Baranya Chef Kupa

A Baranya Megyei Gasztronómiai Szövetség és a Bistro 48 szervezésében december 13-án, csütörtökön, 19 órai kezdettel kerül megrendezésre a Baranya Chef Kupa.

Az eseményen hét kiváló chef versenyez két fogásos menüsorával a kupáért, a vacsorához az előételt a házigazda étterem biztosítja.

Menü:

Előétel egységesen:
Libahúsleves csicsókával, füstölt libamellel töltött derelyével, zsályával

Balogh Bálint - K Professio Kft.

Kékfrankos murcival készült vadas mártásban párolt gesztenyés vaddisznó rolád és vadkacsa, medvehagymás kukoricagaluskával és kékfrankos murciban párolt birskörtével
Grillázsos-narancsos semifreddo narancs öntettel

Brunner Attila – Korhely Étterem & Pub

Szürke marha borjú szűz pecsenye, vargányás burgonya felfújttal, pécsi cirfandlis gesztenye raguval és vargánya cappuccinoval
Fügés sajt terrine, mandula krémes csokoládé hab és áfonyás bonbon,arany hárssal készített fügével

Nagy Balázs - Forrás Szakiskola

Citromfűben érlelt fokhagymás csukaderék mandulás chardonnay mártással,
medvehagymás burgonyás rétessel, zsenge zöldspárgával és gesztenyés paprikaraguval
Palacsintafelfújt cirfandlis fügemártással

Kovács Richárd - Hotel Mediterrán

Zsályás borjúcomb sütőtök pürével
Házi túrós rétes vanília öntettel 

Várnai Péter - Pezsgőház Étterem

Sertés gulyás erdei gombákkal és zöldségekkel
Mandulás törökméz, juhtúros fügekrémmel, citromfüves málna öntettel

Takács Tamás – Hotel Palatinus City Center

Érlelt bárányborda medvehagymás kéregben, rozmaringos demi glace-szal, sütőtökös burgonyatortával 
Gesztenyés charlotte, meggy sabayonnal

Benedek Attila - Corso Hotel Pécs

"Őz tésztában"
Rosé őzgerinc, libamájjal és gombával, tésztában sütve, sütőtökkel és gyökérzöldségekkel portói redukcióval
"Almás pite"
Almás pite csipkebogyó lekvárral karamellizált gesztenyével

forrás: facebook


Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket

Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket 

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.
Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?