Decemberben ismét Csak a Mentes Karácsonyi Fesztivál

Az idén 5 éves Csak a Mentes mindig friss és hiteles szakértői tartalmakkal, eseményekkel nyújt segítséget az ételérzékenységben szenvedők és a mentes életmód iránt érdeklődők számára - tájékoztatták lapunkat a szervezők.

Mostanra a Csak a Mentes közössége, a legaktívabb hazai mentes közösségé vált. A gasztronómia mellett, -többek között- találkozhatunk náluk a: természetes bőrápolással, a zero waste, vegyszermentes háztartással és egyéb fenntarthatósággal kapcsolatos tartalmakkal, termékekkel is. Legfőbb feladatuknak tekintitk felkutatni a legújabb mentes termékeket és szolgáltatásokat, melyeket minden esetben minőségileg ellenőriznek, így garantáltan 100%-osan megbízható termékek jutnak a felhasználókhoz.

A 2022 december 9-10-ei Csak a Mentes Karácsonyi Fesztiválon pedig kiemelt szerepet kap a jövőre 6. alkalommal megrendezésre kerülő Csak a Mentes Év Séfje verseny, melyre glutén-, cukor-, tejmentes és vegán receptekkel jelentkezhetnek a résztvevők. A cél évről évre, felhívni a figyelmet az egészséges, allergénmentes táplálkozásra és nem utolsó sorban bemutatni, hogy a mentes étkezés nem unalmas, sőt! Megannyi lehetőséget, újdonságot és az alkotás élményét adja egy-egy új alapanyag, új ízvilág kipróbálása.

Herczeg Andrea a Csak a Mentes alapító-tulajdonosa szenvedélyesen szereti a munkáját, küldetése egy egységes és mindenki számára elérhető, mentes világ megteremtése.

Mit kínál az adventi időszak Mentes rendezvénye?

  • Magyarország egyetlen mentes karácsonyi vására, kifejezetten a speciális életmódot folytatóknak
  • Mindent megtalálnak egy helyen, amire egy ételérzékenynek szüksége lehet az ünnepek alatt; bejgli, szaloncukor, alapanyagok, ajándékok tudatosan
  • Más rendezvényekkel ellentétben, itt a helyszínen hatalmas kedvezményekkel vásárolhatnak az érdeklődők
  • Mindent meg lehet kóstolni, mielőtt megvásárolják
  • A felmerülő kérdésekre is megkaphatják a válaszokat, hiszen szakemberek hada várja a látogatókat
  • Olyan közösségbe csöppennek, ahol mindenki hasonlóan gondolkodik és él, így könnyen köttetnek barátságok, ismeretségek
  • Gyereksarokkal is készülünk, hogy a legkisebbek is elfoglalják magukat
  • Ételudvar is várja a vendégeket, ahol frissen készült gluténmentes hamburgereket ehetnek
  • Szűrőbusszal is készülünk, amely mindenki rendelkezésére áll a rendezvény alatt
  • Workshopokon és előadásokon is részt vehetnek, amelyeket olyan szakemberek tartanak, akik folyamatosan képzik magukat és érintettek a mentes témákban
  • Sztárvendég: Katus Attila

 


Olasz csúcsgasztronómia, szuperprémium italok, hamisítatlan itáliai hangulat

Olasz csúcsgasztronómia, szuperprémium italok, hamisítatlan itáliai hangulat 

Ilyen volt a a Balaton Wine&Gourmet fesztivál Veszprémben, a nyárt búcsúztató utolsó hétvégén.
Indul a pályázat vidéki kávéházaknak és speciális vendéglátóhelyeknek

Indul a pályázat vidéki kávéházaknak és speciális vendéglátóhelyeknek 

Egymilliárd forint értékű támogatást hívhatnak le vidéki kávéházak és alkoholmentes italokra specializálódott vendéglátóhelyek.
Itt az új magyar szőlőfajta?

Itt az új magyar szőlőfajta? 

Elismerést kapott a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) Georgikon Campusán nemesített szőlőfajta.
Bolladoro:  ahol az étel és a kultúra találkozik

Bolladoro: ahol az étel és a kultúra találkozik 

A Bolladoro nem csupán kulináris, hanem kulturális programokkal is várja vendégeit.
Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat?

Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat? 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) már várja a jelöléseket.
Ciberézés, öregítés és Szatmár "fekete aranya" Tatán

Ciberézés, öregítés és Szatmár "fekete aranya" Tatán 

Bemutatják Szabolcs-Szatmár Bereg gazdag ízvilágát.
Szép üzenettel készítettek filmet a történelmi étteremről - komoly elismerés a jutalma

Szép üzenettel készítettek filmet a történelmi étteremről - komoly elismerés a jutalma 

A legjobb három közé választották egy rangos filmfesztiválon a Gundel Étterem jelnyelvi kommunikációt bemutató alkotását.
Ismét topséfek választják ki a világ legjobb fiatal tehetségét

Ismét topséfek választják ki a világ legjobb fiatal tehetségét 

Bejelentették a S.Pellegrino Young Chef Academy verseny 2024-25 nemzetközi zsűrijének névsorát.
Három héttel korábban kezdődött a szüret ezen a szőlőbirtokon

Három héttel korábban kezdődött a szüret ezen a szőlőbirtokon 

Az aszályos időjárás ellenére jó termésre számít Benesch Antal főborász.
Íme, a legújabb prémium gin portfólió

Íme, a legújabb prémium gin portfólió 

A Premium Gin legújabb portfóliójába kaphattunk betekintést.

Interjú

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.
Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén

Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén 

A Klasszis TopDesign 2024 verseny egyik zsűritagja, Ariana Grüll a tavalyi versennyel kapcsolatos tapasztalatairól mesélt, és arról, hogy mit vár az idei pályaművektől.  
Vylyan Pincészet: Feketén-fehéren, nyáron zöldre váltva

Vylyan Pincészet: Feketén-fehéren, nyáron zöldre váltva 

Indul a verjus-szüret a Villány-siklósi-borvidék egyik legjelentősebb, patinás, több mint 30 éves múlttal rendelkező pincészeténél, a Vylyan birtokon.