Az év legeredményesebb pincészete

Magyar Bormustrán a Törley Pezsgőpincészet lett az idei év Legeredményesebb Pincészete, a VinAgorán pedig Laczkó Gábor nyerte 2016 Legeredményesebb Fiatal Magyar Borásza díjat - olvasható a Borászportálon.

A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa az idén 37. alkalommal rendezte meg 2016. május 24-25-én a Magyar Bormustra – XXXVII. Országos Borversenyt, amelynek sikere minden eddigit felülmúlt. Összesen 147 pincészet 467 tétele vett részt a megmérettetésben szemben a tavalyi 124 termelő 409 tételével, amely növekedés mindenképpen örömre ad okot.

A versenyen idén a Törley Pezsgőpincészet Kft. 9 érmet (5 arany és 4 ezüst) szerzett és ezzel elnyerte 2016 Legeredményesebb Pincészete díját.

A Legeredményesebb Pincészet vándordíja a pincészet számára visszaigazolás arra, hogy szakmailag helyes, minőségorientált munkát végeznek - írták közleményükben.

Aranyérmes Törley pezsgők és borok:

Törley Gála Sec Törley Orfeum Sec

Törley Etyek-Budai Irsai Olivér 2015

Louis François & Co. Brut Nature Nyerspezsgő 2013

Hungaria Grande Cuvée Brut

Ezüstérmes pezsgők és borok:

François President Rosé Brut 2011

Hungaria Irsai Olivér Extra Dry Special Edition

György-Villa Collection Etyek-Budai Irsai Olivér 2015

Szent István Korona Etyek-Budai Irsai Olivér 2015

A VinAgora is eredményesnek bizonyult a Törley cégcsoport számára, hiszen a verseny legeredményesebb fiatal magyar borászának különdíját Laczkó Gábor, a Törley Pezsgőpincészet főborásza kapta Az ő kezei közül került ki a legtöbb érmes termék a VinAgora Nemzetközi borversenyen. A versenyen a borok nemzetközi- és magyar bírálói ez évben is a szakma legjobbjai közül kerültek ki. Összesen 19 országból több mint 500 minta érkezett, 154 érmet (2 nagyarany, 95 arany, 57 ezüst) osztottak ki.

Aranyérmes Törley pezsgők és borok:

Törley Muskotály – 2015 Hungaria Irsai Olivér Doux

Hungaria Irsai Olivér Extra Dry Special Edition

Campanula Dunántúli Pinot Grigio – 2015

Ezüstérmes pezsgők és borok:

György-Villa Collection Etyek-Budai Irsai Olivér – 2015

Szent István Korona Etyek-Budai Olaszrizling – 2015

Szent István Korona Dunántúli Cabernet Sauvignon Rosé – 2015

Forrás: Borászportál.hu

Forrás: Vendég & Hotel Online


Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.