Az év legeredményesebb pincészete

Magyar Bormustrán a Törley Pezsgőpincészet lett az idei év Legeredményesebb Pincészete, a VinAgorán pedig Laczkó Gábor nyerte 2016 Legeredményesebb Fiatal Magyar Borásza díjat - olvasható a Borászportálon.

A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa az idén 37. alkalommal rendezte meg 2016. május 24-25-én a Magyar Bormustra – XXXVII. Országos Borversenyt, amelynek sikere minden eddigit felülmúlt. Összesen 147 pincészet 467 tétele vett részt a megmérettetésben szemben a tavalyi 124 termelő 409 tételével, amely növekedés mindenképpen örömre ad okot.

A versenyen idén a Törley Pezsgőpincészet Kft. 9 érmet (5 arany és 4 ezüst) szerzett és ezzel elnyerte 2016 Legeredményesebb Pincészete díját.

A Legeredményesebb Pincészet vándordíja a pincészet számára visszaigazolás arra, hogy szakmailag helyes, minőségorientált munkát végeznek - írták közleményükben.

Aranyérmes Törley pezsgők és borok:

Törley Gála Sec Törley Orfeum Sec

Törley Etyek-Budai Irsai Olivér 2015

Louis François & Co. Brut Nature Nyerspezsgő 2013

Hungaria Grande Cuvée Brut

Ezüstérmes pezsgők és borok:

François President Rosé Brut 2011

Hungaria Irsai Olivér Extra Dry Special Edition

György-Villa Collection Etyek-Budai Irsai Olivér 2015

Szent István Korona Etyek-Budai Irsai Olivér 2015

A VinAgora is eredményesnek bizonyult a Törley cégcsoport számára, hiszen a verseny legeredményesebb fiatal magyar borászának különdíját Laczkó Gábor, a Törley Pezsgőpincészet főborásza kapta Az ő kezei közül került ki a legtöbb érmes termék a VinAgora Nemzetközi borversenyen. A versenyen a borok nemzetközi- és magyar bírálói ez évben is a szakma legjobbjai közül kerültek ki. Összesen 19 országból több mint 500 minta érkezett, 154 érmet (2 nagyarany, 95 arany, 57 ezüst) osztottak ki.

Aranyérmes Törley pezsgők és borok:

Törley Muskotály – 2015 Hungaria Irsai Olivér Doux

Hungaria Irsai Olivér Extra Dry Special Edition

Campanula Dunántúli Pinot Grigio – 2015

Ezüstérmes pezsgők és borok:

György-Villa Collection Etyek-Budai Irsai Olivér – 2015

Szent István Korona Etyek-Budai Olaszrizling – 2015

Szent István Korona Dunántúli Cabernet Sauvignon Rosé – 2015

Forrás: Borászportál.hu

Forrás: Vendég & Hotel Online


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.