Az ezer fogyasztó megkérdezésével az USA-ban, az Egyesült Királyságban, Németországban, Argentínában és Kínában készített felmérés szerint a fogyasztók több mint fele kifejezetten igényelte, hogy pontosan tájékoztassák arról, milyen az élelmiszer tápértéke, milyen adalékanyagokat adtak hozzá, milyen körülmények között tartották az állatokat, és hogy ki a felelős, ha élelmiszerbiztonsággal kapcsolatos problémák merülnek fel. Ma is elvárják, hogy az élelmiszeripari cégek felelősnek érezzék magukat a fogyasztóik egészsége iránt, és még inkább így lesz ez 2020-ban. A fogyasztók 75 százalékának szimpatikus lenne, ha a cégek környezettudatosan működnének – állítja a Ketchum's Global Food & Nutrition Practice tanulmánya. A cég igazgatója szerint az egyik fontos végkövetkeztetés az, hogy az emberek az üzletektől és az éttermektől is a mainál több információt várnak. (www.costsectorcatering.co.uk)
Az „Élelmiszer 2020” tanulmány következtetései
Egy, a napokban publikált tanulmány azt vizsgálja, milyen elvárásaik vannak most a fogyasztóknak az élelmiszerekkel szemben, és milyenek leszek 2020-ban.

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester
A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar
A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.

Új trendek a gin piacon
A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás
Tippek a séftől.

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon
Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.

Furmintok csatája Franciaországban
A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.

Bajban a hazai sörfőzdék
A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.

Fesztiválozik a MOHU új automatája
A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja
Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Új korszak a siófoki menzán
Siófok összes általános- és középiskolájában bevezették a svédasztalos rendszerű menzát.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.