A csirkehúsban lévő szalmonellabaktérium a legalább hetven fokon minimum tíz percig történő sütés-főzés során elpusztul – nyilatkozta dr Bogár István kemma.hu-nak. A szakembereket nem is riasztja ez az ügy, mivel a fertőzés túlnyomó része vágóhídi felülfertőződés. A baromfi nem ennyire fertőzött, a vizsgálatok eredményei a tenyészállományoknál lényegesen jobbak. A szalmonellás fertőzések nagy része nem jelent veszélyt sem emberre, sem állatra. Az egyéb állatfajok húsa, zöldségek, növények szalmonella fertőzöttsége is legalább ilyen veszélyes az emberi egészségre, csak ezzel nem foglalkozik senki. Mióta húst eszik az ember annak szalmonella fertőzöttsége ugyan annyi, és ez eddig semmilyen óriási problémát nem jelentett ez a táplálkozásban. Ugyanakkor, véleménye szerint a pánikkeltés jelentős kártételt okoz az ágazat valamennyi szereplőjének. Veszélyezteti a vágóhidak, a brojler telepek, a keltetők, a szülőpár tartók, a takarmánykeverők, az állatorvosok és valamennyi azon személy munkáját, akik ezen ágazat működtetéséből élnek. A félretájékoztatott emberek könnyen elhiszik, hogy a szalmonellás baromfitól bajuk lesz, ami nem igaz. Az export semmivel sem jobb, sőt. Egy ilyen „mondvacsinált probléma, rémhír” nélkül is elég súlyos az ágazat gazdasági helyzete. (forrás: kemma.hu)
Az állatorvos állítja: a szalmonellás csirkehús csak rémhír
Dr. Bogár István, a Komárom-Esztergom megyei állatorvosi kamara elnöke szerint nagy öngól volt ezt hír így közzétenni, anélkül, hogy a csirkehús származását, a talált törzset nem közölték a tájékoztatóban, csak pánikkeltésre alkalmas ez az információ.

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert
A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester
A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar
A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.

Új trendek a gin piacon
A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás
Tippek a séftől.

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon
Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.

Furmintok csatája Franciaországban
A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.

Bajban a hazai sörfőzdék
A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.

Fesztiválozik a MOHU új automatája
A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja
Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.