Az egyik legolcsóbb csokimikulás a legfinomabb

Decemberhez közeledve Ausztria vezető gasztromagazinja, a Falstaff csokimikulásokat tesztelt. A szomszédban pedig számos olyan finomság kapható, amelyek a hazai polcokon is megtalálhatóak – így számunkra is érdekes lehet a végeredmény.

A vakteszten szerepelt a diszkontlánc saját márkás mikulásától kezdve a több ezer forintos kézzel készített változaton át szinte minden. Egy viszont közös volt bennük: mindegyik tejcsokoládéból készült – számolt be a Vince Magazin.

A tesztet a Falstaff szakértői és szerkesztői végezték: a résztvevők vakon értékelték a csokoládékat 5 szempont szerint. Minden kategóriában 20 pontot, adhattak, a maximálisan elérhető 100 pont volt.

87 ponttal a Lindt csokimikulása végzett az élen, viszont bekerült a top 10-be egy kifejezetten olcsónak számító termék is (az itthon is kaphatókat kemeltük).

A Top 10-es lista:
  • Lindt – 87,2 pont (1400 forint / 100g)
  • Heini Luzern – 83,8 pont
  • Sprüngli – 82 pont
  • Sluka − 79,5 pont
  • Läckerli Huus – 78,9 pont
  • Zotter − 78,3 pont
  • Migros – 77 pont
  • Läderach – 73,2 pont
  • Milka – 72,4 pont (1000 forint / 100g)
  • Aldi Monarc – 72,2 pont (400 forint / 100 g)

Tovább olvasok >>


A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon

A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon 

Michelin-csillagos éttermek, népszerű street food helyek, borászatok, cukrászdák és kézműves finomságok egy helyen.
Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől

Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől 

Idén luxuscikk lehet a cseresznye és az őszibarack is.
Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.