Bemutatkozik az új Árpád Pink Málna Gin - garantáltan a nyár kedvence lesz!

Aki csak egy kicsit is jártas a gasztronómia világában, az szinte biztosan ismeri az Árpád Pálinka Manufaktúra nevét: a békéscsabai családi vállalkozás prémium minőségű pálinkái már számos hazai és nemzetközi díjjal büszkélkedhetnek.

A főzde nemrégiben a gin készítés világába is belépett: ahogy már egy korábbi cikkünkben írtuk, a klasszikus és a paprika gin a pálinkákhoz hasonlóan szintén elnyerte a nemzetközi bírák elismerését. Most végre megérkezett a termékcsalád harmadik tagja: a friss fertődi málnából készített Árpád Pink Málna Gin biztosan a nyár befutója lesz! 

Fotó: Árpád Pálinka Manufaktúra - Kovács Apor
Fotó: Árpád Pálinka Manufaktúra - Kovács Apor

Friss fertődi málnából desztillálva: itt nincs helye aromáknak

Az Árpád Pálinka Manufaktúra már bizonyított a pálinka készítésben. Italaik kiváló minőségű hungarikumok, amelyeket kiemelkedő minőségű gyümölcsökből állítanak elő, maximálisan a gyümölcs természetes értékeit szem előtt tartva. A főzde 50 éves szenvedélyét és tapasztalatát most a ginek készítésébe örökítette át. Ők - sok más gyártótól eltérően - nem választják a könnyebb utat, nem aromáznak, a fűszereket és friss hozzávalókat speciális módon macerálják, majd a főzőüstben kíméletesen desztillálják.

A hagyományos eljárás különösen a gyümölcsös ginek készítésénél egyedülálló: míg a legtöbb gyártó aromákkal erősíti a gyümölcsös ízt, az Árpád Pink Málna Gin kizárólag frissen szedett, kézzel válogatott magyar fertődi málnából és 9 másik kiváló fűszerből készül a hagyományos módszerrel - macerálással és gondos lepárlással.

Az eredmény magáért beszél: a málna gin egy elegáns, pink árnyalatú különlegesség, amely gyümölcsösségével és édességével mind önmagában fogyasztva, mind koktélok alapanyagaként nagyszerű ízélményt nyújt - és természetesen fantasztikus gin tonic készíthető belőle. Tökéletes választás a málna gyümölcs rajongóinak - és mindenkinek, aki egy minőségi frissítőre vágyik a meleg nyári napokon.

Fontos volt a magyar kötődés az Árpád Ginek kifejlesztésénél

Az Árpád Ginek kifejlesztésekor a manufaktúra fő célja az volt, hogy olyan, prémium minőségű gineket alkosson, amelyek újszerűek vagy szokatlanok a gin készítés világában. Ugyanakkor magyar pálinkafőzdeként nem volt kérdés, hogy a gineknek valamilyen módon kötődnie kell Magyarországhoz is. Ezért az összes ginben szerepel valamilyen hazai fűszer vagy friss összetevő. Az Árpád Pink Málna Ginben ez a friss fertődi málna: de lássuk, mitől lesz magyar a másik két gin!

Fotó: Árpád Pálinka Manufaktúra - Kovács Apor
Fotó: Árpád Pálinka Manufaktúra - Kovács Apor

Árpád Paprika Gin: egy gin a magyar gasztronómia legfontosabb fűszeréből

Az Árpád Paprika Gin Magyarország ikonikus fűszeréből, a pirospaprikából készül - ettől válik igazán egyedülállóvá és magyarrá. A pirospaprikát édes változatban, friss hozzávalóként használják fel, jellegzetes illatát, édességét és zamatát pedig 19 kiváló fűszer, például a rozmaring, kubebabors, szerecsendió és a szecsuáni bors öleli körbe. Természetesen a gin készítés kötelező hozzávalója, a borókabogyó sem maradhat el: tökéletes aláfestésül szolgál a nem mindennapi italnak.

Persze jogosan merülhet fel a kérdés: van-e létjogosultsága egy pirospaprikás szeszes italnak, főleg nemzetközi szinten? A visszajelzések egyértelműek: a paprika gin ezüst érmet nyert a London Spirits Competition nemzetközi versenyen, és a bártenderek is szívesen használják kreációikban. Ez nem is csoda, hiszen az Árpád Paprika Gin valódi gasztronómiai élmény: lágy, könnyen fogyasztható, mégis összetéveszthetetlenül egyedi. 

Árpád Classic Gin - a magyar akác virágával

Az Árpád Classic Gin a benevezett magyar szeszesitalok közül egyedüliként nyert aranyérmet a London Spirits Competition versenyen, ami óriási megtiszteltetés és nagyszerű visszajelzés az Árpád Pálinka Manufaktúra számára. A hagyományos London Dry stílusú ginek között ugyanis óriási a verseny: az Árpád Classic Gin mégis kiemelkedő egyedülálló citrusosságával és a boróka kirobbanó ízével. Természetesen ebből a ginből sem maradhatott ki magyar hozzávaló: a klasszikus gin egyik fontos alapanyaga a 2014-ben hungarikumnak nyilvánított magyar akác virága. 

Dobd fel a nyarat az Árpád Ginekkel - most ajándék is jár hozzá!

A gin tonic már hosszú ideje a nyár egyik legkedveltebb itala, nem véletlenül. Prémium ginből és minőségi tonikból olyan egyedi ízkompozíciókat lehet alkotni, amik nem csak frissítőek, de felejthetetlen pillanatokat is biztosítanak a nyári estéken. Az Árpád Pálinka Manufaktúra pedig most egy kis meglepetéssel kedveskedik a vásárlóinak: minden Árpád Gin rendelés mellé gin fűszert adnak ajándékba, ami tökéletesen illik az adott ízhez.

Ne hagyd ki ezt az egyedülálló lehetőséget: tedd még emlékezetesebbé a nyári estéket az Árpád Ginekkel! Az Árpád Gineket itt rendelheted meg az Árpád Pálinka Webshopból.


 


Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.
 Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken

Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken 

Június 7-én és 8-án harmincegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.
Gasztrohétvége Cserkeszőlőn

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn 

A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak. 
Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban 

Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.
Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.