Baranya Chef Kupa

A Baranya Megyei Gasztronómiai Szövetség és a Bistro 48 szervezésében december 13-án, csütörtökön, 19 órai kezdettel kerül megrendezésre a Baranya Chef Kupa.

Az eseményen hét kiváló chef versenyez két fogásos menüsorával a kupáért, a vacsorához az előételt a házigazda étterem biztosítja.

Menü:

Előétel egységesen:
Libahúsleves csicsókával, füstölt libamellel töltött derelyével, zsályával

Balogh Bálint - K Professio Kft.

Kékfrankos murcival készült vadas mártásban párolt gesztenyés vaddisznó rolád és vadkacsa, medvehagymás kukoricagaluskával és kékfrankos murciban párolt birskörtével
Grillázsos-narancsos semifreddo narancs öntettel

Brunner Attila – Korhely Étterem & Pub

Szürke marha borjú szűz pecsenye, vargányás burgonya felfújttal, pécsi cirfandlis gesztenye raguval és vargánya cappuccinoval
Fügés sajt terrine, mandula krémes csokoládé hab és áfonyás bonbon,arany hárssal készített fügével

Nagy Balázs - Forrás Szakiskola

Citromfűben érlelt fokhagymás csukaderék mandulás chardonnay mártással,
medvehagymás burgonyás rétessel, zsenge zöldspárgával és gesztenyés paprikaraguval
Palacsintafelfújt cirfandlis fügemártással

Kovács Richárd - Hotel Mediterrán

Zsályás borjúcomb sütőtök pürével
Házi túrós rétes vanília öntettel 

Várnai Péter - Pezsgőház Étterem

Sertés gulyás erdei gombákkal és zöldségekkel
Mandulás törökméz, juhtúros fügekrémmel, citromfüves málna öntettel

Takács Tamás – Hotel Palatinus City Center

Érlelt bárányborda medvehagymás kéregben, rozmaringos demi glace-szal, sütőtökös burgonyatortával 
Gesztenyés charlotte, meggy sabayonnal

Benedek Attila - Corso Hotel Pécs

"Őz tésztában"
Rosé őzgerinc, libamájjal és gombával, tésztában sütve, sütőtökkel és gyökérzöldségekkel portói redukcióval
"Almás pite"
Almás pite csipkebogyó lekvárral karamellizált gesztenyével

forrás: facebook


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.