Az ezer fogyasztó megkérdezésével az USA-ban, az Egyesült Királyságban, Németországban, Argentínában és Kínában készített felmérés szerint a fogyasztók több mint fele kifejezetten igényelte, hogy pontosan tájékoztassák arról, milyen az élelmiszer tápértéke, milyen adalékanyagokat adtak hozzá, milyen körülmények között tartották az állatokat, és hogy ki a felelős, ha élelmiszerbiztonsággal kapcsolatos problémák merülnek fel. Ma is elvárják, hogy az élelmiszeripari cégek felelősnek érezzék magukat a fogyasztóik egészsége iránt, és még inkább így lesz ez 2020-ban. A fogyasztók 75 százalékának szimpatikus lenne, ha a cégek környezettudatosan működnének – állítja a Ketchum's Global Food & Nutrition Practice tanulmánya. A cég igazgatója szerint az egyik fontos végkövetkeztetés az, hogy az emberek az üzletektől és az éttermektől is a mainál több információt várnak. (www.costsectorcatering.co.uk)
Az „Élelmiszer 2020” tanulmány következtetései
Egy, a napokban publikált tanulmány azt vizsgálja, milyen elvárásaik vannak most a fogyasztóknak az élelmiszerekkel szemben, és milyenek leszek 2020-ban.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.