Az év legeredményesebb pincészete

Magyar Bormustrán a Törley Pezsgőpincészet lett az idei év Legeredményesebb Pincészete, a VinAgorán pedig Laczkó Gábor nyerte 2016 Legeredményesebb Fiatal Magyar Borásza díjat - olvasható a Borászportálon.

A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa az idén 37. alkalommal rendezte meg 2016. május 24-25-én a Magyar Bormustra – XXXVII. Országos Borversenyt, amelynek sikere minden eddigit felülmúlt. Összesen 147 pincészet 467 tétele vett részt a megmérettetésben szemben a tavalyi 124 termelő 409 tételével, amely növekedés mindenképpen örömre ad okot.

A versenyen idén a Törley Pezsgőpincészet Kft. 9 érmet (5 arany és 4 ezüst) szerzett és ezzel elnyerte 2016 Legeredményesebb Pincészete díját.

A Legeredményesebb Pincészet vándordíja a pincészet számára visszaigazolás arra, hogy szakmailag helyes, minőségorientált munkát végeznek - írták közleményükben.

Aranyérmes Törley pezsgők és borok:

Törley Gála Sec Törley Orfeum Sec

Törley Etyek-Budai Irsai Olivér 2015

Louis François & Co. Brut Nature Nyerspezsgő 2013

Hungaria Grande Cuvée Brut

Ezüstérmes pezsgők és borok:

François President Rosé Brut 2011

Hungaria Irsai Olivér Extra Dry Special Edition

György-Villa Collection Etyek-Budai Irsai Olivér 2015

Szent István Korona Etyek-Budai Irsai Olivér 2015

A VinAgora is eredményesnek bizonyult a Törley cégcsoport számára, hiszen a verseny legeredményesebb fiatal magyar borászának különdíját Laczkó Gábor, a Törley Pezsgőpincészet főborásza kapta Az ő kezei közül került ki a legtöbb érmes termék a VinAgora Nemzetközi borversenyen. A versenyen a borok nemzetközi- és magyar bírálói ez évben is a szakma legjobbjai közül kerültek ki. Összesen 19 országból több mint 500 minta érkezett, 154 érmet (2 nagyarany, 95 arany, 57 ezüst) osztottak ki.

Aranyérmes Törley pezsgők és borok:

Törley Muskotály – 2015 Hungaria Irsai Olivér Doux

Hungaria Irsai Olivér Extra Dry Special Edition

Campanula Dunántúli Pinot Grigio – 2015

Ezüstérmes pezsgők és borok:

György-Villa Collection Etyek-Budai Irsai Olivér – 2015

Szent István Korona Etyek-Budai Olaszrizling – 2015

Szent István Korona Dunántúli Cabernet Sauvignon Rosé – 2015

Forrás: Borászportál.hu

Forrás: Vendég & Hotel Online


Az év legnagyobb Kéknyelű kóstolója Badacsonyban

Az év legnagyobb Kéknyelű kóstolója Badacsonyban 

Az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóján részt vesznek a szakma elismert képviselői is.
Gasztrotúra keretében került átadásra az „Év Vendéglőse 2023” díj

Gasztrotúra keretében került átadásra az „Év Vendéglőse 2023” díj 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete tartalmas és izgalmas gasztrotúra keretében adta át az Év Vendéglőse díjat Erhardt Zoltánnak, Sopronban.
Nyitva az Alelí - ez most a pesti belváros egyik legjobb olasz étterme

Nyitva az Alelí - ez most a pesti belváros egyik legjobb olasz étterme 

Az Alelí egy mediterrán vidékeken őshonos dísznövény - ezt a nevet adta a spanyol éttermének három Michelin-csillagot szerzett sztárséf, Dani García, aki Budapesten nyitotta meg brandjének legújabb egységét.
Az idei év legjobb pezsgőjét kóstolhatjuk a főváros tetején

Az idei év legjobb pezsgőjét kóstolhatjuk a főváros tetején 

Komplex élmények és különleges koktélok is várnak a Hilton Budapest tetején található White Raven skybarban.
Megint egy skybar-nyitás: ezúttal a pesti oldalon

Megint egy skybar-nyitás: ezúttal a pesti oldalon 

Átadták a skybart a WING fejlesztésű ibis&TRIBE Budapest Stadium Hotelben, teljes szolgáltatáspalettájával várja látogatóit a Libertyben lévő szálloda-duo.
Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben

Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben 

Május 15-én a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) vezetősége és tagsága a Gundel étteremben tartotta éves közgyűlését.
Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO

Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO 

A hely koncepciója a négy alapelem, a tűz, a víz, a föld, és a levegő köré rendeződött, ahol a vendég minden érzékszervére egyszerre hatnak a multikulturális gasztronómiai élmények.
Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?

Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?  

Azokat, akik sütögetni szoktak leginkább az ételek ízvilága, a jó idő, a társaság és a tűz hangulata csábítja a grillezésre.
Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán

Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán 

Művészet, kultúra és kikapcsolódás városlakóknak.
Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál

Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál 

A rajongók állítólag rohamosan felvásárolják a még piacon lévő készleteket.

Interjú

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”  

Interjú a Klasszis TopDesign 2023 verseny egyik díjazottjával.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.