Az éttermek csomagolt ételeinek tápértéke gyakran magasabb a kívánatosnál

A táplálkozástudományi szakértők arra hívják a figyelmet, hogy az alacsony kalóriaértékűnek feltüntetett élelmiszerek gyakran nem is olyan egészségesek. Egy új tanulmány eredményei szerint az előre elkészített élelmiszerek átlagosan nyolc százalékkal több zsírt tartalmaznak, mint azt a felirataik jelzik.

A nemrégen végzett tanulmány adatai szerint a tartósított élelmiszerek több kalóriát tartalmaznak, mint ahogy azt felirataik közlik, tájékoztat a Daily News. A tanulmány, amelyet a Journal of the American Deitician Association közölt, arról is ír, hogy az éttermek által felszolgált fogások egyes esetekben akár 18 százalékkal több kalóriát is tartalmazhatnak, mint ahogy azt az étlapon feltüntetik. Susan Roberts, a Tuffts University táplálkozásügyi szakértője szerint a 29 étteremre és 10 fagyasztott termékeket forgalmazó éttermi láncra kiterjedő vizsgálat elsősorban azokra az élelmiszerekre vonatkozott, amelyeket a fogyókúrázók előszeretettel használnak, vagyis azokra a tápanyagokra, amelyek 500 kalóriánál kevesebbet tartalmaznak. Roberts szerint a fogyasztóknak elsősorban azzal kell tisztában lenniük, hogy mi az "ami pontosan a tányérra kerül". [Forrás: OrientPress Hírügynökség]

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.