Decemberben ismét Csak a Mentes Karácsonyi Fesztivál

Az idén 5 éves Csak a Mentes mindig friss és hiteles szakértői tartalmakkal, eseményekkel nyújt segítséget az ételérzékenységben szenvedők és a mentes életmód iránt érdeklődők számára - tájékoztatták lapunkat a szervezők.

Mostanra a Csak a Mentes közössége, a legaktívabb hazai mentes közösségé vált. A gasztronómia mellett, -többek között- találkozhatunk náluk a: természetes bőrápolással, a zero waste, vegyszermentes háztartással és egyéb fenntarthatósággal kapcsolatos tartalmakkal, termékekkel is. Legfőbb feladatuknak tekintitk felkutatni a legújabb mentes termékeket és szolgáltatásokat, melyeket minden esetben minőségileg ellenőriznek, így garantáltan 100%-osan megbízható termékek jutnak a felhasználókhoz.

A 2022 december 9-10-ei Csak a Mentes Karácsonyi Fesztiválon pedig kiemelt szerepet kap a jövőre 6. alkalommal megrendezésre kerülő Csak a Mentes Év Séfje verseny, melyre glutén-, cukor-, tejmentes és vegán receptekkel jelentkezhetnek a résztvevők. A cél évről évre, felhívni a figyelmet az egészséges, allergénmentes táplálkozásra és nem utolsó sorban bemutatni, hogy a mentes étkezés nem unalmas, sőt! Megannyi lehetőséget, újdonságot és az alkotás élményét adja egy-egy új alapanyag, új ízvilág kipróbálása.

Herczeg Andrea a Csak a Mentes alapító-tulajdonosa szenvedélyesen szereti a munkáját, küldetése egy egységes és mindenki számára elérhető, mentes világ megteremtése.

Mit kínál az adventi időszak Mentes rendezvénye?

  • Magyarország egyetlen mentes karácsonyi vására, kifejezetten a speciális életmódot folytatóknak
  • Mindent megtalálnak egy helyen, amire egy ételérzékenynek szüksége lehet az ünnepek alatt; bejgli, szaloncukor, alapanyagok, ajándékok tudatosan
  • Más rendezvényekkel ellentétben, itt a helyszínen hatalmas kedvezményekkel vásárolhatnak az érdeklődők
  • Mindent meg lehet kóstolni, mielőtt megvásárolják
  • A felmerülő kérdésekre is megkaphatják a válaszokat, hiszen szakemberek hada várja a látogatókat
  • Olyan közösségbe csöppennek, ahol mindenki hasonlóan gondolkodik és él, így könnyen köttetnek barátságok, ismeretségek
  • Gyereksarokkal is készülünk, hogy a legkisebbek is elfoglalják magukat
  • Ételudvar is várja a vendégeket, ahol frissen készült gluténmentes hamburgereket ehetnek
  • Szűrőbusszal is készülünk, amely mindenki rendelkezésére áll a rendezvény alatt
  • Workshopokon és előadásokon is részt vehetnek, amelyeket olyan szakemberek tartanak, akik folyamatosan képzik magukat és érintettek a mentes témákban
  • Sztárvendég: Katus Attila

 


Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.