Az eseményen hét kiváló chef versenyez két fogásos menüsorával a kupáért, a vacsorához az előételt a házigazda étterem biztosítja.
Menü:
Előétel egységesen:
Libahúsleves csicsókával, füstölt libamellel töltött derelyével, zsályával
Balogh Bálint - K Professio Kft.
Kékfrankos murcival készült vadas mártásban párolt gesztenyés vaddisznó rolád és vadkacsa, medvehagymás kukoricagaluskával és kékfrankos murciban párolt birskörtével
Grillázsos-narancsos semifreddo narancs öntettel
Brunner Attila – Korhely Étterem & Pub
Szürke marha borjú szűz pecsenye, vargányás burgonya felfújttal, pécsi cirfandlis gesztenye raguval és vargánya cappuccinoval
Fügés sajt terrine, mandula krémes csokoládé hab és áfonyás bonbon,arany hárssal készített fügével
Nagy Balázs - Forrás Szakiskola
Citromfűben érlelt fokhagymás csukaderék mandulás chardonnay mártással,
medvehagymás burgonyás rétessel, zsenge zöldspárgával és gesztenyés paprikaraguval
Palacsintafelfújt cirfandlis fügemártással
Kovács Richárd - Hotel Mediterrán
Zsályás borjúcomb sütőtök pürével
Házi túrós rétes vanília öntettel
Várnai Péter - Pezsgőház Étterem
Sertés gulyás erdei gombákkal és zöldségekkel
Mandulás törökméz, juhtúros fügekrémmel, citromfüves málna öntettel
Takács Tamás – Hotel Palatinus City Center
Érlelt bárányborda medvehagymás kéregben, rozmaringos demi glace-szal, sütőtökös burgonyatortával
Gesztenyés charlotte, meggy sabayonnal
Benedek Attila - Corso Hotel Pécs
"Őz tésztában"
Rosé őzgerinc, libamájjal és gombával, tésztában sütve, sütőtökkel és gyökérzöldségekkel portói redukcióval
"Almás pite"
Almás pite csipkebogyó lekvárral karamellizált gesztenyével
forrás: facebook