Ez a legszínvonalasabb autópálya-étterem

2011 után immár másodszor kapta meg "A Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ legszínvonalasabb partnere" címet az M7-es autópálya 60. kilométerénél lévő fehérvári M7 Bisztró - Albapark étterem.

A Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ Vagyongazdálkodási konferenciáján átadták az M0, M1, M3, M7 autópályák mellett található legjobb éttermeknek járó díjakat.
A legszínvonalasabb autópálya-étteremnek járó díjat 2011 után idén is a M7-es autópálya 60. kilométerénél lévő fehérvári M7 Bisztró - Albapark étterem nyerte el. Az elismerést Szabó Zoltán, a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ főigazgatója adta át Szakály Attilának, az M7 Bisztró - Albapark étterem vezetőjének.

A Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ (KKK) a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium háttérintézménye, az országos közúthálózat vagyonkezelője, elsődleges feladata a közúthálózat finanszírozását szolgáló költségvetési előirányzatok kezelése és a közlekedési szakma koordinációja. A KKK minden évben több alkalommal felkeresi azokat az autópályák mellett található éttermeket, amelyek önállóan, vagy üzemanyag-töltőállomással egybeépítve nyújtanak étkezési és pihenési szolgáltatásokat az úton lévőknek. A látogatás során egy ellenőrzési lista alapján pontozzák az éttermek által nyújtott étel- és italkínálatot, az étterem és a mellékhelységek tisztaságát, a berendezések minőségét, a kiegészítő szolgáltatásokat, mint például a gyermekek számára biztosított játszósarkot.



Házias ízek és grillpult

Az M7-es fehérvári pihenőjében közel három évtizede nyílt meg – az országban elsők között – az autópálya menti vendéglátóhely. Az autósok, kamionosok körében már akkor rendkívül népszerű Fehérvár bisztrót Szakály Antal üzemeltette 1984-től, a 2009-ben megnyílt M7 Bisztró - Albapark étterem vezetését pedig fia, Szakály Attila vette át. Az M7 Bisztró - Albapark étteremben a korábban megszokott, házias ízesítésű készételek mellett immár önkiszolgáló salátabár és grillpult is várja a vendégeket. A hűtővitrinből kiválasztott, pácolt hússzeleteket a szakácsok a látványkonyhában elhelyezett rostlapon sütik meg, a vendég kívánságának megfelelően. Az étteremben árusított péksütemények nem „gyári”, fagyasztott alapanyagból, hanem az étterem házi pékműhelyében, minden nap frissen készülnek. A vendéglátóhely az úton lévőknek étkezési lehetőség mellett tusolót, pelenkázót, gyermekjátszót, illetve üzleti tárgyalót és ingyenes internet-hozzáférést is kínál. Ezekkel a szolgáltatásokkal a nyugat-európai mintát követve az étterem autópálya melletti üzleti találkozóhelyként is kíván funkcionálni.

A vállalkozás, amelynek éttermében naponta több száz vendég fordul meg, a tavalyi évben közel 300 millió forintos forgalmat ért el.


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.