Decemberben ismét Csak a Mentes Karácsonyi Fesztivál

Az idén 5 éves Csak a Mentes mindig friss és hiteles szakértői tartalmakkal, eseményekkel nyújt segítséget az ételérzékenységben szenvedők és a mentes életmód iránt érdeklődők számára - tájékoztatták lapunkat a szervezők.

Mostanra a Csak a Mentes közössége, a legaktívabb hazai mentes közösségé vált. A gasztronómia mellett, -többek között- találkozhatunk náluk a: természetes bőrápolással, a zero waste, vegyszermentes háztartással és egyéb fenntarthatósággal kapcsolatos tartalmakkal, termékekkel is. Legfőbb feladatuknak tekintitk felkutatni a legújabb mentes termékeket és szolgáltatásokat, melyeket minden esetben minőségileg ellenőriznek, így garantáltan 100%-osan megbízható termékek jutnak a felhasználókhoz.

A 2022 december 9-10-ei Csak a Mentes Karácsonyi Fesztiválon pedig kiemelt szerepet kap a jövőre 6. alkalommal megrendezésre kerülő Csak a Mentes Év Séfje verseny, melyre glutén-, cukor-, tejmentes és vegán receptekkel jelentkezhetnek a résztvevők. A cél évről évre, felhívni a figyelmet az egészséges, allergénmentes táplálkozásra és nem utolsó sorban bemutatni, hogy a mentes étkezés nem unalmas, sőt! Megannyi lehetőséget, újdonságot és az alkotás élményét adja egy-egy új alapanyag, új ízvilág kipróbálása.

Herczeg Andrea a Csak a Mentes alapító-tulajdonosa szenvedélyesen szereti a munkáját, küldetése egy egységes és mindenki számára elérhető, mentes világ megteremtése.

Mit kínál az adventi időszak Mentes rendezvénye?

  • Magyarország egyetlen mentes karácsonyi vására, kifejezetten a speciális életmódot folytatóknak
  • Mindent megtalálnak egy helyen, amire egy ételérzékenynek szüksége lehet az ünnepek alatt; bejgli, szaloncukor, alapanyagok, ajándékok tudatosan
  • Más rendezvényekkel ellentétben, itt a helyszínen hatalmas kedvezményekkel vásárolhatnak az érdeklődők
  • Mindent meg lehet kóstolni, mielőtt megvásárolják
  • A felmerülő kérdésekre is megkaphatják a válaszokat, hiszen szakemberek hada várja a látogatókat
  • Olyan közösségbe csöppennek, ahol mindenki hasonlóan gondolkodik és él, így könnyen köttetnek barátságok, ismeretségek
  • Gyereksarokkal is készülünk, hogy a legkisebbek is elfoglalják magukat
  • Ételudvar is várja a vendégeket, ahol frissen készült gluténmentes hamburgereket ehetnek
  • Szűrőbusszal is készülünk, amely mindenki rendelkezésére áll a rendezvény alatt
  • Workshopokon és előadásokon is részt vehetnek, amelyeket olyan szakemberek tartanak, akik folyamatosan képzik magukat és érintettek a mentes témákban
  • Sztárvendég: Katus Attila

 


A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.