Bemutatkozik az új Árpád Pink Málna Gin - garantáltan a nyár kedvence lesz!

Aki csak egy kicsit is jártas a gasztronómia világában, az szinte biztosan ismeri az Árpád Pálinka Manufaktúra nevét: a békéscsabai családi vállalkozás prémium minőségű pálinkái már számos hazai és nemzetközi díjjal büszkélkedhetnek.

A főzde nemrégiben a gin készítés világába is belépett: ahogy már egy korábbi cikkünkben írtuk, a klasszikus és a paprika gin a pálinkákhoz hasonlóan szintén elnyerte a nemzetközi bírák elismerését. Most végre megérkezett a termékcsalád harmadik tagja: a friss fertődi málnából készített Árpád Pink Málna Gin biztosan a nyár befutója lesz! 

Fotó: Árpád Pálinka Manufaktúra - Kovács Apor
Fotó: Árpád Pálinka Manufaktúra - Kovács Apor

Friss fertődi málnából desztillálva: itt nincs helye aromáknak

Az Árpád Pálinka Manufaktúra már bizonyított a pálinka készítésben. Italaik kiváló minőségű hungarikumok, amelyeket kiemelkedő minőségű gyümölcsökből állítanak elő, maximálisan a gyümölcs természetes értékeit szem előtt tartva. A főzde 50 éves szenvedélyét és tapasztalatát most a ginek készítésébe örökítette át. Ők - sok más gyártótól eltérően - nem választják a könnyebb utat, nem aromáznak, a fűszereket és friss hozzávalókat speciális módon macerálják, majd a főzőüstben kíméletesen desztillálják.

A hagyományos eljárás különösen a gyümölcsös ginek készítésénél egyedülálló: míg a legtöbb gyártó aromákkal erősíti a gyümölcsös ízt, az Árpád Pink Málna Gin kizárólag frissen szedett, kézzel válogatott magyar fertődi málnából és 9 másik kiváló fűszerből készül a hagyományos módszerrel - macerálással és gondos lepárlással.

Az eredmény magáért beszél: a málna gin egy elegáns, pink árnyalatú különlegesség, amely gyümölcsösségével és édességével mind önmagában fogyasztva, mind koktélok alapanyagaként nagyszerű ízélményt nyújt - és természetesen fantasztikus gin tonic készíthető belőle. Tökéletes választás a málna gyümölcs rajongóinak - és mindenkinek, aki egy minőségi frissítőre vágyik a meleg nyári napokon.

Fontos volt a magyar kötődés az Árpád Ginek kifejlesztésénél

Az Árpád Ginek kifejlesztésekor a manufaktúra fő célja az volt, hogy olyan, prémium minőségű gineket alkosson, amelyek újszerűek vagy szokatlanok a gin készítés világában. Ugyanakkor magyar pálinkafőzdeként nem volt kérdés, hogy a gineknek valamilyen módon kötődnie kell Magyarországhoz is. Ezért az összes ginben szerepel valamilyen hazai fűszer vagy friss összetevő. Az Árpád Pink Málna Ginben ez a friss fertődi málna: de lássuk, mitől lesz magyar a másik két gin!

Fotó: Árpád Pálinka Manufaktúra - Kovács Apor
Fotó: Árpád Pálinka Manufaktúra - Kovács Apor

Árpád Paprika Gin: egy gin a magyar gasztronómia legfontosabb fűszeréből

Az Árpád Paprika Gin Magyarország ikonikus fűszeréből, a pirospaprikából készül - ettől válik igazán egyedülállóvá és magyarrá. A pirospaprikát édes változatban, friss hozzávalóként használják fel, jellegzetes illatát, édességét és zamatát pedig 19 kiváló fűszer, például a rozmaring, kubebabors, szerecsendió és a szecsuáni bors öleli körbe. Természetesen a gin készítés kötelező hozzávalója, a borókabogyó sem maradhat el: tökéletes aláfestésül szolgál a nem mindennapi italnak.

Persze jogosan merülhet fel a kérdés: van-e létjogosultsága egy pirospaprikás szeszes italnak, főleg nemzetközi szinten? A visszajelzések egyértelműek: a paprika gin ezüst érmet nyert a London Spirits Competition nemzetközi versenyen, és a bártenderek is szívesen használják kreációikban. Ez nem is csoda, hiszen az Árpád Paprika Gin valódi gasztronómiai élmény: lágy, könnyen fogyasztható, mégis összetéveszthetetlenül egyedi. 

Árpád Classic Gin - a magyar akác virágával

Az Árpád Classic Gin a benevezett magyar szeszesitalok közül egyedüliként nyert aranyérmet a London Spirits Competition versenyen, ami óriási megtiszteltetés és nagyszerű visszajelzés az Árpád Pálinka Manufaktúra számára. A hagyományos London Dry stílusú ginek között ugyanis óriási a verseny: az Árpád Classic Gin mégis kiemelkedő egyedülálló citrusosságával és a boróka kirobbanó ízével. Természetesen ebből a ginből sem maradhatott ki magyar hozzávaló: a klasszikus gin egyik fontos alapanyaga a 2014-ben hungarikumnak nyilvánított magyar akác virága. 

Dobd fel a nyarat az Árpád Ginekkel - most ajándék is jár hozzá!

A gin tonic már hosszú ideje a nyár egyik legkedveltebb itala, nem véletlenül. Prémium ginből és minőségi tonikból olyan egyedi ízkompozíciókat lehet alkotni, amik nem csak frissítőek, de felejthetetlen pillanatokat is biztosítanak a nyári estéken. Az Árpád Pálinka Manufaktúra pedig most egy kis meglepetéssel kedveskedik a vásárlóinak: minden Árpád Gin rendelés mellé gin fűszert adnak ajándékba, ami tökéletesen illik az adott ízhez.

Ne hagyd ki ezt az egyedülálló lehetőséget: tedd még emlékezetesebbé a nyári estéket az Árpád Ginekkel! Az Árpád Gineket itt rendelheted meg az Árpád Pálinka Webshopból.


 


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.