Az év legeredményesebb pincészete

Magyar Bormustrán a Törley Pezsgőpincészet lett az idei év Legeredményesebb Pincészete, a VinAgorán pedig Laczkó Gábor nyerte 2016 Legeredményesebb Fiatal Magyar Borásza díjat - olvasható a Borászportálon.

A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa az idén 37. alkalommal rendezte meg 2016. május 24-25-én a Magyar Bormustra – XXXVII. Országos Borversenyt, amelynek sikere minden eddigit felülmúlt. Összesen 147 pincészet 467 tétele vett részt a megmérettetésben szemben a tavalyi 124 termelő 409 tételével, amely növekedés mindenképpen örömre ad okot.

A versenyen idén a Törley Pezsgőpincészet Kft. 9 érmet (5 arany és 4 ezüst) szerzett és ezzel elnyerte 2016 Legeredményesebb Pincészete díját.

A Legeredményesebb Pincészet vándordíja a pincészet számára visszaigazolás arra, hogy szakmailag helyes, minőségorientált munkát végeznek - írták közleményükben.

Aranyérmes Törley pezsgők és borok:

Törley Gála Sec Törley Orfeum Sec

Törley Etyek-Budai Irsai Olivér 2015

Louis François & Co. Brut Nature Nyerspezsgő 2013

Hungaria Grande Cuvée Brut

Ezüstérmes pezsgők és borok:

François President Rosé Brut 2011

Hungaria Irsai Olivér Extra Dry Special Edition

György-Villa Collection Etyek-Budai Irsai Olivér 2015

Szent István Korona Etyek-Budai Irsai Olivér 2015

A VinAgora is eredményesnek bizonyult a Törley cégcsoport számára, hiszen a verseny legeredményesebb fiatal magyar borászának különdíját Laczkó Gábor, a Törley Pezsgőpincészet főborásza kapta Az ő kezei közül került ki a legtöbb érmes termék a VinAgora Nemzetközi borversenyen. A versenyen a borok nemzetközi- és magyar bírálói ez évben is a szakma legjobbjai közül kerültek ki. Összesen 19 országból több mint 500 minta érkezett, 154 érmet (2 nagyarany, 95 arany, 57 ezüst) osztottak ki.

Aranyérmes Törley pezsgők és borok:

Törley Muskotály – 2015 Hungaria Irsai Olivér Doux

Hungaria Irsai Olivér Extra Dry Special Edition

Campanula Dunántúli Pinot Grigio – 2015

Ezüstérmes pezsgők és borok:

György-Villa Collection Etyek-Budai Irsai Olivér – 2015

Szent István Korona Etyek-Budai Olaszrizling – 2015

Szent István Korona Dunántúli Cabernet Sauvignon Rosé – 2015

Forrás: Borászportál.hu

Forrás: Vendég & Hotel Online


Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.
 Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken

Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken 

Június 7-én és 8-án harmincegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.
Gasztrohétvége Cserkeszőlőn

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn 

A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak. 
Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban 

Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.
Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.