Bemutatkozik az új Árpád Pink Málna Gin - garantáltan a nyár kedvence lesz!

Aki csak egy kicsit is jártas a gasztronómia világában, az szinte biztosan ismeri az Árpád Pálinka Manufaktúra nevét: a békéscsabai családi vállalkozás prémium minőségű pálinkái már számos hazai és nemzetközi díjjal büszkélkedhetnek.

A főzde nemrégiben a gin készítés világába is belépett: ahogy már egy korábbi cikkünkben írtuk, a klasszikus és a paprika gin a pálinkákhoz hasonlóan szintén elnyerte a nemzetközi bírák elismerését. Most végre megérkezett a termékcsalád harmadik tagja: a friss fertődi málnából készített Árpád Pink Málna Gin biztosan a nyár befutója lesz! 

Fotó: Árpád Pálinka Manufaktúra - Kovács Apor
Fotó: Árpád Pálinka Manufaktúra - Kovács Apor

Friss fertődi málnából desztillálva: itt nincs helye aromáknak

Az Árpád Pálinka Manufaktúra már bizonyított a pálinka készítésben. Italaik kiváló minőségű hungarikumok, amelyeket kiemelkedő minőségű gyümölcsökből állítanak elő, maximálisan a gyümölcs természetes értékeit szem előtt tartva. A főzde 50 éves szenvedélyét és tapasztalatát most a ginek készítésébe örökítette át. Ők - sok más gyártótól eltérően - nem választják a könnyebb utat, nem aromáznak, a fűszereket és friss hozzávalókat speciális módon macerálják, majd a főzőüstben kíméletesen desztillálják.

A hagyományos eljárás különösen a gyümölcsös ginek készítésénél egyedülálló: míg a legtöbb gyártó aromákkal erősíti a gyümölcsös ízt, az Árpád Pink Málna Gin kizárólag frissen szedett, kézzel válogatott magyar fertődi málnából és 9 másik kiváló fűszerből készül a hagyományos módszerrel - macerálással és gondos lepárlással.

Az eredmény magáért beszél: a málna gin egy elegáns, pink árnyalatú különlegesség, amely gyümölcsösségével és édességével mind önmagában fogyasztva, mind koktélok alapanyagaként nagyszerű ízélményt nyújt - és természetesen fantasztikus gin tonic készíthető belőle. Tökéletes választás a málna gyümölcs rajongóinak - és mindenkinek, aki egy minőségi frissítőre vágyik a meleg nyári napokon.

Fontos volt a magyar kötődés az Árpád Ginek kifejlesztésénél

Az Árpád Ginek kifejlesztésekor a manufaktúra fő célja az volt, hogy olyan, prémium minőségű gineket alkosson, amelyek újszerűek vagy szokatlanok a gin készítés világában. Ugyanakkor magyar pálinkafőzdeként nem volt kérdés, hogy a gineknek valamilyen módon kötődnie kell Magyarországhoz is. Ezért az összes ginben szerepel valamilyen hazai fűszer vagy friss összetevő. Az Árpád Pink Málna Ginben ez a friss fertődi málna: de lássuk, mitől lesz magyar a másik két gin!

Fotó: Árpád Pálinka Manufaktúra - Kovács Apor
Fotó: Árpád Pálinka Manufaktúra - Kovács Apor

Árpád Paprika Gin: egy gin a magyar gasztronómia legfontosabb fűszeréből

Az Árpád Paprika Gin Magyarország ikonikus fűszeréből, a pirospaprikából készül - ettől válik igazán egyedülállóvá és magyarrá. A pirospaprikát édes változatban, friss hozzávalóként használják fel, jellegzetes illatát, édességét és zamatát pedig 19 kiváló fűszer, például a rozmaring, kubebabors, szerecsendió és a szecsuáni bors öleli körbe. Természetesen a gin készítés kötelező hozzávalója, a borókabogyó sem maradhat el: tökéletes aláfestésül szolgál a nem mindennapi italnak.

Persze jogosan merülhet fel a kérdés: van-e létjogosultsága egy pirospaprikás szeszes italnak, főleg nemzetközi szinten? A visszajelzések egyértelműek: a paprika gin ezüst érmet nyert a London Spirits Competition nemzetközi versenyen, és a bártenderek is szívesen használják kreációikban. Ez nem is csoda, hiszen az Árpád Paprika Gin valódi gasztronómiai élmény: lágy, könnyen fogyasztható, mégis összetéveszthetetlenül egyedi. 

Árpád Classic Gin - a magyar akác virágával

Az Árpád Classic Gin a benevezett magyar szeszesitalok közül egyedüliként nyert aranyérmet a London Spirits Competition versenyen, ami óriási megtiszteltetés és nagyszerű visszajelzés az Árpád Pálinka Manufaktúra számára. A hagyományos London Dry stílusú ginek között ugyanis óriási a verseny: az Árpád Classic Gin mégis kiemelkedő egyedülálló citrusosságával és a boróka kirobbanó ízével. Természetesen ebből a ginből sem maradhatott ki magyar hozzávaló: a klasszikus gin egyik fontos alapanyaga a 2014-ben hungarikumnak nyilvánított magyar akác virága. 

Dobd fel a nyarat az Árpád Ginekkel - most ajándék is jár hozzá!

A gin tonic már hosszú ideje a nyár egyik legkedveltebb itala, nem véletlenül. Prémium ginből és minőségi tonikból olyan egyedi ízkompozíciókat lehet alkotni, amik nem csak frissítőek, de felejthetetlen pillanatokat is biztosítanak a nyári estéken. Az Árpád Pálinka Manufaktúra pedig most egy kis meglepetéssel kedveskedik a vásárlóinak: minden Árpád Gin rendelés mellé gin fűszert adnak ajándékba, ami tökéletesen illik az adott ízhez.

Ne hagyd ki ezt az egyedülálló lehetőséget: tedd még emlékezetesebbé a nyári estéket az Árpád Ginekkel! Az Árpád Gineket itt rendelheted meg az Árpád Pálinka Webshopból.


 


Európai éttermek a világ legjobbjainak listáján

Európai éttermek a világ legjobbjainak listáján 

A gasztronómiai világ kiválóságai előtt, június 5-én hirdették ki a The World's 50 Best Restaurants 2024-es rangsorát.
A nyár leglátványosabb borversenye Budapesten

A nyár leglátványosabb borversenye Budapesten 

Hétvégén rendezik a "Winelovers 100 - 100 legjobb magyar bor” versenyt.
A Camponában nyílt a gyorsétteremlánc legújabb egysége

A Camponában nyílt a gyorsétteremlánc legújabb egysége 

A XXII. kerületben történt jelentős mértékű beruházások növelték a környék potenciálját, de a bevásárlóközpont könnyű megközelíthetősége is fontos szempont volt az étteremlánc számára.
A pesti Andrássy út egy új izgalmas hellyel gazdagodott

A pesti Andrássy út egy új izgalmas hellyel gazdagodott 

A hely, ahol még az egyszerű zsírosdeszka is igazi gasztro műalkotás.
Elindult a fiatalokat megcélzó nyári boros kampány

Elindult a fiatalokat megcélzó nyári boros kampány 

Június 1-jén a Magyar Bormarketing Ügynökség elindította a fiatalokat célzó országos Buborékok nyara kampányát.
Megkóstoltuk az olaszok kedvenc fagylaltját

Megkóstoltuk az olaszok kedvenc fagylaltját 

Gianni Annoni bemutatta nekünk legújabb fagylaltkínálatát, amelyeket a legjobb alapanyagokból, hagyományos receptek alapján készítenek és a Candy hűtőinek köszönhetően a legtökéletesebb hőfokon kínálnak.
Durrantottak a somlói pezsgőkészítők a világ legrangosabb versenyén

Durrantottak a somlói pezsgőkészítők a világ legrangosabb versenyén 

A Kreinbacher Birtok Brut Classic és Prestige Brut pezsgői aranyérmet vihettek haza a 2024-es Decanter World Wine Awards-ról, Londonból.
Életműdíj a villányi borásznak

Életműdíj a villányi borásznak 

A most díjazott villányi szakembert a 2017-ben alapított Életmű Díj átadásán családtagjai, a Magyar Bor Akadémia tagjai és barátai köszöntötték.
Szalonnás fagylalt és többezer dolláros nuggets: amerikai mekikben tesztelték az AI-t

Szalonnás fagylalt és többezer dolláros nuggets: amerikai mekikben tesztelték az AI-t 

A technológia már a kezdetek kezdetén ellentmondásos volt, bár eleinte csak azért aggódott mindenki, hogy a mesterséges intelligencia elveszi majd az emberek munkáját.
Görögnek már a vevők felé a magyar görög dinnyék

Görögnek már a vevők felé a magyar görög dinnyék 

Jövő hétvégétől érkeznek a Lidl Magyarország raktáraiba a kizárólag magyar termelőktől és beszállítóktól származó görögdinnyék.