Az EUFE kifőzte, Buday megfőzte, a kerecsendiek mind megették!

Következő állomására érkezett az EUFE Roadshow, amely Buday Péter mesterszakács irányításával a közétkeztetés minőségi megújítását kívánja elősegíteni. A közismert séf az átlagos, fejenként 300 forintos költségkeretből ínycsiklandó menüket készít, melyek nemcsak változatosak, hanem egészségesek is. Az Étkezési Utalvány Forgalmazói Egyesülés (EUFE) által elindított roadshow ezúttal Kerecsendre látogatott, ahol újból bebizonyosodott, hogy egy kis fantáziával és eltökéltséggel akár a menzai menü is különleges gasztronómiai élvezetet nyújthat.

Kerecsenden, a helyi közétkeztetését biztosító napközi otthonos óvoda konyháját kereste fel az EUFE Roadshow, ahol a konyha dolgozói Buday Péter irányításával készítették el az erre alkalomra készített különleges „Buday menüt”. A közös munka eredményeként a menzára igyekvő gyerekek legnagyobb meglepetésükre olyan fogások közül válogathattak, mint a brokkoli krémleves sajt chipsszel, olasz rakott tészta (spenótos lasagna), almás csirkemell mazsolás rizzsel és mézes joghurtos céklával, illetve az aszalt szilvás, pulykával töltött sütőtök burgonyapürével, desszertként pedig banán csokoládészósszal.

A megszokottól eltérő, változatos íz világ bemutatásával a szervezők a helyi önkormányzatok és közétkeztetési cégek figyelmét szeretnék felhívni a minőségfejlesztést fontosságára a közétkeztetésben, különös tekintettel a gyermekétkeztetésre. Kerecsenden sajnos igen sok a halmozottan hátrányos helyzetben lévő család, ami fokozott felelősséget jelent a közétkeztetésre nézve is, mivel előfordul, hogy a nehéz helyzetben lévő családokból érkező gyermekek csak az általuk látogatott közintézményben jutnak meleg ételhez. Annak érdekében, hogy az EUFE Roadshow keretében felszolgált fogások elkészítésének módját és a további lehetőségeket a konyha dolgozói és a helyi közintézmények képviselői is megismerjék Buday Péter az ebédeltetést követően a Magyary Károly Általános Iskola könyvtárában előadást is tartott. Kerecsend napközi otthonos óvoda konyhájának dolgozói az EUFE segítségével nem csupán Buday Péter szakmai tanácsaival lettek gazdagabbak.

Az EUFE Egyesülés 750 ezer forintot adományozott a közkonyha számára, a személyzet munkáját segítő korszerű konyhai gépek és eszközök vásárlására, hogy ezzel is hozzájáruljon Kerecsend közétkeztetésének minőségi fejlesztéséhez. „Fontos, hogy már gyerekkorban minél változatosabb és egészségesebb ételekkel ismerkedjünk meg, mivel ez felnőtt korunkban is meghatározza az étkezési kultúránkat. Az EUFE által szervezett roadshow elősegíti, hogy még ízletesebb még egészségesebb ételekkel tudjuk megörvendeztetni a közétkeztetésben résztvevőket. Nagy öröm számomra, hogy megoszthatom tapasztalatimat a kollégákkal és a helyi közintézményekkel. ” – mondta Buday Péter. „A Gödöllőn útjára indult EUFE Roadshow ráirányította a figyelmet a közétkeztetés, ezen belül is a gyermekétkeztetés minőségi megújításának fontosságára. Azt tapasztaljuk, hogy a hazai települések érdekeltek a közétkeztetés további fejlesztésében. Az EUFE Roadshow nyomán több önkormányzat határozta el saját közétkeztetési reformját, azt hiszem, ennél semmi sem bizonyítja jobban kezdeményezésünk sikerét.”- mondta Bessenyey Bálint az Étkezési Utalvány Forgalmazói Egyesülés igazgatója.

Zöld lámpa a  szupermarketlánc első bolti kocsmájának

Zöld lámpa a szupermarketlánc első bolti kocsmájának 

A tervek szerint a kocsma a dundonaldi üzletben kap helyet, amely a Lidl reményei szerint új vásárlókat vonz majd az üzletbe.
Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének

Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének 

A két ikonikus piros tábla mellett a harmadik is ott „tündököl” a Stílusos Vidéki Éttermiségivel (SVÉT-tel) együtt.
Megvan, ki kapta 2024-ben az Év Vendéglőse címet

Megvan, ki kapta 2024-ben az Év Vendéglőse címet 

A díjat 2001-ben alapította az MVI, a győztes kiválasztásakor az általa végzett munka minősége, szakmai magatartása és közéleti tevékenysége számít.
Újult elemekkel gazdagítva rendezik idén a derecskei disznótort

Újult elemekkel gazdagítva rendezik idén a derecskei disznótort 

Főleg az „új elemek” hangzik izgalmasnak ebben a hírben.
Beszáll a Coca-Cola a személyzet nélküli boltnyitásos üzletágba

Beszáll a Coca-Cola a személyzet nélküli boltnyitásos üzletágba 

Mintegy 250 millió forintot fordítanak erre Magyarországon. A bolt működésében az MI kiemelt szerephez jut.
Ha február, akkor Kávébár Bazár

Ha február, akkor Kávébár Bazár 

A jubileumi, tizenötödik KávéBár Bazár rendezvénynek a Millenáris B épülete, a nagycsarnok ad otthont.
Üdítőket hív vissza a multicég Európában

Üdítőket hív vissza a multicég Európában 

Európa néhány országában visszahívott bizonyos üdítőitalokat a Coca-Cola, mert „magasabb szintű” klórátot tartalmaznak.
A Lidl csökkenti a tojás árát

A Lidl csökkenti a tojás árát 

A lépés nem meglepő.
Gasztrorendezvény Szlovákiában

Gasztrorendezvény Szlovákiában 

Új ételek, élő főzés és technológiák a HoReCa szegmens számára – ételek és italok széles választéka Szlovákiából és külföldről, technológiák és konyhai berendezések.
Van az az étel, ami még a koreai influenszeren is kifog

Van az az étel, ami még a koreai influenszeren is kifog 

A dél-koreai mokpang influenszer, aki napjainkban Budapesten hódít hatalmas étvágyával, úgy tűnik, legyőzőre talált néhány kolbász és hurka képében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.