Az EUFE kifőzte, Buday megfőzte, a kerecsendiek mind megették!

Következő állomására érkezett az EUFE Roadshow, amely Buday Péter mesterszakács irányításával a közétkeztetés minőségi megújítását kívánja elősegíteni. A közismert séf az átlagos, fejenként 300 forintos költségkeretből ínycsiklandó menüket készít, melyek nemcsak változatosak, hanem egészségesek is. Az Étkezési Utalvány Forgalmazói Egyesülés (EUFE) által elindított roadshow ezúttal Kerecsendre látogatott, ahol újból bebizonyosodott, hogy egy kis fantáziával és eltökéltséggel akár a menzai menü is különleges gasztronómiai élvezetet nyújthat.

Kerecsenden, a helyi közétkeztetését biztosító napközi otthonos óvoda konyháját kereste fel az EUFE Roadshow, ahol a konyha dolgozói Buday Péter irányításával készítették el az erre alkalomra készített különleges „Buday menüt”. A közös munka eredményeként a menzára igyekvő gyerekek legnagyobb meglepetésükre olyan fogások közül válogathattak, mint a brokkoli krémleves sajt chipsszel, olasz rakott tészta (spenótos lasagna), almás csirkemell mazsolás rizzsel és mézes joghurtos céklával, illetve az aszalt szilvás, pulykával töltött sütőtök burgonyapürével, desszertként pedig banán csokoládészósszal.

A megszokottól eltérő, változatos íz világ bemutatásával a szervezők a helyi önkormányzatok és közétkeztetési cégek figyelmét szeretnék felhívni a minőségfejlesztést fontosságára a közétkeztetésben, különös tekintettel a gyermekétkeztetésre. Kerecsenden sajnos igen sok a halmozottan hátrányos helyzetben lévő család, ami fokozott felelősséget jelent a közétkeztetésre nézve is, mivel előfordul, hogy a nehéz helyzetben lévő családokból érkező gyermekek csak az általuk látogatott közintézményben jutnak meleg ételhez. Annak érdekében, hogy az EUFE Roadshow keretében felszolgált fogások elkészítésének módját és a további lehetőségeket a konyha dolgozói és a helyi közintézmények képviselői is megismerjék Buday Péter az ebédeltetést követően a Magyary Károly Általános Iskola könyvtárában előadást is tartott. Kerecsend napközi otthonos óvoda konyhájának dolgozói az EUFE segítségével nem csupán Buday Péter szakmai tanácsaival lettek gazdagabbak.

Az EUFE Egyesülés 750 ezer forintot adományozott a közkonyha számára, a személyzet munkáját segítő korszerű konyhai gépek és eszközök vásárlására, hogy ezzel is hozzájáruljon Kerecsend közétkeztetésének minőségi fejlesztéséhez. „Fontos, hogy már gyerekkorban minél változatosabb és egészségesebb ételekkel ismerkedjünk meg, mivel ez felnőtt korunkban is meghatározza az étkezési kultúránkat. Az EUFE által szervezett roadshow elősegíti, hogy még ízletesebb még egészségesebb ételekkel tudjuk megörvendeztetni a közétkeztetésben résztvevőket. Nagy öröm számomra, hogy megoszthatom tapasztalatimat a kollégákkal és a helyi közintézményekkel. ” – mondta Buday Péter. „A Gödöllőn útjára indult EUFE Roadshow ráirányította a figyelmet a közétkeztetés, ezen belül is a gyermekétkeztetés minőségi megújításának fontosságára. Azt tapasztaljuk, hogy a hazai települések érdekeltek a közétkeztetés további fejlesztésében. Az EUFE Roadshow nyomán több önkormányzat határozta el saját közétkeztetési reformját, azt hiszem, ennél semmi sem bizonyítja jobban kezdeményezésünk sikerét.”- mondta Bessenyey Bálint az Étkezési Utalvány Forgalmazói Egyesülés igazgatója.

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.