló salátabár és grillpult is várja a vendégeket. A hűtővitrinből kiválasztott, pácolt hússzeleteket a szakácsok a látványkonyhában elhelyezett rostlapon sütik meg, a vendég kívánságának megfelelően. Az étteremben árusított péksütemények nem „gyári”, fagyasztott alapanyagból, hanem az étterem házi pékműhelyében, minden nap frissen készülnek. A vendéglátóhely az úton lévőknek étkezési lehetőség mellett tusolót, pelenkázót, gyermekjátszót, illetve üzleti tárgyalót és ingyenes internet-hozzáférést is kínál. Ezekkel a szolgáltatásokkal a nyugat-európai mintát követve az étterem autópálya melletti üzleti találkozóhelyként is kíván funkcionálni.

A vállalkozás, amelynek éttermében naponta több száz vendég fordul meg, a tavalyi évben közel 300 millió forintos forgalmat ért el.


Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.
Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market

Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market 

A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag a fővárosban, hanem az egyik legnagyobb ginfesztivál főszereplője is.
Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot!

Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot! 

A Tej Terméktanács országos marketingkampányt indított a hazai előállítású trappista sajt fogyasztásának ösztönzésére.
Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.