Az év Mentes Séfje kerestetik!

Idén is a METRO Gasztroakadémia szolgál a Csak a Mentes által szervezett Az Év Mentes Séfje verseny otthonául. A biztonságos, allergén- és cukormentes, vegán ínyencségek megmérettetésére immár hatodik alkalommal kerül sor.

A február 13-i döntőt a két kategóriában (amatőr, profi) rendezett élő selejtezők előzik meg. A versenyre január 10-ig jelentkezhetnek a műkedvelő és a hivatásos szakácsok, akik készen állnak arra, hogy alternatív alapanyagokból alkossanak korszerű, egészséges és biztonságos fogásokat.

Akcióban a tavalyi Profi kategória győztese / Forrás: csakamentes.hu
Akcióban a tavalyi Profi kategória győztese / Forrás: csakamentes.hu

A versenyen készített ételek és desszertek mindegyike glutén-, cukor-, tejmentes és vegán. Az Év Mentes Séfje verseny célja, hogy felhívja a figyelmet az allergénmentes, egészséges táplálkozás fontosságára, valamint bemutassa, hogy allergénmentesen is lehet finoman és változatosan étkezni. A résztvevők alternatív alapanyagok felhasználásával készítik el mentes fogásaikat, így az alkotás igazi kreatív élmény számukra.

A METRO Nagykereskedelem a fenntartható gasztronómia elkötelezett támogatójaként szívesen áll be olyan kezdeményezések mögé, melyek a vendéglátás környezeti hatásának mérséklésére, valamint az egészséges táplálkozás népszerűsítésére törekednek. A versenyzők ezért a METRO kiváló minőségű, biztonságos forrásból származó alapanyagait használják fel a METRO Gasztroakadémián megvalósuló program során.

 

Jelentkezési határidő:

2024. január 10. – amatőr és profi kategóriában egyaránt

A jelentkezési díj amatőr kategóriában 9900 Ft, profi kategóriában 12.990 Ft.

 

Selejtezők időpontjai:

2024.01.15. Amatőr kategória selejtező

2024.01.16. Profi kategória selejtező

Mindkét kategória döntőjére 2024. 02. 13-án kerül sor

 

További részletek és jelentkezési űrlap az alábbi oldalon:

https://csakamentes.hu/sefverseny

 


Magyar pezsgő a világ legjobbjai között

Magyar pezsgő a világ legjobbjai között 

A Kreinbacher Birtok Prestige Brut tétele aranyérmet vihetett haza a 2025-ös Decanter World Wine Awards-ról.
Ízek Kertje Nagyrédén

Ízek Kertje Nagyrédén 

Nagyréde nem csupán a mátrai borvidék egyik fontos központja, hanem egyre inkább kulturális és gasztronómiai élmények színtere is.
Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel

Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel 

Napi cukiság kimaxolva: a Gundel „család” tagja lett Samu, a kiselefánt.
Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén

Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén 

A Zelna Borászat Peregrina vörösbora aranyérmet nyert a Decanter World Wine Awards-on.
Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás

Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás 

Megkezdődtek a 2026-os Südback előkészületei.
Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek

Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek 

Négy évtized különleges fogásai a Matild Palotában – egy estén felszolgálva.
Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében

Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében 

Idén 22. alkalommal rendezték meg a világ legnagyobb, egyben legjelentősebb hatású borversenyét.
Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen

Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen 

A tokaji Minaro Hotel bármenedzsere két koktéllal aratott győzelmet a Magyarország Itala 2025 versenyen.
Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról

Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról 

Rizs a magyar alföldről, a Körösök völgyéből.
Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép

Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép  

Egy friss felmérésből kiderült, ahol van lehetőség digitális borravalóadásra, ott a vendégek szívesebben honorálják a színvonalas kiszolgálást.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.